NAJLEPŠE DOMAĆE Princes krofne sa ukusom detinjstva, tope se ustima
Princes krofne su omiljena poslastica koja nas vraća u detinjstvo i evocira sećanja na mirisne kuhinje u kojima su naše majke stvarale prava mala gastronomska čuda.

Sastojci:
150 g brašna
50 g putera
Možda vas zanima:

Najbolje princes krofne koje ćete ikad probati: Pripremaju se brzo i lako, a ukus je jedinstven!
Recept za dobre stare princes krofne

PRINCES KROFNE PO RECEPTU NAŠE NAJPOZNATIJE PRAKTIČNE ŽENE: Korica je neodoljivo hrskava, a fil se topi u ustima
Recept pred vama obavezno zapišite, jer će vas ukus oboriti sa nogu već pri prvom zalogaju!
Možda vas zanima:

Najbolje princes krofne koje ćete ikad probati: Pripremaju se brzo i lako, a ukus je jedinstven!
Recept za dobre stare princes krofne

PRINCES KROFNE PO RECEPTU NAŠE NAJPOZNATIJE PRAKTIČNE ŽENE: Korica je neodoljivo hrskava, a fil se topi u ustima
Recept pred vama obavezno zapišite, jer će vas ukus oboriti sa nogu već pri prvom zalogaju!
Možda vas zanima:

Najbolje princes krofne koje ćete ikad probati: Pripremaju se brzo i lako, a ukus je jedinstven!
Recept za dobre stare princes krofne

PRINCES KROFNE PO RECEPTU NAŠE NAJPOZNATIJE PRAKTIČNE ŽENE: Korica je neodoljivo hrskava, a fil se topi u ustima
Recept pred vama obavezno zapišite, jer će vas ukus oboriti sa nogu već pri prvom zalogaju!
Ovaj kolač ispunjen bogatim kremom, rado se jede u svakoj srpskoj kući, bilo da je u pitanju porodični ručak, slavlje ili jednostavno trenutak uživanja uz kafu. Njihova savršeno zlatna korica i kremasti fil čine ih neodoljivim za sve generacije. Uz recept koji danas donosimo uživaćete u pravljenju ove tradicionalne poslastice i ukusu koji će obožavati cela porodica.
Sastojci:
4 jaja
so
150 ml vode
Za fil:
1 l mleka
5 žumanca
10 kašika šećera
5 kašika brašna
1 vanilin-šećer
Priprema:
U šerpu stavite vodu, puter i so. Kada provri, dodajte brašno i mešajte dok ne počne da se odvaja od šerpe. Ostavite da se ohladi, a zatim umutite mikserom. Dodajte 4 jaja, jedno po jedno, neprestano muteći da se smesa ujednači. Testom napunite špric i na plehu (obloženim papirom za pečenje) formirajte krofnice. Pecite oko 20-25 minuta na 200 stepeni.
Fil: Stavite mleko 800 ml, šećer i vanilu da provri. Umutite žumanca i sipajte u 200 ml mleka. Dodajte brašno i dobro izmiksajte da nema grudvica. Kada je mleko provrelo, dodajte smesu, stalno mešajući. Kuvajte dok se ne zgusne. Ohlađene krofne presecite napola i punite ohlađenim filom. Pospite prah-šećerom.
(Trpeza)
Pročitajte još:

TRADICIONALNA SPASOVDANSKA CICVARA: Recept koji se prenosi s kolena na koleno
Ovaj recept se ne zapisuje, nego pamti

Ove kiflice ostaju mekane čak 5 dana: Evo šta treba da stavite u testo kako bi ostale sočne dugo, dugo vremena
Gotove pospite šećerom u prahu

RECEPT IMA 3 MILIONA PREGLEDA: Ovu pitu od jabuka iz 1894. godine nekada su smatrali najboljim slatkišem na svetu!
Uprkos tome što im nisu bili dostupni mikseri i razni sastojci koji nas danas čekaju na svakom koraku, u prošlosti su se ljudi dovijali i uspevali da pripreme slasne deserte koji se pamte i danas.

Orahovača kakvu su pravili naši preci: Ovaj tajni recept star sto godina se i danas koristi u manastirima
Ako volite domaće likere s dušom i istorijom, sada je pravi trenutak da pripremite orahovaču

Šta je BULGUR i kako se sprema? Preporučuje se u svim dijetama
Poreklom je sa Bliskog Istoka i jedan je od najstarijih oblika žitarica koje se koriste u ishrani čoveka.
Komentari(0)