SARMA IMA ROK TRAJANJA Iznenadićete se kad čujete koliko zapravo može da stoji omiljena srpska hrana
Kupus, jedan od glavnih sastojaka ovog jela, baš kao i limun bogat je vitaminom C.
Sarma je jelo koje se, zahvaljujući svojim sastojcima poput kiselog kupusa, mesa i začina, dobro čuva, ali je važno pridržavati se preporučenih rokova kako bi ostala sigurna za konzumiranje. Ljudi s ovog područja teško mogu zamisliti zimu bez sarme. Ona se većinom kuva u velikim količinama te je, kako mnogi znaju, najfinija zadnji dan. No koliko sarma zapravo sme da stoji?
Koliko sarma može stajati u frižideru?
Stručnjaci kažu kako sarmu možemo u frižideru držati do nedelju dana. Čuvajte je u hermetički zatvorenoj posudi kako bi se sprečio ulazak vazduha i širenje mirisa. Pre konzumiranja, obavezno je dobro zagrejte na visokoj temperaturi kako biste eliminisali potencijalne bakterije. Ipak, ako napravite više, poželjno ju je zamrznuti.
Koliko sarma može stajati u zamrzivaču?
U zamrzivaču sarma može stajati do 3 meseca, a evo nekoliko saveta za čuvanje. Spremite je u plastične posude ili vrećice za zamrzavanje, pazeći da izbacite što više vazduha. Ako je moguće, zamrzavajte u manjim porcijama kako biste lakše odmrzavali i koristili samo potrebnu količinu. Pri odmrzavanju, najpre je ostavite u frižideru preko noći, a zatim je dobro zagrejte prije posluživanja. Nikad ne zamrzavajte sarme koje su već jednom bile odmrznute.
(NajŽena)
Starinski specijalitet prste da poližete: Ručak pun mesa i povrća, smazaćete ga sa užitkom, vredi probati
Tradicionalno srpsko jelo koje mnogi obožavaju.
TRIK ZA PRIPREMU NAJUKUSNIJE DŽIGERICE: Tajna je u jednom sastojku koji ubija gorčinu
Otkrijte trik koji uklanja gorčinu i menja ukus – jednostavno, brzo i provereno.
Ovako Mađari prave slatki kupus: Zbog jednog sastojka ukusniji je od našeg - recept zapišite u svesku
Sastojak za ukusan mađarski slatki kupus
Obogatite trpezu kafanskom belom čorbom: Sprema se očas posla, a ukus i miris osvajaju, vredi probati
Pileća bela čorba na kafanski način je jelo koje vraća sećanja na stara porodična okupljanja i toplinu domaće kuhinje i savršen je uvod u izdašan svečani ručak na slavi.
Proja s kiselim kupusom: Zimski sirotinjski recept koji miriše na ognjište
Nije pita, nije hleb, nije kolač – ali jeste jedno od onih jela koje greje i kada se jede hladno. Proja s kiselim kupusom bila je doručak, večera i užina kad nema mesa, ali ima soli, kukuruza i duše
Komentari(0)