Ovako se prave čuvene ruske krofne! Tajna je u preciznoj MERI brašna, ovo nigde nema na internetu
"Piške" su simbol Sankt Peterburga, a sastojci su toliko prosti da ih možete spremiti i kod kuće.

Da biste probali ove krofne, ne morate ići u Sankt Peterburg.
"Piške" su simbol ovog grada, a sastojci su toliko prosti da ih možete spremiti i kod kuće.
SASTOJCI:
230 g brašna
150 ml vode
Možda vas zanima:

Pekari uvek dodaju 1 tajni sastojak u testo za krofne: Ne upijaju ni kap ulja, a vazdušaste su i mekane
Savet pekara za savršene krofne

Šuplje starinske krofne: Tajna je u sastojku koji su naše bake koristile umesto maslaca
Niko kao baka nije umeo da napravi slatke prazne krofne tako da budu vazdušaste, lagane, skroz šuplje unutra kao da su od oblaka, a ne od testa. Uvek je govorila da je tajna u ljubavi.
Možda vas zanima:

Pekari uvek dodaju 1 tajni sastojak u testo za krofne: Ne upijaju ni kap ulja, a vazdušaste su i mekane
Savet pekara za savršene krofne

Šuplje starinske krofne: Tajna je u sastojku koji su naše bake koristile umesto maslaca
Niko kao baka nije umeo da napravi slatke prazne krofne tako da budu vazdušaste, lagane, skroz šuplje unutra kao da su od oblaka, a ne od testa. Uvek je govorila da je tajna u ljubavi.
Možda vas zanima:

Pekari uvek dodaju 1 tajni sastojak u testo za krofne: Ne upijaju ni kap ulja, a vazdušaste su i mekane
Savet pekara za savršene krofne

Šuplje starinske krofne: Tajna je u sastojku koji su naše bake koristile umesto maslaca
Niko kao baka nije umeo da napravi slatke prazne krofne tako da budu vazdušaste, lagane, skroz šuplje unutra kao da su od oblaka, a ne od testa. Uvek je govorila da je tajna u ljubavi.
15 g putera
20 g šećera
Prstohvat soli
2 g suvog kvasca
Ulje za pršenje
Šećer u prahu za posipanje
NAČIN PRIPREME:
Pomešajte kvasac i šećer u toploj vodi.
Dodajte otopljeni puter.
Sipajte brašno i so.
Zamesite testo. Bolje je da to uraditi pomoću miksera, jer je testo tečno i lepiće vam se za ruke. Takvo i treba da bude. Nemojte dodavati brašno da bi komadi testa ostali lagani i vazdušasti. Ako mesite ručno, radite silikonskim špatulom.
Dublju posudu namažite uljem i prebacite u nju testo. Prekrijte ga prozirnom folijom i ostavite da narasta sat vremena.
Intenzivno premesite testo, pa ostavite da stoji još sat vremena.
Testo podelite na male loptice, približne težine od po 30 grama. Dok radite sa testom, namažite ruke uljem. Nemojte koristiti brašno jer će pri prženju goreti. Stavite ih na uljem podmazanu površinu i ostavite da narastu 15-20 minuta.
U dubokoj šerpi zagrejte suncokretovo ulje (da li je ulje spremno za prženje možete da proverite pomoću čačkalice – spustite je u ulje i ako se pojave mehurići, spremno je). Palcem i srednjim prstom napravite rupu u sredini svake loptice od testa.
Pržite ih sa obe strane i stalno okrećite.
Gotove krofne izvadite na papirni ubrus.
Pre serviranja krofne pospite šećerom u prahu i poslužite dok su tople.

Starinsko jelo sa krompirom koje su zaboravili mnogi: Jeftin obrok koji se lako sprema, a obožavaće ga baš svi
Za sve ljubitelje krompira ovo će biti pravi užitak.

I za vreme posta najveći gurmani mogu da uživaju: Sarma prste da poližete, ona s mesom vam više neće pasti na pamet
Posna trpeza može biti podjednako ukusna kao i mrsna.

OVAKO NASTAJU "BOMBONE OD SVINJE" Srpski čvarci po ukusu i kvalitetu jedinstveni u celom svetu!
Sa prvim hladnim danima srpski domaćini već razmišljaju kako da zagreju stomak.

KRALJICA SRPSKE TRPEZE Najbolji recept za lisnatu pogaču
Lisnata pogača je kraljica domaćih trpeza – mekana, slojevita i prepuna ukusa, topi se u ustima i mami mirisom iz rerne.

TRIK ZA PRAVLJENJE PALAČINKI: Znaju ga samo iskusne domaćice, a potreban vam je jedan sastojak
Retko ko može odoleti mekanim i sočnim palačinkama, koje uz omiljeni namaz postaju pravi desert iz snova
Komentari(0)