FENOMENALAN Punjeni krompir u košuljici, preukusan obrok koji će svi voleti!

Lepote Srbije

17:00

Gastronomija 0

Srbi tradicionalno obožavaju jela od krompira, jer nas ova jela podsećaju na detinjstvo i porodična okupljanja, gde je krompir na trpezi bio nezaobilazan u svim oblicima. Međutim, najlakše pripremiti ali i najslađe je bilo jesti krompir u košuljici, jednostavno presečen na pola i ispečen.

Punjeni krompir u košuljici
Shutterstock

Recept koji danas donosimo je za nijansu komplikovaniji ali veoma ukusan. Punjeni krompir u košuljici je obrok u kome će uživati svaka srpska porodica.

Sastojci:

krompir

5 jaja

2 glavice crnog luka

150 g šunke

1 struk peršuna i praziluka

2 prstohvata soli

prstohvat bibera

70 ml maslinovo ulje

Za posipanje:

150 g tvrdog sira

malo bibera

malo soli

Priprema:

Poređajte opran krompir sa sve ljuskom na pleh obložen aluminijumskom folijom i svaki pojedinačno pospite maslinovim uljem. Pleh prekrijte alu folijom, pa pecite na 200°C oko 35 minuta. Potom iseckajte crni luk, pa ga propržite oko 3 minuta na manjoj količini ulja. Ubacite u tiganj i iseckanu šunku, pa pržite još 3-4 minuta. Dodajte so i biber, pa dobro promešajte. Peršun usitnite, pa ga dodajte u tiganj. Na krompiru izdubite deo koju ćete napuniti smesom od šunke i luka. Dodajte po jaje na vrh svakog krompira i pospite malo bibera i soli. Izrendajte tvrdi sir, pa i njega rasporedite po vrhu. Pecite na 180°C oko 30 minuta. Pospite seckanim prazilukom ili peršunom.

Prijatno!

Pročitajte još:

https://lepotesrbije.alo.rs/gastronomija/vesti/86008/preukusan-pastirski-gulas-iz-vremena-nasih-baka-slastan-obrok-koji-nas-vraca-u-detinjstvo/vest

https://lepotesrbije.alo.rs/gastronomija/vesti/85755/pita-krompirusa-jelo-koje-mirise-na-bakinu-kuhinju/vest

Komentari(0)

Loading