NAJLEPŠE DOMAĆE Princes krofne sa ukusom detinjstva, tope se ustima

Lepote Srbije

18:00

Gastronomija 0

Princes krofne su omiljena poslastica koja nas vraća u detinjstvo i evocira sećanja na mirisne kuhinje u kojima su naše majke stvarale prava mala gastronomska čuda.

princes krofne
Shutterstock

Sastojci:

150 g brašna

50 g putera

Ovaj kolač ispunjen bogatim kremom, rado se jede u svakoj srpskoj kući, bilo da je u pitanju porodični ručak, slavlje ili jednostavno trenutak uživanja uz kafu. Njihova savršeno zlatna korica i kremasti fil čine ih neodoljivim za sve generacije. Uz recept koji danas donosimo uživaćete u pravljenju ove tradicionalne poslastice i ukusu koji će obožavati cela porodica.

Sastojci:

4 jaja

so

150 ml vode

Za fil:

1 l mleka

5 žumanca

10 kašika šećera

5 kašika brašna

1 vanilin-šećer

Priprema:

U šerpu stavite vodu, puter i so. Kada provri, dodajte brašno i mešajte dok ne počne da se odvaja od šerpe. Ostavite da se ohladi, a zatim umutite mikserom. Dodajte 4 jaja, jedno po jedno, neprestano muteći da se smesa ujednači. Testom napunite špric i na plehu (obloženim papirom za pečenje) formirajte krofnice. Pecite oko 20-25 minuta na 200 stepeni.

Fil: Stavite mleko 800 ml, šećer i vanilu da provri. Umutite žumanca i sipajte u 200 ml mleka. Dodajte brašno i dobro izmiksajte da nema grudvica. Kada je mleko provrelo, dodajte smesu, stalno mešajući. Kuvajte dok se ne zgusne. Ohlađene krofne presecite napola i punite ohlađenim filom. Pospite prah-šećerom.

(Trpeza)

Pročitajte još:

https://lepotesrbije.alo.rs/gastronomija/vesti/93589/iz-bakine-kuhinje-preukusni-salcici-ce-svima-vratiti-mirise-i-ukuse-detinjstva-slobodno-napravite-duplu-meru/vest

https://lepotesrbije.alo.rs/gastronomija/vesti/91273/stizu-smokve-a-evo-sest-razloga-zasto-treba-da-jedete-ovaj-izuzetni-plod/vest

https://lepotesrbije.alo.rs/gastronomija/vesti/92385/baklava-po-receptu-nasih-baka-najbolja-i-najukusnija/vest

kupus

Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba

Gastronomija

20:00

19 novembar, 2024

Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog

Komentari(0)

Loading