IZ BAKINE KUHINJE Preukusni salčići će svima vratiti mirise i ukuse detinjstva, slobodno napravite duplu meru!
Salčići su stari tradicionalni kolači koji nas vraćaju u vreme kada su naše bake veštim rukama stvarale nezaboravne mirise i ukuse koji su ispunjavali domove.

Ovi kolači, jednostavni ali bogati ukusom, oduvek su pravljeni s ljubavlju i pažnjom, a njihov miris nas podseća na toplinu porodičnih okupljanja i srećne trenutke iz detinjstva. Otkrićemo vam danas recept koji će oduševiti i najzahtevnije sladokusce.
Sastojci:
500 g brašna
Možda vas zanima:

LENJA PITA Starinski kolač koji svi obožavaju, spremljen na malo drugačiji način
Pravi se lako, a sastojci su jeftini, uživaćete u svakom zalogaju.

CELA JUGOSLAVIJA JE OBOŽAVALA OVAJ KOLAČ Starinski recept za slatkiš koji su volele generacije
Nikako nemojte da otvarate rernu prilikom pečenja, da vam testo ne bi splaslo.
Možda vas zanima:

LENJA PITA Starinski kolač koji svi obožavaju, spremljen na malo drugačiji način
Pravi se lako, a sastojci su jeftini, uživaćete u svakom zalogaju.

CELA JUGOSLAVIJA JE OBOŽAVALA OVAJ KOLAČ Starinski recept za slatkiš koji su volele generacije
Nikako nemojte da otvarate rernu prilikom pečenja, da vam testo ne bi splaslo.
Možda vas zanima:

LENJA PITA Starinski kolač koji svi obožavaju, spremljen na malo drugačiji način
Pravi se lako, a sastojci su jeftini, uživaćete u svakom zalogaju.

CELA JUGOSLAVIJA JE OBOŽAVALA OVAJ KOLAČ Starinski recept za slatkiš koji su volele generacije
Nikako nemojte da otvarate rernu prilikom pečenja, da vam testo ne bi splaslo.
300 g sala
1/2 kašike svinjske masti
1 žumance
1 jaje
100 ml belog vina
100 ml vode
Džem, šećer u prahu
Priprema:
Pomešajte u činiji brašno sa mašću pola kašike sala. Dodajte vino, vodu, žumance i celo jaje, pa umesite glatko testo. Oklagijom ga rastanjite na pobrašnjenoj podlozi i premažite trećinom sala. Preklopite levu pa desnu stranu, gornju pa donju i ostavite da odstoji pola sata. Ponovite postupak sa mazanjem sala, preklapanjem i stajanjem još 2 puta. Rastanjite testo na debljinu oko pola centimetra i isecite trouglove veličine po želji. Na najdužu stranu stavite kašičicu džema i urolajte kao kuflicu ili presavijte na pola da dobijete oblik trougla. Ređajte u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene. Kada se salčići ohlade pospite ih prah šećerom.
Prijatno i uživajte!
Pročitajte još:

Majstorski burek prste da poližete: Starinski recept kojem niko ne može da odoli, obožavaće ga i najveći gurmani
Ukoliko probate ovaj recept pekara vam više neće pasti na pamet.

Proces pravljenja duvan čvaraka: korak po korak do užičkog blaga
Među svim specijalitetima od mesa, jedno jelo zauzima posebno mesto u srcima gurmana – duvan čvarci. Ovaj užički specijalitet odavno je postao simbol tradicije, a zbog svog ukusa i posebnog načina pripreme proglašen je i zaštićenim proizvodom sa geografskim poreklom.

Najlepša poslastica za početak jeseni: Kolač sa šljivama gotov za tren oka, miriše na detinjstvo
Umutite jaja sa šećerom dok smesa ne postane svetlije žuta

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka
Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

SVAKA SRPKINJA OVO MORA DA ZNA DA NAPRAVI! Brza domaća pogača bez kvasca – gotova za samo 20 minuta, a DŽABAKA
Ova pogača se priprema za manje od pola sata, sa sastojcima koje sigurno već imate u kuhinji.
Komentari(0)