Ovakve ćufte u paradajz sosu nikada niste jeli: Ovaj trik moraju znati sve domaćice, nećete se pokajati
Ukusan ručak koji će se svideti celoj porodici.

Donosimo vam najbolji recept za ćufte u kremastom paradajz sosu.
Sastojci:
Za ćufte:
500 g mlevenog mesa (mešano: junetina i svinjetina ili po želji)
1 jaje
1 glavica crnog luka (sitno iseckana ili narendana)
2–3 čena belog luka (sitno iseckana)
2 kašike prezli
So, biber
Malo seckanog peršuna
Prstohvat origana (po želji)
Za paradajz sos:
500 ml pasirnog paradajza (ili pelata)
1 crni luk (sitno iseckan)
2 čena belog luka (izgnječena)
1 kašičica šećera
1 kašika paradajz pirea (koncentrat)
So, biber, suvi biljni začin (po želji)
Malo origana i bosiljka (suvog ili svežeg)
Trik: 1 kašičica putera + 1 prstohvat cimeta ili muskatnog oraščića (za dubinu ukusa)
Malo maslinovog ulja
Priprema:
1. Ćufte:
U činiji sjediniti sve sastojke za ćufte. Umutiti dobro rukama dok smesa ne postane kompaktna. Praviti kuglice veličine oraha (ili po želji). Po želji, blago propržiti ćufte na ulju 5–6 minuta da dobiju koricu (nije obavezno – mogu ići direktno u sos).
2. Paradajz sos:
Na malo maslinovog ulja propržiti sitno seckani luk dok ne omekša. Dodati beli luk, pa kad zamiriše, dodati paradajz pire i kratko propržiti. Sipati pasirani paradajz, šećer, začine i trik sastojke – puter + prstohvat cimeta ili muskatnog oraščića.
Krčka se 5–10 minuta na tihoj vatri.
3. Spajanje:
U sos dodati ćufte (pržene ili sirove). Poklopiti i kuvati na laganoj vatri 25–30 minuta dok ćufte ne budu mekane i sos se zgusne. Povremeno pažljivo promešati (da se ne raspadnu).

Omiljeni recept Vesne Čipčić za brzi, starinski ručak: Teletina u kremastom sosu, 1 sastojak joj daje poseban šmek
Otkrivamo recept Vesne Čipčić za teletinu u domaćem sosu.

Da li je sigurno pojesti voće u kojem ste pronašli crva? Mišljenje stručnjaka će vas iznenaditi
Leti vrlo rado posežemo za voćem. Možemo birati između jagoda, malina, šljiva, trešanja, jabuka i breskvi. Međutim, ponekad možemo naići na neprijatno iznenađenje u vidu crva.

Razlika između crvenog i belog krompira je ogromna: Ipak, jedan je zdraviji
Krompir je jedna od najčešće konzumiranih namirnica na svetu i nezaobilazna komponenta brojnih kuhinja. Osim što je ukusan i svestran, krompir je takođe vredan izvor važnih hranljivih materija, kao što su kalijum, vitamin C i složeni ugljeni hidrati. Ali kada se porede crveni i beli krompir, postavlja se pitanje – šta je bolje za zdravlje?

Objavljen recept za najgore srpsko jelo i Srbi su u šoku! Klasik je u Vojvodini, dok se drugima gadi
Na listi najgorih bile su visoko pozicionirane i pihtije, srpska salata...

Pogača sa čvarcima biće omiljeno pecivo na vašoj trpezi: Recept zlata vredan, nećete znati kad vam je dosta
Recept za pogaču koji će oduševiti celu vašu porodicu.
Komentari(0)