IZ BAKINE KUHINJE Preukusni salčići će svima vratiti mirise i ukuse detinjstva, slobodno napravite duplu meru!

Lepote Srbije

18:00

Gastronomija 0

Salčići su stari tradicionalni kolači koji nas vraćaju u vreme kada su naše bake veštim rukama stvarale nezaboravne mirise i ukuse koji su ispunjavali domove.

salčići
Shutterstock

Ovi kolači, jednostavni ali bogati ukusom, oduvek su pravljeni s ljubavlju i pažnjom, a njihov miris nas podseća na toplinu porodičnih okupljanja i srećne trenutke iz detinjstva. Otkrićemo vam danas recept koji će oduševiti i najzahtevnije sladokusce.

Sastojci:

500 g brašna

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

300 g sala

1/2 kašike svinjske masti

1 žumance

1 jaje

100 ml belog vina

100 ml vode

Džem, šećer u prahu

Priprema:

Pomešajte u činiji brašno sa mašću pola kašike sala. Dodajte vino, vodu, žumance i celo jaje, pa umesite glatko testo. Oklagijom ga rastanjite na pobrašnjenoj podlozi i premažite trećinom sala. Preklopite levu pa desnu stranu, gornju pa donju i ostavite da odstoji pola sata. Ponovite postupak sa mazanjem sala, preklapanjem i stajanjem još 2 puta. Rastanjite testo na debljinu oko pola centimetra i isecite trouglove veličine po želji. Na najdužu stranu stavite kašičicu džema i urolajte kao kuflicu ili presavijte na pola da dobijete oblik trougla. Ređajte u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene. Kada se salčići ohlade pospite ih prah šećerom.

Prijatno i uživajte!

Pročitajte još:

https://lepotesrbije.alo.rs/gastronomija/vesti/92385/baklava-po-receptu-nasih-baka-najbolja-i-najukusnija/vest

https://lepotesrbije.alo.rs/gastronomija/vesti/91273/stizu-smokve-a-evo-sest-razloga-zasto-treba-da-jedete-ovaj-izuzetni-plod/vest

 

Komentari(0)

Loading