Domaće princes krofne kao iz poslastičarnice: Tradicionalni recept koji uvek uspeva
Princes krofne su pravi klasik među poslasticama koje mame osmehe i kod dece i kod odraslih, njihova lagana, hrskava korica i bogati, kremasti fil od vanile čine ih savršenim izborom za svaku svečanu priliku, ali i za one dane kada jednostavno želite da se počastite
Sastojci:
Za testo:
200 ml vode
200 g masti
200 g brašna
8 jaja
Za fil:
Možda vas zanima:
Najbolje princes krofne koje ćete ikad probati: Pripremaju se brzo i lako, a ukus je jedinstven!
Recept za dobre stare princes krofne
NAJLEPŠE DOMAĆE Princes krofne sa ukusom detinjstva, tope se ustima
Princes krofne su omiljena poslastica koja nas vraća u detinjstvo i evocira sećanja na mirisne kuhinje u kojima su naše majke stvarale prava mala gastronomska čuda.
Možda vas zanima:
Najbolje princes krofne koje ćete ikad probati: Pripremaju se brzo i lako, a ukus je jedinstven!
Recept za dobre stare princes krofne
NAJLEPŠE DOMAĆE Princes krofne sa ukusom detinjstva, tope se ustima
Princes krofne su omiljena poslastica koja nas vraća u detinjstvo i evocira sećanja na mirisne kuhinje u kojima su naše majke stvarale prava mala gastronomska čuda.
Možda vas zanima:
Najbolje princes krofne koje ćete ikad probati: Pripremaju se brzo i lako, a ukus je jedinstven!
Recept za dobre stare princes krofne
NAJLEPŠE DOMAĆE Princes krofne sa ukusom detinjstva, tope se ustima
Princes krofne su omiljena poslastica koja nas vraća u detinjstvo i evocira sećanja na mirisne kuhinje u kojima su naše majke stvarale prava mala gastronomska čuda.
1 l mleka
6 jaja (žumanca za fil)
10 kašika šećera
2 kašike gustina
6 kašika brašna
1 vanilin šećer
Za dekoraciju:
Šlag
Šećer u prahu
Priprema:
Testo: U lonac sipajte vodu, mast i malo soli, pa stavite da provri. Kada proključa, dodajte brašno uz konstantno mešanje dok ne dobijete homogenu masu. Ostavite da se smesa ohladi.
Dodavanje jaja: Umutite jaja, pa ih postepeno dodajte u ohlađenu smesu od brašna, sve vreme muteći mikserom.
Pravljenje krofni: Pomoću šprica istisnite smesu na pek papir obložen pleh, vodeći računa da ne budu previše blizu jer će narasti.
Pečenje: Pecite u rerni zagrejanoj na 200°C oko 10-15 minuta, a zatim smanjite na 180°C i pecite još 15-20 minuta. Nemojte otvarati rernu tokom pečenja. Kada su gotove, malo odškrinite vrata rerne da se krofnice postepeno prohladne pre nego što ih izvadite.
Filovanje: Presečene krofne napunite kremom i šlagom.
Priprema krema: Razmutite žumanca, gustin i brašno sa malo hladnog mleka. Ostatak mleka, šećer i vanilin šećer stavite da prokuvaju. Kada prokuva, sipajte razmućenu smesu i mešajte dok se krema ne zgusne. U ohlađeni krem dodajte margarin i sve dobro umutite.
Serviranje: Poklopite filovane krofnice gornjim delom i pospite ih šećerom u prahu.
Ovo je najzdraviji doručak za creva na svetu! Probava se odmah pokreće, lako se vari, sve se iščisti za par sati
Palenta se pravi od kukuruznog griza i, osim što je jednostavna za pripremu, bogata je brojnim hranljivim materijama
Stari recept za mađarske palačinke opet osvaja srca srpskih domaćica! Uopšte ih ne prave kao mi, evo u čemu je caka
Recept mađarskih domaćica za ređane palačinke odmah zabeležite u sveske
Popara s lukom na vodi: Skromno jelo iz naroda koje vraća miris ognjišta
Nije bilo mleka, nema sira, ali ima hleb, crni luk i malo ulja – i to je bilo dovoljno za večeru koja greje, miriše i okuplja celu kuću
Ovo je najzdraviji doručak za creva na svetu! Probava se odmah pokreće, lako se vari, sve se iščisti za par sati
Palenta se pravi od kukuruznog griza i, osim što je jednostavna za pripremu, bogata je brojnim hranljivim materijama
PRESOLILI STE KISELI KUPUS? Ne brinite, sve što vam je potebno je jedna namirnica koju treba da ubacite u bure
Bez brige, rešenje za suviše slan kiseli kupus postoji.
Komentari(0)