Zbog jednog sastojka se TOPI POD NEPCIMA: Recept za JUGOSLOVENSKU MUSAKU na kojoj su odrastale generacije
Musaka je bezvremensko jelo koje odoleva svim trendovima i čini da se uživa svim čulima

Domaćice znaju koliko je teško svakodnevno smišljanje šta je to što će sprmiti za ručak. Nekada inspiraciju pronazimo u specijalitetima internacijonalne kuhinje poput italijanske, kineske ili neke druge, ali se najčešće opet vraćamo onoj staroj, domaćoj na kojoj smo odrastali.
Musaka je definitivno jelo koje je obeležilo detinjstvo mnogih od nas i na kojem su mnoge generacije odrastale.
Uprkos zubu vremena muska je opstala sve do danas, ali je sada domaćice prave u raznim varijantama. Mi vam donosimo starinski recept, baš onaj koji pamte generacije koje su odrastale u nekadašnjoj Jugoslaviji.
Možda vas zanima:

Grci ovako spremaju musaku: Odmah zapišite recept, vaši najmiliji će smazati ceo ručak za tren oka
Grčka musaka je u vrhu gastro favorita svih turista.

Urolana musaka oduševila Srpkinje, od sada ćete je samo ovako praviti: Poseban trik leži u upotrebi ove namirnice!
Ovaj delikates može biti zvezda vaše slavske trpeze za Jovanjdan
Možda vas zanima:

Grci ovako spremaju musaku: Odmah zapišite recept, vaši najmiliji će smazati ceo ručak za tren oka
Grčka musaka je u vrhu gastro favorita svih turista.

Urolana musaka oduševila Srpkinje, od sada ćete je samo ovako praviti: Poseban trik leži u upotrebi ove namirnice!
Ovaj delikates može biti zvezda vaše slavske trpeze za Jovanjdan
Možda vas zanima:

Grci ovako spremaju musaku: Odmah zapišite recept, vaši najmiliji će smazati ceo ručak za tren oka
Grčka musaka je u vrhu gastro favorita svih turista.

Urolana musaka oduševila Srpkinje, od sada ćete je samo ovako praviti: Poseban trik leži u upotrebi ove namirnice!
Ovaj delikates može biti zvezda vaše slavske trpeze za Jovanjdan
Potrebno je:
Možda vas zanima:

Grci ovako spremaju musaku: Odmah zapišite recept, vaši najmiliji će smazati ceo ručak za tren oka
Grčka musaka je u vrhu gastro favorita svih turista.

Urolana musaka oduševila Srpkinje, od sada ćete je samo ovako praviti: Poseban trik leži u upotrebi ove namirnice!
Ovaj delikates može biti zvezda vaše slavske trpeze za Jovanjdan
Možda vas zanima:

Grci ovako spremaju musaku: Odmah zapišite recept, vaši najmiliji će smazati ceo ručak za tren oka
Grčka musaka je u vrhu gastro favorita svih turista.

Urolana musaka oduševila Srpkinje, od sada ćete je samo ovako praviti: Poseban trik leži u upotrebi ove namirnice!
Ovaj delikates može biti zvezda vaše slavske trpeze za Jovanjdan
500 g mlevenog mesa
1 crni luk
krompir
začini
kašika kajmaka
Za preliv:
1 jaje
malo mleka
Priprema:
U tiganju propržite mleveno meso na malo ulja i crnog luka. Začinite po želji.l Kada meso promeni boju sklonite ga sa vatre i oljuštite krompir. Isecite ga na tanke kolutove, pa ih ređajte u tepsiju koju ste prethodno zamastili.
Preko krompira sipajte meso, pa preostali krompir tako da prekrije meso. Odozgo malo poslite, pobiberite, stavite začine po ukusu. Stavite u rernu na pola sata na oko 200 stepeni, a potom izvadite i prelijte jajima i mlekom koje ste prethodno umutili.
Nakon toga vratite u rernu i ostavite da se peče još oko pola sata. Nakon toga musaka je spremna za posluženje. Uživajte.
Ukoliko želite da bude kremastija u smesu sa mesom dodajte kašiku kajmaka. On će dati sočnosti i poseban ukus koji se pamti.
Prijatno!
(Espreso)

Kako da zamrznete već skuvani pasulj i koliko dugo može da se čuva u zamrzivaču?
Pasulj je jedna od najčešćih namirnica na balkanskim trpezama. Pored ukusa, bogat je izvor esencijalnih hranljivih materija. Međutim, čuvanje pasulja može biti izazov. Srećom, postoje vredni saveti koji će osigurati dugotrajnost pasulja, od zamrzavanja do skladištenja.

Ovaj riblji paprikaš je čista revolucija ukusa: Vrhunski specijalitet koji ćete tamaniti, odmah zapišite recept
Otkrijte tajne savršenog spoja svežeg povrća, sočne ribe i začina.

Starinski recept s kojim nema promašaja: Jedan sastojak uštipcima daće poseban šmek, nećete znati kad vam je dosta
Uštipci su uvek odličan izbor za doručak ili večeru.

Starinsko jelo sa krompirom koje su zaboravili mnogi: Jeftin obrok koji se lako sprema, a obožavaće ga baš svi
Za sve ljubitelje krompira ovo će biti pravi užitak.

I za vreme posta najveći gurmani mogu da uživaju: Sarma prste da poližete, ona s mesom vam više neće pasti na pamet
Posna trpeza može biti podjednako ukusna kao i mrsna.
Komentari(0)