NEODOLJIVE Urmašice po starinskom receptu, voleće ih cela porodica
Urmašice su jedan od onih tradicionalnih kolača koji nas vraćaju u detinjstvo i bude sećanje na vešte ruke naših baka. Ova starinska orijentalna poslastica je vremenom postala i deo srpske kuhinje.
Danas vam donosimo recept za urmašice koji garantuje neodoljivo sočne zalogaje koje će voleti cela porodica.
Sastojci:
Za testo:
Možda vas zanima:
Vrhunski recept na čaše za najukusnije urmašice: Fantastična poslastica za svaku priliku i svako slavlje
Vrhunski recept na čaše za omiljene urmašice sa mlevenim keksom
OVA 2 SLATKIŠA OBOŽAVALA JE CELA JUGOSLAVIJA Brzo se prave, ne treba vam mnogo novca, a ukus vraća u detinjstvo
Ova dva kolača su često pravile naše babe i mame i bili su omiljeni slatkiši u mnogim kućama širom Jugoslavije.
Možda vas zanima:
Vrhunski recept na čaše za najukusnije urmašice: Fantastična poslastica za svaku priliku i svako slavlje
Vrhunski recept na čaše za omiljene urmašice sa mlevenim keksom
OVA 2 SLATKIŠA OBOŽAVALA JE CELA JUGOSLAVIJA Brzo se prave, ne treba vam mnogo novca, a ukus vraća u detinjstvo
Ova dva kolača su često pravile naše babe i mame i bili su omiljeni slatkiši u mnogim kućama širom Jugoslavije.
Možda vas zanima:
Vrhunski recept na čaše za najukusnije urmašice: Fantastična poslastica za svaku priliku i svako slavlje
Vrhunski recept na čaše za omiljene urmašice sa mlevenim keksom
OVA 2 SLATKIŠA OBOŽAVALA JE CELA JUGOSLAVIJA Brzo se prave, ne treba vam mnogo novca, a ukus vraća u detinjstvo
Ova dva kolača su često pravile naše babe i mame i bili su omiljeni slatkiši u mnogim kućama širom Jugoslavije.
450 g brašna
2 jaja
2 šoljice (od 100 ml) šećera
2 šoljice ulja
1 prašak za pecivo
Za preliv:
7 šoljica šećera
7 šoljica vode
1 kesica vanil šećera
1 limun
Priprema:
U činiji umutiti jaja sa šećerom. Dodati ulje pa mutiti dok masa ne postane glatka. Polako dodavati brašno sa praškom za pecivo, pa na kraju rukom umesiti glatko testo, ni tvrdo ni meko. Od testa uzimati po malo i dlanovima oblikovati kuglice pa od njih valjke. Urmašice ređati u podmazan pleh a prethodno uzmite rende i odozgo napravite šaru. Peći 20 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, odnosno dok ne porumene.
Preliv: Skuvati vodu, oba šećera i limun isečen na kolutove. Kad se malo zgusne preliti vruće urmašice. Okrenuti ih posle nekoliko minuta da upiju preliv. Najbolje je da odstoje preko noći.
Prijatno!
(Trpeza)
Pročitajte još:
POSNA A SLASNA Vasina torta, da obradujete mališane i sve ukućane
Ako volite Vasinu tortu a vreme je posta, imamo rešenje. Napravite posnu Vasinu tortu i obradujte mališane za Detinjce.
Ovako se prave čuvene ruske krofne! Tajna je u preciznoj MERI brašna, ovo nigde nema na internetu
"Piške" su simbol Sankt Peterburga, a sastojci su toliko prosti da ih možete spremiti i kod kuće.
SARMA IMA ROK TRAJANJA Iznenadićete se kad čujete koliko zapravo može da stoji omiljena srpska hrana
Kupus, jedan od glavnih sastojaka ovog jela, baš kao i limun bogat je vitaminom C.
Nesvakidašnji posni delikates, Čačani oduševljeni: Kuvar Goran u ribarnici pravi čips od šarana
Veliki broj Srba danas slavi, ali takođe veliki broj ide u goste. Sveti Nikola jedna je od najrasprotranjenijih slava u našoj zemlji, a ono što je nepisano pravilo jeste da je slavska trpeza posna. Na meniju nikako nisu pečenje, čvarci i ruska salata već riba, povrće i posni kolači. Kako bi trpeza bila bogata, u jednoj ribarnci u Čačku osmislili su nesvakdašnji specijalitet – čips od šarana.
Ručak sa kupusom na posni način: Uživaćete u ukusu (VIDEO)
Kupus može da bude deo brojnih posnih recepata
Komentari(0)