BRZI I UKUSNI Brusketi, ukućani će ih obožavati!

Jelica Jovanović

17:00

Gastronomija 0

Svima nama često ostane suvog hleba koji može da se iskoristi za brzo a savršeno jelo, Brusketi od suvog hleba se spremaju za čas a rado če ih jesti cela porodica i preostali hleb ćete uvek iskoristiti na najbolji način.

brusketi
Shutterstock

Brusketi su ukusan i hrskav obrok koji se brzo sprema, a deca ih obožavaju.

stari hleb
maslac
nekoliko listova svežeg bosiljka
beli luk
so
biber
čeri paradajz
kozji sir
slanina

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Hleb isecite na kriške.Poređajte hleb na tepsiju obloženu papirom za pečenje..

Za fil operite i osušite mini-paradajz. Prepolovite ih ili isecite na četvrtine, u zavisnosti od veličine. Dva čena belog luka sitno iseckati. U činiji pomešajte mini-paradajz, iseckani kozji sir, seckani beli luk i iskidane listove bosiljka. Sve posolite, pobiberite i pomešajte sa maslacom. Promešajte, pa time premažite kriške hleba. po vrhu dodajte sitno seckanu slaninu. Ovako pripremljene kriške hleba pecite 10 minuta na oko 200 stepeni.

Prijatno!

Pročitajte još:

https://lepotesrbije.alo.rs/gastronomija/vesti/87851/zapeceni-krompir-sa-pecurkama-ukus-koji-osvaja-na-prvi-zalogaj/vest

https://lepotesrbije.alo.rs/gastronomija/vesti/87067/fenomenalan-punjeni-krompir-u-kosuljici-preukusan-obrok-koji-ce-svi-voleti/vest

krompir

Razlika između crvenog i belog krompira je ogromna: Ipak, jedan je zdraviji

Gastronomija

12:00

11 jun, 2025

Krompir je jedna od najčešće konzumiranih namirnica na svetu i nezaobilazna komponenta brojnih kuhinja. Osim što je ukusan i svestran, krompir je takođe vredan izvor važnih hranljivih materija, kao što su kalijum, vitamin C i složeni ugljeni hidrati. Ali kada se porede crveni i beli krompir, postavlja se pitanje – šta je bolje za zdravlje?

Komentari(0)

Loading