Gibanica je omiljeno jelo Srba, a ovom receptu niko neće odoleti: Sočni zalogaji oduševiće i najveće gurmane
Kad nemate puno vremena, a želite ukusan obrok, gibanica je pravi izbor

Gibanica je tradicionalno srpsko jelo koje spada u vrste pita. Pravi se od tankih kora za pitu koje se slažu ili gužvaju i prelivaju bogatim filom, najčešće od sira, jaja i mlečnih proizvoda poput jogurta ili kisele pavlake.
Peče se u rerni dok ne dobije hrskavu, zlatno-smeđu koricu, dok unutrašnjost ostaje mekana i sočna.
Postoji mnogo varijacija gibanice – od klasične sa sirom, do onih sa mesom, pečurkama, spanaćem, pa čak i slatkih verzija. U Srbiji se često služi kao doručak, užina ili deo slavske trpeze, a najbolje ide uz jogurt ili kiselo mleko.
Možda vas zanima:

Najmekša gibanica od gotovih kora: Pravi se očas posla, a nešto tako sočno niste odavno jeli
Ima li šta lepeše od meke i ukusne gibanice za doručak? Spremite je po deda Miletovom receptu

TRADICIONALNA SRPSKA GIBANICA: Recept naših baka sa tajnim sastojkom koji joj daje mekoću i slasnost
Ovaj recept za gibanicu sa sirom i kefirom je odličan izbor za sve ljubitelje klasičnih, domaćih jela.
Možda vas zanima:

Najmekša gibanica od gotovih kora: Pravi se očas posla, a nešto tako sočno niste odavno jeli
Ima li šta lepeše od meke i ukusne gibanice za doručak? Spremite je po deda Miletovom receptu

TRADICIONALNA SRPSKA GIBANICA: Recept naših baka sa tajnim sastojkom koji joj daje mekoću i slasnost
Ovaj recept za gibanicu sa sirom i kefirom je odličan izbor za sve ljubitelje klasičnih, domaćih jela.
Možda vas zanima:

Najmekša gibanica od gotovih kora: Pravi se očas posla, a nešto tako sočno niste odavno jeli
Ima li šta lepeše od meke i ukusne gibanice za doručak? Spremite je po deda Miletovom receptu

TRADICIONALNA SRPSKA GIBANICA: Recept naših baka sa tajnim sastojkom koji joj daje mekoću i slasnost
Ovaj recept za gibanicu sa sirom i kefirom je odličan izbor za sve ljubitelje klasičnih, domaćih jela.
Gibanica sa jogurtom i pavlakom (sočna verzija)
Možda vas zanima:

Najmekša gibanica od gotovih kora: Pravi se očas posla, a nešto tako sočno niste odavno jeli
Ima li šta lepeše od meke i ukusne gibanice za doručak? Spremite je po deda Miletovom receptu

TRADICIONALNA SRPSKA GIBANICA: Recept naših baka sa tajnim sastojkom koji joj daje mekoću i slasnost
Ovaj recept za gibanicu sa sirom i kefirom je odličan izbor za sve ljubitelje klasičnih, domaćih jela.
Možda vas zanima:

Najmekša gibanica od gotovih kora: Pravi se očas posla, a nešto tako sočno niste odavno jeli
Ima li šta lepeše od meke i ukusne gibanice za doručak? Spremite je po deda Miletovom receptu

TRADICIONALNA SRPSKA GIBANICA: Recept naših baka sa tajnim sastojkom koji joj daje mekoću i slasnost
Ovaj recept za gibanicu sa sirom i kefirom je odličan izbor za sve ljubitelje klasičnih, domaćih jela.
Sastojci:
Možda vas zanima:

Najmekša gibanica od gotovih kora: Pravi se očas posla, a nešto tako sočno niste odavno jeli
Ima li šta lepeše od meke i ukusne gibanice za doručak? Spremite je po deda Miletovom receptu

TRADICIONALNA SRPSKA GIBANICA: Recept naših baka sa tajnim sastojkom koji joj daje mekoću i slasnost
Ovaj recept za gibanicu sa sirom i kefirom je odličan izbor za sve ljubitelje klasičnih, domaćih jela.
Možda vas zanima:

Najmekša gibanica od gotovih kora: Pravi se očas posla, a nešto tako sočno niste odavno jeli
Ima li šta lepeše od meke i ukusne gibanice za doručak? Spremite je po deda Miletovom receptu

TRADICIONALNA SRPSKA GIBANICA: Recept naših baka sa tajnim sastojkom koji joj daje mekoću i slasnost
Ovaj recept za gibanicu sa sirom i kefirom je odličan izbor za sve ljubitelje klasičnih, domaćih jela.
500 g kora za pitu
400 g sitnog sira
3 jaja
250 ml jogurta
200 ml kisele pavlake
100 ml ulja
1 kašičica soli
1 kesica praška za pecivo
Priprema:
Umutite jaja, jogurt, pavlaku, ulje, prašak za pecivo i so. Dodajte sir i sve lepo sjedinite. Kore gužvajte, umačite u smesu i ređajte u pleh. Na kraju prelijte ostatak smese. Pecite na 190°C oko 40 minuta dok ne dobije zlatnu koricu. Ostavite da odmori 15 minuta pre sečenja.

RECEPT IMA 3 MILIONA PREGLEDA: Ovu pitu od jabuka iz 1894. godine nekada su smatrali najboljim slatkišem na svetu!
Uprkos tome što im nisu bili dostupni mikseri i razni sastojci koji nas danas čekaju na svakom koraku, u prošlosti su se ljudi dovijali i uspevali da pripreme slasne deserte koji se pamte i danas.

Orahovača kakvu su pravili naši preci: Ovaj tajni recept star sto godina se i danas koristi u manastirima
Ako volite domaće likere s dušom i istorijom, sada je pravi trenutak da pripremite orahovaču

Šta je BULGUR i kako se sprema? Preporučuje se u svim dijetama
Poreklom je sa Bliskog Istoka i jedan je od najstarijih oblika žitarica koje se koriste u ishrani čoveka.

Ovo je tajna najboljeg bećarca: Pravi se za manje od 30 minuta a ključan je ovaj sastojak
Da li je ovo najbolji bećarac – procenite sami!?

"PIĆE BOGOVA": Evo kako da ga napravite
Dovodi do buđenja slično kao kafa, ali bez neželjenih efekata kafe
Komentari(0)