NAJLEPŠE DOMAĆE Princes krofne sa ukusom detinjstva, tope se ustima
Princes krofne su omiljena poslastica koja nas vraća u detinjstvo i evocira sećanja na mirisne kuhinje u kojima su naše majke stvarale prava mala gastronomska čuda.

Sastojci:
150 g brašna
50 g putera
Možda vas zanima:

Najbolje princes krofne koje ćete ikad probati: Pripremaju se brzo i lako, a ukus je jedinstven!
Recept za dobre stare princes krofne

PRINCES KROFNE PO RECEPTU NAŠE NAJPOZNATIJE PRAKTIČNE ŽENE: Korica je neodoljivo hrskava, a fil se topi u ustima
Recept pred vama obavezno zapišite, jer će vas ukus oboriti sa nogu već pri prvom zalogaju!
Možda vas zanima:

Najbolje princes krofne koje ćete ikad probati: Pripremaju se brzo i lako, a ukus je jedinstven!
Recept za dobre stare princes krofne

PRINCES KROFNE PO RECEPTU NAŠE NAJPOZNATIJE PRAKTIČNE ŽENE: Korica je neodoljivo hrskava, a fil se topi u ustima
Recept pred vama obavezno zapišite, jer će vas ukus oboriti sa nogu već pri prvom zalogaju!
Možda vas zanima:

Najbolje princes krofne koje ćete ikad probati: Pripremaju se brzo i lako, a ukus je jedinstven!
Recept za dobre stare princes krofne

PRINCES KROFNE PO RECEPTU NAŠE NAJPOZNATIJE PRAKTIČNE ŽENE: Korica je neodoljivo hrskava, a fil se topi u ustima
Recept pred vama obavezno zapišite, jer će vas ukus oboriti sa nogu već pri prvom zalogaju!
Ovaj kolač ispunjen bogatim kremom, rado se jede u svakoj srpskoj kući, bilo da je u pitanju porodični ručak, slavlje ili jednostavno trenutak uživanja uz kafu. Njihova savršeno zlatna korica i kremasti fil čine ih neodoljivim za sve generacije. Uz recept koji danas donosimo uživaćete u pravljenju ove tradicionalne poslastice i ukusu koji će obožavati cela porodica.
Sastojci:
4 jaja
so
150 ml vode
Za fil:
1 l mleka
5 žumanca
10 kašika šećera
5 kašika brašna
1 vanilin-šećer
Priprema:
U šerpu stavite vodu, puter i so. Kada provri, dodajte brašno i mešajte dok ne počne da se odvaja od šerpe. Ostavite da se ohladi, a zatim umutite mikserom. Dodajte 4 jaja, jedno po jedno, neprestano muteći da se smesa ujednači. Testom napunite špric i na plehu (obloženim papirom za pečenje) formirajte krofnice. Pecite oko 20-25 minuta na 200 stepeni.
Fil: Stavite mleko 800 ml, šećer i vanilu da provri. Umutite žumanca i sipajte u 200 ml mleka. Dodajte brašno i dobro izmiksajte da nema grudvica. Kada je mleko provrelo, dodajte smesu, stalno mešajući. Kuvajte dok se ne zgusne. Ohlađene krofne presecite napola i punite ohlađenim filom. Pospite prah-šećerom.
(Trpeza)
Pročitajte još:

Majstorski burek prste da poližete: Starinski recept kojem niko ne može da odoli, obožavaće ga i najveći gurmani
Ukoliko probate ovaj recept pekara vam više neće pasti na pamet.

Proces pravljenja duvan čvaraka: korak po korak do užičkog blaga
Među svim specijalitetima od mesa, jedno jelo zauzima posebno mesto u srcima gurmana – duvan čvarci. Ovaj užički specijalitet odavno je postao simbol tradicije, a zbog svog ukusa i posebnog načina pripreme proglašen je i zaštićenim proizvodom sa geografskim poreklom.

Najlepša poslastica za početak jeseni: Kolač sa šljivama gotov za tren oka, miriše na detinjstvo
Umutite jaja sa šećerom dok smesa ne postane svetlije žuta

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka
Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

SVAKA SRPKINJA OVO MORA DA ZNA DA NAPRAVI! Brza domaća pogača bez kvasca – gotova za samo 20 minuta, a DŽABAKA
Ova pogača se priprema za manje od pola sata, sa sastojcima koje sigurno već imate u kuhinji.
Komentari(0)