FENOMENALAN Punjeni krompir u košuljici, preukusan obrok koji će svi voleti!
Srbi tradicionalno obožavaju jela od krompira, jer nas ova jela podsećaju na detinjstvo i porodična okupljanja, gde je krompir na trpezi bio nezaobilazan u svim oblicima. Međutim, najlakše pripremiti ali i najslađe je bilo jesti krompir u košuljici, jednostavno presečen na pola i ispečen.

Recept koji danas donosimo je za nijansu komplikovaniji ali veoma ukusan. Punjeni krompir u košuljici je obrok u kome će uživati svaka srpska porodica.
Sastojci:
krompir
5 jaja
2 glavice crnog luka
150 g šunke
1 struk peršuna i praziluka
2 prstohvata soli
prstohvat bibera
70 ml maslinovo ulje
Za posipanje:
150 g tvrdog sira
malo bibera
malo soli
Priprema:
Poređajte opran krompir sa sve ljuskom na pleh obložen aluminijumskom folijom i svaki pojedinačno pospite maslinovim uljem. Pleh prekrijte alu folijom, pa pecite na 200°C oko 35 minuta. Potom iseckajte crni luk, pa ga propržite oko 3 minuta na manjoj količini ulja. Ubacite u tiganj i iseckanu šunku, pa pržite još 3-4 minuta. Dodajte so i biber, pa dobro promešajte. Peršun usitnite, pa ga dodajte u tiganj. Na krompiru izdubite deo koju ćete napuniti smesom od šunke i luka. Dodajte po jaje na vrh svakog krompira i pospite malo bibera i soli. Izrendajte tvrdi sir, pa i njega rasporedite po vrhu. Pecite na 180°C oko 30 minuta. Pospite seckanim prazilukom ili peršunom.
Prijatno!
Pročitajte još:

POSNE PALAČINKE: Recept za post na vodi
Posne palačinke se mogu filovati džemom, voćem ili posnim kremom po želji.

Ko proba posnu rusku salatu neće se pokajati: Jedan sastojak daje joj poseban šmek, svaki zalogaj je uživanje
Brzo se pravi, a ukus osvaja.

Sremuš salata – prolećni eliksir zdravlja koji čisti organizam
Sremuš, poznat i kao divlji beli luk, jedan je od najmoćnijih prolećnih darova prirode. Ova osvežavajuća salata ne samo da je ukusna, već i pomaže u detoksikaciji organizma.

Kako da krofne budu supermekane, ali ne i masne? 5 saveta zahvaljujući kojima ćete postati majstor za slatko pecivo
Ukoliko vam se dešava da vam krofne budu previše masne i "teške" ili da budu suve i zagore, verovatno pravite neku sitnu grešku koje niste ni svesni.

Recept za originalnu vojvođansku štrudlu s makom
Najmekša i najukusnija štrudla koja miriše na detinjstvo
Komentari(0)