Najbolje princes krofne koje ćete ikad probati: Pripremaju se brzo i lako, a ukus je jedinstven!
Recept za dobre stare princes krofne

Sastojci za princes krofne:
za testo:
250 ml vode
Možda vas zanima:

PRINCES KROFNE PO RECEPTU NAŠE NAJPOZNATIJE PRAKTIČNE ŽENE: Korica je neodoljivo hrskava, a fil se topi u ustima
Recept pred vama obavezno zapišite, jer će vas ukus oboriti sa nogu već pri prvom zalogaju!

SLATKIŠ KOJI VOLI CELA SRBIJA Recept koji će oduševiti celu porodicu
Nikad jednostavniji recept.
Možda vas zanima:

PRINCES KROFNE PO RECEPTU NAŠE NAJPOZNATIJE PRAKTIČNE ŽENE: Korica je neodoljivo hrskava, a fil se topi u ustima
Recept pred vama obavezno zapišite, jer će vas ukus oboriti sa nogu već pri prvom zalogaju!

SLATKIŠ KOJI VOLI CELA SRBIJA Recept koji će oduševiti celu porodicu
Nikad jednostavniji recept.
Možda vas zanima:

PRINCES KROFNE PO RECEPTU NAŠE NAJPOZNATIJE PRAKTIČNE ŽENE: Korica je neodoljivo hrskava, a fil se topi u ustima
Recept pred vama obavezno zapišite, jer će vas ukus oboriti sa nogu već pri prvom zalogaju!

SLATKIŠ KOJI VOLI CELA SRBIJA Recept koji će oduševiti celu porodicu
Nikad jednostavniji recept.
125 g putera
2 kašike šećera
150 g brašna
4 jajeta
za fil:
800 ml mleka
150 g šećera
2 kesice vanilin šećera
150 g brašna
125 g putera
Priprema princes-krofni:
Pomešajte vodu, puter i šećer i stavite da kuvate dok ne provri, pa sklonite sa šporeta. Potrebno je da prosejete brašno i potom ga ubacite u toplu smesu i mešajte dok se sve ne sjedini, pa ostavite sa strane da se ohladi.
Dodajte jedno po jedno jaje uz mešanje između njihovog dodavanja. Ovako pripremljenu smesu prebacite u špric za kolače i istiskujte je na pleh koji ste obložili papirom za pečenje. Ostavite prostor između istisnute smese jer će narasti. Pecite do 40 minuta na 200 stepeni i jako je važno da u toku pečenja ne otvarate rernu da bi testo bilo vazdušasto.
Za to vreme, dok se testo za princes krofne peče, stavite pola litra mleka da se greje. U činiji umutite žumanca sa vanilin šećerom, šećerom i brašnom, pa dobro promešajte. Na kraju dodajte preostalih 300 mililitara mleka i dobro promešajte.
Kada se mleko ugreje, dodajte smesu sa umućenim žumancima i kuvajte uz neprestano mešanje sve dok se ne zgusne. Kada to postignete, sklonite sa ringle, pokrijte i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
U ohlađenu smesu dodajte puter sobne temperature i dobro umutite mikserom. Kada testo bude gotovo, malo odškrinite vrata rerne i ostavite da se tako hladi. Posle 10 minuta izvadite pleh i svaki komad testa presecite napola.
Donju polovinu testa nafilujte špricom ili kašikom, pa preklopite gornjom polovinom. Po želji pospite šećer u prahu.
Prijatno!

Posne urmašice od kojih će svima poći voda na usta: Pripremaju se brzo i lako, idealne za Lazarevu subotu
Urmašice su jedne od najvoljenijih kolača koje smo preuzeli iz vremena turske okupacije

Stara jela iz Timoka: Kako se pravi čorba od gloginja – zaboravljena poslastica sa istoka Srbije
Na obroncima Stare planine, žene su nekada kuvane gloginje pretvarale u okrepljujuću čorbu – lekovito, slatko-kiselo jelo koje danas gotovo niko ne pravi.

Neodoljiva krempita bez brašna koja će vas osvojiti: Potrebno vam je nekoliko sastojaka, nema konkurenciju
Ovaj kolač je idealan izbor kada vam se jede nešto slatko, ali nemate mnogo vremena – biće gotov pre nego što završite šolju kafe.

Zaboravljeni specijalitet iz Homolja: Gulaš od koprive koji su čobanice pravile na ognjištu
Starinski posni recept sa Homoljskih planina vraća se u kuhinje kao zdrava i ukusna zamena za mesna jela.

Seljačko jelo koje se na Balkanu pravi već vekovima: Recept je jedinstven i znali su ga naši stari samo
Priprema se od tankih kora sa bogatim filom, najčešće sa sirom i jajima uz dodatak kajmaka ili pavlake
Komentari(0)