NAJLEPŠE DOMAĆE Princes krofne sa ukusom detinjstva, tope se ustima
Princes krofne su omiljena poslastica koja nas vraća u detinjstvo i evocira sećanja na mirisne kuhinje u kojima su naše majke stvarale prava mala gastronomska čuda.
Sastojci:
150 g brašna
50 g putera
Ovaj kolač ispunjen bogatim kremom, rado se jede u svakoj srpskoj kući, bilo da je u pitanju porodični ručak, slavlje ili jednostavno trenutak uživanja uz kafu. Njihova savršeno zlatna korica i kremasti fil čine ih neodoljivim za sve generacije. Uz recept koji danas donosimo uživaćete u pravljenju ove tradicionalne poslastice i ukusu koji će obožavati cela porodica.
Sastojci:
4 jaja
so
150 ml vode
Za fil:
1 l mleka
5 žumanca
10 kašika šećera
5 kašika brašna
1 vanilin-šećer
Priprema:
U šerpu stavite vodu, puter i so. Kada provri, dodajte brašno i mešajte dok ne počne da se odvaja od šerpe. Ostavite da se ohladi, a zatim umutite mikserom. Dodajte 4 jaja, jedno po jedno, neprestano muteći da se smesa ujednači. Testom napunite špric i na plehu (obloženim papirom za pečenje) formirajte krofnice. Pecite oko 20-25 minuta na 200 stepeni.
Fil: Stavite mleko 800 ml, šećer i vanilu da provri. Umutite žumanca i sipajte u 200 ml mleka. Dodajte brašno i dobro izmiksajte da nema grudvica. Kada je mleko provrelo, dodajte smesu, stalno mešajući. Kuvajte dok se ne zgusne. Ohlađene krofne presecite napola i punite ohlađenim filom. Pospite prah-šećerom.
(Trpeza)
Pročitajte još:
Zbog ovog recepta stomak će vam biti ravan kao daska: Potrebne su vam samo tri namirnice iz špajza
Želite da vam stomak bude manji, struk tanji, a telo očišćeno od naslaga masti? Onda je ovaj recept pravo rešenje za vas.
TORTA "GRADSKI MAČOR" BEZ ŠLAGA I PUDINGA: Pravi se na starinski način, a osvaja na prvi zalogaj
Ako hoćete da napravite jedinstvenu starinsku tortu, isprobajte ovaj recept
VOJVOĐANSKI RECEPT Knedle sa šljivama mekane kao duša, jednostavno se tope ustima
Domaće knedle sa šljivama ili gomboce nije teško napraviti, pogotovo ako znate par trikova za savšreno testo
Zaboravljeni recept za Vasinu tortu iz 1908: Nema lepše ni ukusnije rođendanske torte - nenadmašna je
Ukoliko želite pravu rođendansku tortu, onda neka izbor padne na Vasinu tortu
Kako se pravi domaće JABUKOVO SIRĆE od ostataka: korak po korak
Da li ste znali da možete napraviti jabukovo sirće jednostavno, kombinovanjem kore i jezgra jabuke sa vodom i šećerom i ostaviti da fermentira dok se ne pretvori u sirće?
Komentari(0)