TRADICIONALNA SRPSKA GIBANICA: Recept naših baka sa tajnim sastojkom koji joj daje mekoću i slasnost
Ovaj recept za gibanicu sa sirom i kefirom je odličan izbor za sve ljubitelje klasičnih, domaćih jela.
Gibanica je jedno od najomiljenijih jela u Balkanu, poznata po svojoj sočnosti i bogatom ukusu. Ovo je savršeno jelo za sve prilike, bilo da pravite brzi obrok za porodicu ili tražite nešto posebno za goste. Dodavanjem kefira, gibanica dobija posebnu mekoću i bogatstvo ukusa, dok je priprema jednostavna i brza.
Sastojci:
- 2 kore za pitu
- 600 ml kefira
- 6 jaja
- 300 g svežeg sira
- 1/2 kašičice soli
- 50 g kačkavalja
- šaka susama
Priprema:
Možda vas zanima:
JEFTIN, A BRZ DORUČAK KOJI SU GENERACIJE OBOŽAVALE Napravite gibanicu sa samo 3 sastojka i oduševite svoja čula
Nećete pogrešiti sa ovim receptom.
Možda vas zanima:
JEFTIN, A BRZ DORUČAK KOJI SU GENERACIJE OBOŽAVALE Napravite gibanicu sa samo 3 sastojka i oduševite svoja čula
Nećete pogrešiti sa ovim receptom.
Možda vas zanima:
JEFTIN, A BRZ DORUČAK KOJI SU GENERACIJE OBOŽAVALE Napravite gibanicu sa samo 3 sastojka i oduševite svoja čula
Nećete pogrešiti sa ovim receptom.
Kako biste napravili ovu gibanicu prvo zgužvajte kore u tepsiji. U zasebu činiju sipajte kefir, jaja, sveži sir i so. Umutite smesu ručnim blendrom.
Zalijte kore smesom i malo pritisnite rešetkastom kašikom da bi se rasporedila. Odozgo iseckajte komadiće kačavalja i pospite susamom.
Pecite 40 minuta u rerni na 180 stepeni.
Izvadite, ostavite da se prohladi i uživajte.
Ovo su 3 najbolje i najomiljenije torte za slavu: Gosti ih najviše vole, a domaćice najčešće spremaju
Jedan od nezaobilaznih elemenata slavske trpeze, koja je prepuna raznovrsnih jela i specijaliteta, svakako je slavska torta.
DRUGAČIJE Napravite ručak za celu porodicu - punjeni crni luk
Neobično je i sigurno je da niste pravili.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Komentari(0)