CICVARA Staro ukusno domaće jelo koje se po narodnim običajima spremalo za Spasovdan
U većini recepata za cicvaru sastojke čine: brašno, mast i mlečni proizvodi (mleko, sir, kajmak)
Cicvara je uz kačamak, poparu i proju jedan od onih danas egzotičnih doručaka čiji miris i ukus nas nepogrešivo vraća u detinjstvo. Međutim, za razliku od većine nabrojanih, cicvara zbog većeg broja namirnica koje su mogle da se iskoriste nije uvek bila „sirotinjsko jelo“, piše Telegraf.
Sastojci:
300 ml mleka
malo soli
300 g provrelog punomasnog sira
150 gr kajmaka provrelog
7-8 kašika kukuruznog brašna
Cicvara - priprema:
U deblju šerpu sipati mleko i vodu, može pola - pola i malo posoliti. Kad provri izmrviti sir. Ostaviti da i on provri, pa dodati kajmak.
Možda vas zanima:
DANAS OBELEŽAVAMO SLAVU BEOGRADA, SPASOVDAN ILI VAZNESENJE GOSPODNJE Ovo je običaj koji se praktikuje vekovima i veoma je značajan
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju Spasovdan, jedan od 12 najznačajnijih praznika tokom godine.
Spasovdan se smatra najsrećnijim danom u godini: U četvrtak za napredak porodice treba obavezno uraditi ovo
U četvrtak, 13. juna srpska pravoslavna crkva i njeni vernici obeležavaju Spasovdan, praznik koji obiluje običajima
Možda vas zanima:
DANAS OBELEŽAVAMO SLAVU BEOGRADA, SPASOVDAN ILI VAZNESENJE GOSPODNJE Ovo je običaj koji se praktikuje vekovima i veoma je značajan
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju Spasovdan, jedan od 12 najznačajnijih praznika tokom godine.
Spasovdan se smatra najsrećnijim danom u godini: U četvrtak za napredak porodice treba obavezno uraditi ovo
U četvrtak, 13. juna srpska pravoslavna crkva i njeni vernici obeležavaju Spasovdan, praznik koji obiluje običajima
Možda vas zanima:
DANAS OBELEŽAVAMO SLAVU BEOGRADA, SPASOVDAN ILI VAZNESENJE GOSPODNJE Ovo je običaj koji se praktikuje vekovima i veoma je značajan
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju Spasovdan, jedan od 12 najznačajnijih praznika tokom godine.
Spasovdan se smatra najsrećnijim danom u godini: U četvrtak za napredak porodice treba obavezno uraditi ovo
U četvrtak, 13. juna srpska pravoslavna crkva i njeni vernici obeležavaju Spasovdan, praznik koji obiluje običajima
Kad dobro prokljuća dodavati brašno i stalno mešati na tihoj vatri.
Kuvati oko 10 minuta da se zgusne i počne da se odvaja od šerpe.
Cicvaru možete služiti uz kačamak i poparu, a može se služiti i sa sirom.
Uživajte!
DRUGAČIJE Napravite ručak za celu porodicu - punjeni crni luk
Neobično je i sigurno je da niste pravili.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Omiljeno jelo po receptu naših baka: Generacije odrasle na ovom jelu, a vama je ovo odlična ideja za ukusan ručak
Ovaj recept po tradiciji naših baka pruža ne samo nutritivno bogat obrok, već i ukus koji vraća u detinjstvo
Komentari(0)