BRZI I UKUSNI Brusketi, ukućani će ih obožavati!
Svima nama često ostane suvog hleba koji može da se iskoristi za brzo a savršeno jelo, Brusketi od suvog hleba se spremaju za čas a rado če ih jesti cela porodica i preostali hleb ćete uvek iskoristiti na najbolji način.
Brusketi su ukusan i hrskav obrok koji se brzo sprema, a deca ih obožavaju.
stari hleb
nekoliko listova svežeg bosiljka
beli luk
so
biber
čeri paradajz
kozji sir
slanina
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Hleb isecite na kriške.Poređajte hleb na tepsiju obloženu papirom za pečenje..
Za fil operite i osušite mini-paradajz. Prepolovite ih ili isecite na četvrtine, u zavisnosti od veličine. Dva čena belog luka sitno iseckati. U činiji pomešajte mini-paradajz, iseckani kozji sir, seckani beli luk i iskidane listove bosiljka. Sve posolite, pobiberite i pomešajte sa maslacom. Promešajte, pa time premažite kriške hleba. po vrhu dodajte sitno seckanu slaninu. Ovako pripremljene kriške hleba pecite 10 minuta na oko 200 stepeni.
Prijatno!
Pročitajte još:
DRUGAČIJE Napravite ručak za celu porodicu - punjeni crni luk
Neobično je i sigurno je da niste pravili.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Omiljeno jelo po receptu naših baka: Generacije odrasle na ovom jelu, a vama je ovo odlična ideja za ukusan ručak
Ovaj recept po tradiciji naših baka pruža ne samo nutritivno bogat obrok, već i ukus koji vraća u detinjstvo
Komentari(0)