Zbog jednog sastojka se TOPI POD NEPCIMA: Recept za JUGOSLOVENSKU MUSAKU na kojoj su odrastale generacije
Musaka je bezvremensko jelo koje odoleva svim trendovima i čini da se uživa svim čulima

Domaćice znaju koliko je teško svakodnevno smišljanje šta je to što će sprmiti za ručak. Nekada inspiraciju pronazimo u specijalitetima internacijonalne kuhinje poput italijanske, kineske ili neke druge, ali se najčešće opet vraćamo onoj staroj, domaćoj na kojoj smo odrastali.
Musaka je definitivno jelo koje je obeležilo detinjstvo mnogih od nas i na kojem su mnoge generacije odrastale.
Uprkos zubu vremena muska je opstala sve do danas, ali je sada domaćice prave u raznim varijantama. Mi vam donosimo starinski recept, baš onaj koji pamte generacije koje su odrastale u nekadašnjoj Jugoslaviji.
Možda vas zanima:

Grci ovako spremaju musaku: Odmah zapišite recept, vaši najmiliji će smazati ceo ručak za tren oka
Grčka musaka je u vrhu gastro favorita svih turista.

Urolana musaka oduševila Srpkinje, od sada ćete je samo ovako praviti: Poseban trik leži u upotrebi ove namirnice!
Ovaj delikates može biti zvezda vaše slavske trpeze za Jovanjdan
Možda vas zanima:

Grci ovako spremaju musaku: Odmah zapišite recept, vaši najmiliji će smazati ceo ručak za tren oka
Grčka musaka je u vrhu gastro favorita svih turista.

Urolana musaka oduševila Srpkinje, od sada ćete je samo ovako praviti: Poseban trik leži u upotrebi ove namirnice!
Ovaj delikates može biti zvezda vaše slavske trpeze za Jovanjdan
Možda vas zanima:

Grci ovako spremaju musaku: Odmah zapišite recept, vaši najmiliji će smazati ceo ručak za tren oka
Grčka musaka je u vrhu gastro favorita svih turista.

Urolana musaka oduševila Srpkinje, od sada ćete je samo ovako praviti: Poseban trik leži u upotrebi ove namirnice!
Ovaj delikates može biti zvezda vaše slavske trpeze za Jovanjdan
Potrebno je:
Možda vas zanima:

Grci ovako spremaju musaku: Odmah zapišite recept, vaši najmiliji će smazati ceo ručak za tren oka
Grčka musaka je u vrhu gastro favorita svih turista.

Urolana musaka oduševila Srpkinje, od sada ćete je samo ovako praviti: Poseban trik leži u upotrebi ove namirnice!
Ovaj delikates može biti zvezda vaše slavske trpeze za Jovanjdan
Možda vas zanima:

Grci ovako spremaju musaku: Odmah zapišite recept, vaši najmiliji će smazati ceo ručak za tren oka
Grčka musaka je u vrhu gastro favorita svih turista.

Urolana musaka oduševila Srpkinje, od sada ćete je samo ovako praviti: Poseban trik leži u upotrebi ove namirnice!
Ovaj delikates može biti zvezda vaše slavske trpeze za Jovanjdan
500 g mlevenog mesa
1 crni luk
krompir
začini
kašika kajmaka
Za preliv:
1 jaje
malo mleka
Priprema:
U tiganju propržite mleveno meso na malo ulja i crnog luka. Začinite po želji.l Kada meso promeni boju sklonite ga sa vatre i oljuštite krompir. Isecite ga na tanke kolutove, pa ih ređajte u tepsiju koju ste prethodno zamastili.
Preko krompira sipajte meso, pa preostali krompir tako da prekrije meso. Odozgo malo poslite, pobiberite, stavite začine po ukusu. Stavite u rernu na pola sata na oko 200 stepeni, a potom izvadite i prelijte jajima i mlekom koje ste prethodno umutili.
Nakon toga vratite u rernu i ostavite da se peče još oko pola sata. Nakon toga musaka je spremna za posluženje. Uživajte.
Ukoliko želite da bude kremastija u smesu sa mesom dodajte kašiku kajmaka. On će dati sočnosti i poseban ukus koji se pamti.
Prijatno!
(Espreso)

TAJNA JELA KOЈE LEČI GROFICA: Recept za Pposni pasulj koji su monasi Fruške Gore kuvali u kazanima i zašto je najbolji za zimu
Pasulj prebranac je kulinarski klasik, ali malo ko zna za njegovu pravu, posnu, manastirsku verziju. Otkrivamo zašto se ovaj specijalitet sa Fruške Gore naziva "pasulj grofica", kako su ga monasi usavršili do savršenstva i zašto je, zbog visokog sadržaja proteina i vlakana, on najbolji prirodni lek za varenje tokom zime.

BAKIN KOLAČ JE POSLASTICA NA KOJOJ SU ODRASTALE MNOGE GENERACIJE NA NAŠIM PROSTORIMA: Evo kako se sprema ovaj zaboravljeni dezert
Bakin kolač je dugi niz godina bio jedna od omiljenih poslastica na našim prostorima.

DA LI JE KASNO?: Evo za koliko dana možete ukiseliti kupus
Kiselom kupusu treba otprilike oko četiri nedelje da bi se ukiselio i bio spreman za konzumiranje.

Starinski recept za padobrance koji se tope u ustima: Spoj hrskave puslice & čokoladnog fila vraća u detinjstvo
Sitni kolači koje je jednostavno napraviti.

Evo kako napraviti turšiju bez sirćeta i šećera: Gorušica vam nikada više neće predstavljati problem
Zaboravite sirće – pravo uživanje u turšiji!
Komentari(0)