Ovakve ćufte u paradajz sosu nikada niste jeli: Ovaj trik moraju znati sve domaćice, nećete se pokajati
Ukusan ručak koji će se svideti celoj porodici.

Donosimo vam najbolji recept za ćufte u kremastom paradajz sosu.
Sastojci:
Za ćufte:
500 g mlevenog mesa (mešano: junetina i svinjetina ili po želji)
1 jaje
1 glavica crnog luka (sitno iseckana ili narendana)
2–3 čena belog luka (sitno iseckana)
2 kašike prezli
So, biber
Malo seckanog peršuna
Prstohvat origana (po želji)
Za paradajz sos:
500 ml pasirnog paradajza (ili pelata)
1 crni luk (sitno iseckan)
2 čena belog luka (izgnječena)
1 kašičica šećera
1 kašika paradajz pirea (koncentrat)
So, biber, suvi biljni začin (po želji)
Malo origana i bosiljka (suvog ili svežeg)
Trik: 1 kašičica putera + 1 prstohvat cimeta ili muskatnog oraščića (za dubinu ukusa)
Malo maslinovog ulja
Priprema:
1. Ćufte:
U činiji sjediniti sve sastojke za ćufte. Umutiti dobro rukama dok smesa ne postane kompaktna. Praviti kuglice veličine oraha (ili po želji). Po želji, blago propržiti ćufte na ulju 5–6 minuta da dobiju koricu (nije obavezno – mogu ići direktno u sos).
2. Paradajz sos:
Na malo maslinovog ulja propržiti sitno seckani luk dok ne omekša. Dodati beli luk, pa kad zamiriše, dodati paradajz pire i kratko propržiti. Sipati pasirani paradajz, šećer, začine i trik sastojke – puter + prstohvat cimeta ili muskatnog oraščića.
Krčka se 5–10 minuta na tihoj vatri.
3. Spajanje:
U sos dodati ćufte (pržene ili sirove). Poklopiti i kuvati na laganoj vatri 25–30 minuta dok ćufte ne budu mekane i sos se zgusne. Povremeno pažljivo promešati (da se ne raspadnu).

Prste da poližeš: Ovo je recept za najsočniju gurmansku pljeskavicu
Prijatno i javite nam kako vam se dopao recept!

Brza večera od samo 4 sastojka gotova očas posla: Naše bake često su ovo spremale, uštedite novac i vreme
Decenijama su uštipci jedno od omiljenih jela ljudi sa Balkana. Naše bake su ih pravile gotovo svakog dana, a veoma su zahvalni, jer se mogu jesti i slatki i slani, a ako pretekne možete u njima uživati i sutra.

Ovo je recept za starinsku seljačku pitu, čiji se ukus dugo pamti! Trebaju vam samo ova dva sastojka
Tražite li brz i zasitan obrok, bez mnogo muke u kuhinji?

3 OMILJENA SRPSKA DORUČKA IZ PROŠLOG VEKA: Deci se gade, a na njima su generacije odrastale!
Ranije generacije su odrasle na njima i uživale su u svakom zalogaju!

Šta ukazuje na to da je DINJA slatka? Evo na šta treba da obratite pažnju pre kupovine
Dinja je, po mišljenju mnogih, najukusnije letnje voće – slatka, bogata vodom i omiljena širom sveta.
Komentari(0)