IZ BAKINE KUHINJE Preukusni salčići će svima vratiti mirise i ukuse detinjstva, slobodno napravite duplu meru!
Salčići su stari tradicionalni kolači koji nas vraćaju u vreme kada su naše bake veštim rukama stvarale nezaboravne mirise i ukuse koji su ispunjavali domove.

Ovi kolači, jednostavni ali bogati ukusom, oduvek su pravljeni s ljubavlju i pažnjom, a njihov miris nas podseća na toplinu porodičnih okupljanja i srećne trenutke iz detinjstva. Otkrićemo vam danas recept koji će oduševiti i najzahtevnije sladokusce.
Sastojci:
500 g brašna
Možda vas zanima:

CELA JUGOSLAVIJA JE OBOŽAVALA OVAJ KOLAČ Starinski recept za slatkiš koji su volele generacije
Nikako nemojte da otvarate rernu prilikom pečenja, da vam testo ne bi splaslo.

SLATKIŠ KOJI JE OBOŽAVALA CELA JUGOSLAVIJA Pravi domaći kolač koji će oduševiti vaše ukućane, uz tradicionalni recept nema greške
Cela kuća će mirisati na sveže pečene lisnate kolače sa džemom, vi ćete uživati u njihovom fantastičnom ukusu uz šolju toplog napitka.
Možda vas zanima:

CELA JUGOSLAVIJA JE OBOŽAVALA OVAJ KOLAČ Starinski recept za slatkiš koji su volele generacije
Nikako nemojte da otvarate rernu prilikom pečenja, da vam testo ne bi splaslo.

SLATKIŠ KOJI JE OBOŽAVALA CELA JUGOSLAVIJA Pravi domaći kolač koji će oduševiti vaše ukućane, uz tradicionalni recept nema greške
Cela kuća će mirisati na sveže pečene lisnate kolače sa džemom, vi ćete uživati u njihovom fantastičnom ukusu uz šolju toplog napitka.
Možda vas zanima:

CELA JUGOSLAVIJA JE OBOŽAVALA OVAJ KOLAČ Starinski recept za slatkiš koji su volele generacije
Nikako nemojte da otvarate rernu prilikom pečenja, da vam testo ne bi splaslo.

SLATKIŠ KOJI JE OBOŽAVALA CELA JUGOSLAVIJA Pravi domaći kolač koji će oduševiti vaše ukućane, uz tradicionalni recept nema greške
Cela kuća će mirisati na sveže pečene lisnate kolače sa džemom, vi ćete uživati u njihovom fantastičnom ukusu uz šolju toplog napitka.
300 g sala
1/2 kašike svinjske masti
1 žumance
1 jaje
100 ml belog vina
100 ml vode
Džem, šećer u prahu
Priprema:
Pomešajte u činiji brašno sa mašću pola kašike sala. Dodajte vino, vodu, žumance i celo jaje, pa umesite glatko testo. Oklagijom ga rastanjite na pobrašnjenoj podlozi i premažite trećinom sala. Preklopite levu pa desnu stranu, gornju pa donju i ostavite da odstoji pola sata. Ponovite postupak sa mazanjem sala, preklapanjem i stajanjem još 2 puta. Rastanjite testo na debljinu oko pola centimetra i isecite trouglove veličine po želji. Na najdužu stranu stavite kašičicu džema i urolajte kao kuflicu ili presavijte na pola da dobijete oblik trougla. Ređajte u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene. Kada se salčići ohlade pospite ih prah šećerom.
Prijatno i uživajte!
Pročitajte još:

Kraljica posne trpeze vraća se na velika vrata: Najukusnija pita sa kupusom obavezno se sprema za Veliki petak
Posna trpeza može da bude neodoljiva ukoliko znate da je spremite na pravi način

Rasjenička pita – zaboravljeno uskrsno jelo od mlade koprive i domaćeg testa
Zeleni poklon proleća na tanjiru – tradicionalna pita iz Negotinske Krajine, posna i svečana

Uskršnja SLATKA POGAČA lepša je od svakog kolača i torte - Mekano testo punjeno čokoladom je poslastica koju niko ne propušta
Ako pored uskršnjih đakonija želite da napravite i slatku pogaču, ovo je pravi recept za vas

PORED JAJA, NA USKRŠNJOJ TRPEZI TREBA DA SE NAĐU I OVE NAMIRNICE: Veruje se da donose radost i blagostanje porodici
Ove godine, vernici koji poštuju julijanski kalendar, sutra slave Uskrs - jedan od najvažnijih hrišćanskih praznika. Za ovaj praznik koji slavi vaskrsnuće, tj. ponovno rođenje vezuju se lepi običaji, a neki od njih su vezani i za uskršnju trpezu.

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli
Komentari(0)