Najukusnije krofne od samo 2 sastojka: Gotove za 10 minuta - recept obara sa nogu
Recept za najukusnije krofne od dva sastojka obara sa nogu

Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
Reč je o receptu za krofne koje se pripremaju od samo dva sastojka, i gotove su za doslovce 10 minuta, a rezultat je slastan, hrskav i sočan.
Potrebno je:
190 grama grčkog jogurta (moguće je zameniti ga mlekom, ali se u tom slučaju koristi 110 grama mleka)
Možda vas zanima:

Kako da krofne budu supermekane, ali ne i masne? 5 saveta zahvaljujući kojima ćete postati majstor za slatko pecivo
Ukoliko vam se dešava da vam krofne budu previše masne i "teške" ili da budu suve i zagore, verovatno pravite neku sitnu grešku koje niste ni svesni.

Ovako se prave čuvene ruske krofne! Tajna je u preciznoj MERI brašna, ovo nigde nema na internetu
"Piške" su simbol Sankt Peterburga, a sastojci su toliko prosti da ih možete spremiti i kod kuće.
Možda vas zanima:

Kako da krofne budu supermekane, ali ne i masne? 5 saveta zahvaljujući kojima ćete postati majstor za slatko pecivo
Ukoliko vam se dešava da vam krofne budu previše masne i "teške" ili da budu suve i zagore, verovatno pravite neku sitnu grešku koje niste ni svesni.

Ovako se prave čuvene ruske krofne! Tajna je u preciznoj MERI brašna, ovo nigde nema na internetu
"Piške" su simbol Sankt Peterburga, a sastojci su toliko prosti da ih možete spremiti i kod kuće.
Možda vas zanima:

Kako da krofne budu supermekane, ali ne i masne? 5 saveta zahvaljujući kojima ćete postati majstor za slatko pecivo
Ukoliko vam se dešava da vam krofne budu previše masne i "teške" ili da budu suve i zagore, verovatno pravite neku sitnu grešku koje niste ni svesni.

Ovako se prave čuvene ruske krofne! Tajna je u preciznoj MERI brašna, ovo nigde nema na internetu
"Piške" su simbol Sankt Peterburga, a sastojci su toliko prosti da ih možete spremiti i kod kuće.
140 grama samopodižućeg brašna ( 140 grama običnog brašna + 1 i 1/2 praška za pecivo)
U dublje, zagrejano ulje stavljajte po manju kašiku smese. Ukoliko imate špric za kolače, testo možete staviti u njega i istiskivati male loptice. Trebalo bi da dobijete mini krofnice. Naravno, ako želite da budu veće, vadite ih velikom kašikom. Filujte ih po želji – medom, šećerom u prahu, čokoladnim kremom, džemom…

Recept za „poparu na vodi“ – sirotinjski doručak koji je skoro nestao
Popara na vodi bila je tipičan doručak u najsiromašnijim kućama 19. i početkom 20. veka. Za razliku od klasične popare sa mlekom ili sirom, pravila se samo od hleba, masti i tople vode. Danas se gotovo nigde ne priprema, a nosi snažan miris prošlih vremena kada je hrana morala da bude jednostavna, a da ipak zasiti.

Domaćice moraju da imaju recept za ovakav starinski kolač: Ukoliko volite orahe ovo je za vas pun pogodak
Lako se sprema, a ukus osvaja.

Kako se sprema belo meso u kajmaku:kafanski specijalitet koji miriše na Srbiju
Na prvi pogled – obična šnicla od belog mesa. Ali kada se utopi u sloj kajmaka i zapeče u rerni, nastaje pravo uživanje. Belo meso u kajmaku je jedno od onih jela koja su od domaćih kuhinja i kafana stigla do statusa gastronomskog simbola, naročito u Šumadiji, na Zlatiboru i u Vojvodini.

Na ovo jelo smo zaboravili, a ukus vraća u detinjstvo: Recept uspeva svima, a ljubitelji krompira će ga obožavati
Nema potrebe za komplikovanim sastojcima ili skupim namirnicama.

Srpski recept koji se zaboravlja: Kako se pravila pasulj-čorba “na tihoj vatri” u glinenom loncu
Zaboravljeni ukus domaće kuhinje koji vraća miris detinjstva i toplinu ognjišta
Komentari(0)