Zbog jednog sastojka se TOPI POD NEPCIMA: Recept za JUGOSLOVENSKU MUSAKU na kojoj su odrastale generacije
Musaka je bezvremensko jelo koje odoleva svim trendovima i čini da se uživa svim čulima
Domaćice znaju koliko je teško svakodnevno smišljanje šta je to što će sprmiti za ručak. Nekada inspiraciju pronazimo u specijalitetima internacijonalne kuhinje poput italijanske, kineske ili neke druge, ali se najčešće opet vraćamo onoj staroj, domaćoj na kojoj smo odrastali.
Musaka je definitivno jelo koje je obeležilo detinjstvo mnogih od nas i na kojem su mnoge generacije odrastale.
Uprkos zubu vremena muska je opstala sve do danas, ali je sada domaćice prave u raznim varijantama. Mi vam donosimo starinski recept, baš onaj koji pamte generacije koje su odrastale u nekadašnjoj Jugoslaviji.
Možda vas zanima:
Ova musaka je stvorena za letnje dane! Otimaće vam se za recept, i sama priprema je fantazija
Mnogima omiljeni recept okupiće celu porodicu za stolom.
Grci ovako spremaju musaku: Odmah zapišite recept, vaši najmiliji će smazati ceo ručak za tren oka
Grčka musaka je u vrhu gastro favorita svih turista.
Možda vas zanima:
Ova musaka je stvorena za letnje dane! Otimaće vam se za recept, i sama priprema je fantazija
Mnogima omiljeni recept okupiće celu porodicu za stolom.
Grci ovako spremaju musaku: Odmah zapišite recept, vaši najmiliji će smazati ceo ručak za tren oka
Grčka musaka je u vrhu gastro favorita svih turista.
Možda vas zanima:
Ova musaka je stvorena za letnje dane! Otimaće vam se za recept, i sama priprema je fantazija
Mnogima omiljeni recept okupiće celu porodicu za stolom.
Grci ovako spremaju musaku: Odmah zapišite recept, vaši najmiliji će smazati ceo ručak za tren oka
Grčka musaka je u vrhu gastro favorita svih turista.
Potrebno je:
Možda vas zanima:
Ova musaka je stvorena za letnje dane! Otimaće vam se za recept, i sama priprema je fantazija
Mnogima omiljeni recept okupiće celu porodicu za stolom.
Grci ovako spremaju musaku: Odmah zapišite recept, vaši najmiliji će smazati ceo ručak za tren oka
Grčka musaka je u vrhu gastro favorita svih turista.
Možda vas zanima:
Ova musaka je stvorena za letnje dane! Otimaće vam se za recept, i sama priprema je fantazija
Mnogima omiljeni recept okupiće celu porodicu za stolom.
Grci ovako spremaju musaku: Odmah zapišite recept, vaši najmiliji će smazati ceo ručak za tren oka
Grčka musaka je u vrhu gastro favorita svih turista.
500 g mlevenog mesa
1 crni luk
krompir
začini
kašika kajmaka
Za preliv:
1 jaje
malo mleka
Priprema:
U tiganju propržite mleveno meso na malo ulja i crnog luka. Začinite po želji.l Kada meso promeni boju sklonite ga sa vatre i oljuštite krompir. Isecite ga na tanke kolutove, pa ih ređajte u tepsiju koju ste prethodno zamastili.
Preko krompira sipajte meso, pa preostali krompir tako da prekrije meso. Odozgo malo poslite, pobiberite, stavite začine po ukusu. Stavite u rernu na pola sata na oko 200 stepeni, a potom izvadite i prelijte jajima i mlekom koje ste prethodno umutili.
Nakon toga vratite u rernu i ostavite da se peče još oko pola sata. Nakon toga musaka je spremna za posluženje. Uživajte.
Ukoliko želite da bude kremastija u smesu sa mesom dodajte kašiku kajmaka. On će dati sočnosti i poseban ukus koji se pamti.
Prijatno!
(Espreso)
Posne krofne iz Banata – vazdušaste i bez kapi ulja! Trik koji domaćice znaju decenijama
Jednostavan trik sa alkoholom pravi čaroliju.
Pronašli smo recept za najlepše posne čvarke: Hrskavi su, slasni & podjednako ukusni kao i mrsni, a spremni za 15 minuta
U vreme Božićnog posta, mnogi traže načine da uživaju u omiljenim ukusima, ali u posnoj verziji.
TRIKOM DO KISELOG KUPUSA ZA DVA DANA: Zaboravite dug proces
Zima bez sarme? Teško da to iko od nas može da zamisli. I dok se svako hvali "najboljim receptom", istina je da sve počinje od savršeno kiselog kupusa.
Posne punjene paprike toliko su ukusne da će ih tamaniti i najveći gurmani: Tradicionalno jelo prste da poližete
Mirisno, domaće, posno i veoma jednostavno jelo.
PRAVE SE ZA ČAS, A NEMA UKUSNIJIH: 3 najbolja fila za oblande! (RECEPT)
Oblanda sa tri bogata fila: šarena, izdašna i neodoljiva poslastica koja spaja tri ukusa u jednom savršenom zalogaju.
Komentari(0)