PRESOLILI STE KISELI KUPUS? Ne brinite, sve što vam je potebno je jedna namirnica koju treba da ubacite u bure
Bez brige, rešenje za suviše slan kiseli kupus postoji.
Prilikom kiseljenja kupusa dodaje se so ali se često dešava da se pretera. U takvim situacijama većina domaćica hladnom vodom ispira listove kupusa pre pripreme sarme ili podvarka kako bi se rešila viška soli.
Ima i onih koji stavljaju očišćen krompir u kacu sa kiselim kupusom kako bi pokupio višak soli. Problem je što krompir so skuplja prilikom kuvanja pa ako ga stavite sirovog malo toga ćete rešiti.
Savet iskusnih domaćica
Možda vas zanima:
ŠTA DA RADITE AKO PRESOLITE KISELI KUPUS? Sve što vam je potrebno je ovo povrće
Ovo povrće upiće sav višak soli
Kako da se kiseli kupus ne pokvari: Tri stvari su ključne, a biće i ukusniji ako dodate jedan sastojak
Kada kiselite kupus bitno je da izaberete pravu posudu
Možda vas zanima:
ŠTA DA RADITE AKO PRESOLITE KISELI KUPUS? Sve što vam je potrebno je ovo povrće
Ovo povrće upiće sav višak soli
Kako da se kiseli kupus ne pokvari: Tri stvari su ključne, a biće i ukusniji ako dodate jedan sastojak
Kada kiselite kupus bitno je da izaberete pravu posudu
Možda vas zanima:
ŠTA DA RADITE AKO PRESOLITE KISELI KUPUS? Sve što vam je potrebno je ovo povrće
Ovo povrće upiće sav višak soli
Kako da se kiseli kupus ne pokvari: Tri stvari su ključne, a biće i ukusniji ako dodate jedan sastojak
Kada kiselite kupus bitno je da izaberete pravu posudu
Ali, bez brige rešenje za suviše slan kiseli kupus postoji. Kako savetuju iskusne domaćice dovoljno je da u kacu sa kupusom ubacite šargarepu i zeleni paradajz koji će apsorbovati višak soli iz rasola i kiselog kupusa.
Shutterstock
U zavisnosti od veličine bureta ili kace odnosno količine kiselog kupusa potrebno je dodati oko 2 kg očišćenje šargarepe. Takođe i isto toliko opranog zelenog paradajza koji treba da se izbuši viljuškom kako bi lakše upio višak soli iz bureta.
Ukoliko ni ovo ne pomogne, uvek vam ostaje dobri, stari način ispiranja listova kupusa u hladnoj vodi koja će izvući višak soli. Ovaj postupak ponavljate sve dok ne dobijete optimalno slan ukus kiselog kupusa.
Takođe, povedite računa koliko soli i začina dodajete u mleveno meso. To imajte u vidu jer će pirinač iz fila za sarmu takođe uputi deo viška soli.
(Krstarica)
Prežganac: Zaboravljena srpska kaša koja je grejala zimu bez mesa
Od brašna, ulja i malo vode nastajalo je jelo koje je preživelo najteže zime. Nekada hrana siromašnih, danas simbol jednostavne, poštene trpeze
Starinski kolač koji obožavaju generacije: Sočna poslastica vraća u detinjstvo, ovo je užitak za celu porodicu
U vreme kada tražimo brze i lagane recepte, stari dobri koh ponovo zauzima počasno mesto.
Kaša sa suvim šljivama: Zaboravljena večera koja zasiti dušu
U jesenjim večerima, kada nije bilo mesa ni mleka, domaćice su kuvale puru – gustu kašu od kukuruznog brašna. Kad bi dodale suve šljive, večera je postajala i slatka i lekovita
Kako pravilno da skuvate postan pasulj, a da bude ukusniji od mrsnog: Korak po korak
Postan pasulj je ukusno balkansko jelo koje obožava svaka porodica
RECEPT ZA STARINSKO VOJVOĐANSKO JELO: Zdrav i preukusan obrok za celu porodicu
Donosimo vam recept za omiljeno starinsko jelo iz Vojvodine.
Komentari(0)