BRZI I UKUSNI Brusketi, ukućani će ih obožavati!
Svima nama često ostane suvog hleba koji može da se iskoristi za brzo a savršeno jelo, Brusketi od suvog hleba se spremaju za čas a rado če ih jesti cela porodica i preostali hleb ćete uvek iskoristiti na najbolji način.

Brusketi su ukusan i hrskav obrok koji se brzo sprema, a deca ih obožavaju.
stari hleb
maslac
nekoliko listova svežeg bosiljka
beli luk
so
biber
čeri paradajz
kozji sir
slanina
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Hleb isecite na kriške.Poređajte hleb na tepsiju obloženu papirom za pečenje..
Za fil operite i osušite mini-paradajz. Prepolovite ih ili isecite na četvrtine, u zavisnosti od veličine. Dva čena belog luka sitno iseckati. U činiji pomešajte mini-paradajz, iseckani kozji sir, seckani beli luk i iskidane listove bosiljka. Sve posolite, pobiberite i pomešajte sa maslacom. Promešajte, pa time premažite kriške hleba. po vrhu dodajte sitno seckanu slaninu. Ovako pripremljene kriške hleba pecite 10 minuta na oko 200 stepeni.
Prijatno!
Pročitajte još:

Majstorski burek prste da poližete: Starinski recept kojem niko ne može da odoli, obožavaće ga i najveći gurmani
Ukoliko probate ovaj recept pekara vam više neće pasti na pamet.

Proces pravljenja duvan čvaraka: korak po korak do užičkog blaga
Među svim specijalitetima od mesa, jedno jelo zauzima posebno mesto u srcima gurmana – duvan čvarci. Ovaj užički specijalitet odavno je postao simbol tradicije, a zbog svog ukusa i posebnog načina pripreme proglašen je i zaštićenim proizvodom sa geografskim poreklom.

Najlepša poslastica za početak jeseni: Kolač sa šljivama gotov za tren oka, miriše na detinjstvo
Umutite jaja sa šećerom dok smesa ne postane svetlije žuta

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka
Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

SVAKA SRPKINJA OVO MORA DA ZNA DA NAPRAVI! Brza domaća pogača bez kvasca – gotova za samo 20 minuta, a DŽABAKA
Ova pogača se priprema za manje od pola sata, sa sastojcima koje sigurno već imate u kuhinji.
Komentari(0)