SARMA IMA ROK TRAJANJA Iznenadićete se kad čujete koliko zapravo može da stoji omiljena srpska hrana
Kupus, jedan od glavnih sastojaka ovog jela, baš kao i limun bogat je vitaminom C.

Sarma je jelo koje se, zahvaljujući svojim sastojcima poput kiselog kupusa, mesa i začina, dobro čuva, ali je važno pridržavati se preporučenih rokova kako bi ostala sigurna za konzumiranje. Ljudi s ovog područja teško mogu zamisliti zimu bez sarme. Ona se većinom kuva u velikim količinama te je, kako mnogi znaju, najfinija zadnji dan. No koliko sarma zapravo sme da stoji?
Koliko sarma može stajati u frižideru?
Stručnjaci kažu kako sarmu možemo u frižideru držati do nedelju dana. Čuvajte je u hermetički zatvorenoj posudi kako bi se sprečio ulazak vazduha i širenje mirisa. Pre konzumiranja, obavezno je dobro zagrejte na visokoj temperaturi kako biste eliminisali potencijalne bakterije. Ipak, ako napravite više, poželjno ju je zamrznuti.
Koliko sarma može stajati u zamrzivaču?
U zamrzivaču sarma može stajati do 3 meseca, a evo nekoliko saveta za čuvanje. Spremite je u plastične posude ili vrećice za zamrzavanje, pazeći da izbacite što više vazduha. Ako je moguće, zamrzavajte u manjim porcijama kako biste lakše odmrzavali i koristili samo potrebnu količinu. Pri odmrzavanju, najpre je ostavite u frižideru preko noći, a zatim je dobro zagrejte prije posluživanja. Nikad ne zamrzavajte sarme koje su već jednom bile odmrznute.
(NajŽena)

I za vreme posta najveći gurmani mogu da uživaju: Sarma prste da poližete, ona s mesom vam više neće pasti na pamet
Posna trpeza može biti podjednako ukusna kao i mrsna.

OVAKO NASTAJU "BOMBONE OD SVINJE" Srpski čvarci po ukusu i kvalitetu jedinstveni u celom svetu!
Sa prvim hladnim danima srpski domaćini već razmišljaju kako da zagreju stomak.

KRALJICA SRPSKE TRPEZE Najbolji recept za lisnatu pogaču
Lisnata pogača je kraljica domaćih trpeza – mekana, slojevita i prepuna ukusa, topi se u ustima i mami mirisom iz rerne.

TRIK ZA PRAVLJENJE PALAČINKI: Znaju ga samo iskusne domaćice, a potreban vam je jedan sastojak
Retko ko može odoleti mekanim i sočnim palačinkama, koje uz omiljeni namaz postaju pravi desert iz snova

Posna proja bolja od one na koju smo navikli: Smazaćete je za tren oka, ovo morate da probate
Uživaćete u omiljenom obroku i za vreme posta.
Komentari(0)