BRZI I UKUSNI Brusketi, ukućani će ih obožavati!

Jelica Jovanović

17:00

Gastronomija 0

Svima nama često ostane suvog hleba koji može da se iskoristi za brzo a savršeno jelo, Brusketi od suvog hleba se spremaju za čas a rado če ih jesti cela porodica i preostali hleb ćete uvek iskoristiti na najbolji način.

brusketi
Shutterstock

Brusketi su ukusan i hrskav obrok koji se brzo sprema, a deca ih obožavaju.

stari hleb
maslac
nekoliko listova svežeg bosiljka
beli luk
so
biber
čeri paradajz
kozji sir
slanina

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Hleb isecite na kriške.Poređajte hleb na tepsiju obloženu papirom za pečenje..

Za fil operite i osušite mini-paradajz. Prepolovite ih ili isecite na četvrtine, u zavisnosti od veličine. Dva čena belog luka sitno iseckati. U činiji pomešajte mini-paradajz, iseckani kozji sir, seckani beli luk i iskidane listove bosiljka. Sve posolite, pobiberite i pomešajte sa maslacom. Promešajte, pa time premažite kriške hleba. po vrhu dodajte sitno seckanu slaninu. Ovako pripremljene kriške hleba pecite 10 minuta na oko 200 stepeni.

Prijatno!

Pročitajte još:

https://lepotesrbije.alo.rs/gastronomija/vesti/87851/zapeceni-krompir-sa-pecurkama-ukus-koji-osvaja-na-prvi-zalogaj/vest

https://lepotesrbije.alo.rs/gastronomija/vesti/87067/fenomenalan-punjeni-krompir-u-kosuljici-preukusan-obrok-koji-ce-svi-voleti/vest

supa od koprive

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka

Gastronomija

21:00

13 septembar, 2025

Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

Komentari(0)

Loading