Domaće princes krofne kao iz poslastičarnice: Tradicionalni recept koji uvek uspeva
Princes krofne su pravi klasik među poslasticama koje mame osmehe i kod dece i kod odraslih, njihova lagana, hrskava korica i bogati, kremasti fil od vanile čine ih savršenim izborom za svaku svečanu priliku, ali i za one dane kada jednostavno želite da se počastite

Sastojci:
Za testo:
200 ml vode
200 g masti
200 g brašna
8 jaja
Za fil:
Možda vas zanima:

Najbolje princes krofne koje ćete ikad probati: Pripremaju se brzo i lako, a ukus je jedinstven!
Recept za dobre stare princes krofne

NAJLEPŠE DOMAĆE Princes krofne sa ukusom detinjstva, tope se ustima
Princes krofne su omiljena poslastica koja nas vraća u detinjstvo i evocira sećanja na mirisne kuhinje u kojima su naše majke stvarale prava mala gastronomska čuda.
Možda vas zanima:

Najbolje princes krofne koje ćete ikad probati: Pripremaju se brzo i lako, a ukus je jedinstven!
Recept za dobre stare princes krofne

NAJLEPŠE DOMAĆE Princes krofne sa ukusom detinjstva, tope se ustima
Princes krofne su omiljena poslastica koja nas vraća u detinjstvo i evocira sećanja na mirisne kuhinje u kojima su naše majke stvarale prava mala gastronomska čuda.
Možda vas zanima:

Najbolje princes krofne koje ćete ikad probati: Pripremaju se brzo i lako, a ukus je jedinstven!
Recept za dobre stare princes krofne

NAJLEPŠE DOMAĆE Princes krofne sa ukusom detinjstva, tope se ustima
Princes krofne su omiljena poslastica koja nas vraća u detinjstvo i evocira sećanja na mirisne kuhinje u kojima su naše majke stvarale prava mala gastronomska čuda.
1 l mleka
6 jaja (žumanca za fil)
10 kašika šećera
2 kašike gustina
6 kašika brašna
1 vanilin šećer
Za dekoraciju:
Šlag
Šećer u prahu
Priprema:
Testo: U lonac sipajte vodu, mast i malo soli, pa stavite da provri. Kada proključa, dodajte brašno uz konstantno mešanje dok ne dobijete homogenu masu. Ostavite da se smesa ohladi.
Dodavanje jaja: Umutite jaja, pa ih postepeno dodajte u ohlađenu smesu od brašna, sve vreme muteći mikserom.
Pravljenje krofni: Pomoću šprica istisnite smesu na pek papir obložen pleh, vodeći računa da ne budu previše blizu jer će narasti.
Pečenje: Pecite u rerni zagrejanoj na 200°C oko 10-15 minuta, a zatim smanjite na 180°C i pecite još 15-20 minuta. Nemojte otvarati rernu tokom pečenja. Kada su gotove, malo odškrinite vrata rerne da se krofnice postepeno prohladne pre nego što ih izvadite.
Filovanje: Presečene krofne napunite kremom i šlagom.
Priprema krema: Razmutite žumanca, gustin i brašno sa malo hladnog mleka. Ostatak mleka, šećer i vanilin šećer stavite da prokuvaju. Kada prokuva, sipajte razmućenu smesu i mešajte dok se krema ne zgusne. U ohlađeni krem dodajte margarin i sve dobro umutite.
Serviranje: Poklopite filovane krofnice gornjim delom i pospite ih šećerom u prahu.

Domaće princes krofne kao iz poslastičarnice: Tradicionalni recept koji uvek uspeva
Princes krofne su pravi klasik među poslasticama koje mame osmehe i kod dece i kod odraslih, njihova lagana, hrskava korica i bogati, kremasti fil od vanile čine ih savršenim izborom za svaku svečanu priliku, ali i za one dane kada jednostavno želite da se počastite

RECEPT NAŠIH BAKA ZA KIFLICE KOЈE SU SVEŽE DANIMA: Tajni sastojak koji im daje mekanu teksturu i savršen je za užinu!
Zaboravite na kupovna peciva koja se već sutradan stvrdnu! Prava tajna domaće kuhinje leži u jednostavnosti i jednom ključnom sastojku. Otkrivamo recept za savršene, mekane, vazduшаste kiflice koje ostaju sveže danima – idealne za posao, put ili školu.

Stari recept za bakinu štrudlu: Da vam kuća zamiriše na dom, spremite ovaj nezaboravni desert
Umesto mlevenih oraha možete da koristite mleveni mak

Gastronomski pejzaž Srbije – od „špajzerske“ do „pite na sve načine“
Srbija je zemlja u kojoj se raznolikost prepoznaje ne samo po pejzažima i govorima, već i po hrani. Svaki kraj ima svoje specijalitete, a ponegde je cela kuhinja dobila nadimak koji je ostao u narodnom govoru. Od „škole roštilja“ u Leskovcu, preko „kuhinje pita“ u Sandžaku, do „špajzerske trpeze“ u Banatu – nazivi nisu slučajni, već su odraz prirode, istorije i navika stanovništva.

ZA JEDAN SENDVIČ PUTUJU IZ AMERIKE: Ovo je najskuplje srpsko predjelo, a tajna je u dimu, ne u mesu!
Nije svaka kobasica ista. Jedna delikatesa iz jugoistočne Srbije postala je statusni simbol i prava kulinarska atrakcija. Otkrivamo zašto je Pirotska peglana kobasica najskuplji srpski specijalitet od mesa i zašto proces "peglanja" mora da se radi samo na -8 stepeni.
Komentari(0)