NAJLEPŠE DOMAĆE Princes krofne sa ukusom detinjstva, tope se ustima
Princes krofne su omiljena poslastica koja nas vraća u detinjstvo i evocira sećanja na mirisne kuhinje u kojima su naše majke stvarale prava mala gastronomska čuda.

Sastojci:
150 g brašna
50 g putera
Možda vas zanima:

Najbolje princes krofne koje ćete ikad probati: Pripremaju se brzo i lako, a ukus je jedinstven!
Recept za dobre stare princes krofne

PRINCES KROFNE PO RECEPTU NAŠE NAJPOZNATIJE PRAKTIČNE ŽENE: Korica je neodoljivo hrskava, a fil se topi u ustima
Recept pred vama obavezno zapišite, jer će vas ukus oboriti sa nogu već pri prvom zalogaju!
Možda vas zanima:

Najbolje princes krofne koje ćete ikad probati: Pripremaju se brzo i lako, a ukus je jedinstven!
Recept za dobre stare princes krofne

PRINCES KROFNE PO RECEPTU NAŠE NAJPOZNATIJE PRAKTIČNE ŽENE: Korica je neodoljivo hrskava, a fil se topi u ustima
Recept pred vama obavezno zapišite, jer će vas ukus oboriti sa nogu već pri prvom zalogaju!
Možda vas zanima:

Najbolje princes krofne koje ćete ikad probati: Pripremaju se brzo i lako, a ukus je jedinstven!
Recept za dobre stare princes krofne

PRINCES KROFNE PO RECEPTU NAŠE NAJPOZNATIJE PRAKTIČNE ŽENE: Korica je neodoljivo hrskava, a fil se topi u ustima
Recept pred vama obavezno zapišite, jer će vas ukus oboriti sa nogu već pri prvom zalogaju!
Ovaj kolač ispunjen bogatim kremom, rado se jede u svakoj srpskoj kući, bilo da je u pitanju porodični ručak, slavlje ili jednostavno trenutak uživanja uz kafu. Njihova savršeno zlatna korica i kremasti fil čine ih neodoljivim za sve generacije. Uz recept koji danas donosimo uživaćete u pravljenju ove tradicionalne poslastice i ukusu koji će obožavati cela porodica.
Sastojci:
4 jaja
so
150 ml vode
Za fil:
1 l mleka
5 žumanca
10 kašika šećera
5 kašika brašna
1 vanilin-šećer
Priprema:
U šerpu stavite vodu, puter i so. Kada provri, dodajte brašno i mešajte dok ne počne da se odvaja od šerpe. Ostavite da se ohladi, a zatim umutite mikserom. Dodajte 4 jaja, jedno po jedno, neprestano muteći da se smesa ujednači. Testom napunite špric i na plehu (obloženim papirom za pečenje) formirajte krofnice. Pecite oko 20-25 minuta na 200 stepeni.
Fil: Stavite mleko 800 ml, šećer i vanilu da provri. Umutite žumanca i sipajte u 200 ml mleka. Dodajte brašno i dobro izmiksajte da nema grudvica. Kada je mleko provrelo, dodajte smesu, stalno mešajući. Kuvajte dok se ne zgusne. Ohlađene krofne presecite napola i punite ohlađenim filom. Pospite prah-šećerom.
(Trpeza)
Pročitajte još:

Kuvani paradajz s belim lukom i peršunom: Letnje jelo koje su spremale naše bake
Lagan, osvežavajuć i neodoljivo mirisan, kuvani paradajz s belim lukom i peršunom nekada je bio nezaobilazno jelo u letnjim danima širom Srbije. Danas se retko priprema, ali svaki zalogaj vraća u vreme kada se znalo šta je dobar ručak po vrelom danu.

Dok proključa voda za kafu – sve ste obavili! KAFANSKA PROJARA puna sira umuti se za 5 minuta, a jede u slast danima
Ako ste ljubitelj domaće projare sa sitnim, slanim sirom, ovaj recept za sočno pecivo je nešto što morate da probate.

Meso u ćupu: Zaboravljena tehnika srpskih domaćinstava za čuvanje hrane bez frižidera
Kako su naši preci čuvali meso mesecima bez struje i tehnologije — uz pomoć masti, ćupa i znanja koje traje vekovima.

Najukusniji starinski kolač sa jabukama - naše bake su ga redovno pravile: Ne postoji bolji, a ni lakši recept
Lak recept za najukusniju starinsku lenju pitu

Najukusnije krofne od samo 2 sastojka: Gotove za 10 minuta - recept obara sa nogu
Recept za najukusnije krofne od dva sastojka obara sa nogu
Komentari(0)