PREUKUSAN Pastirski gulaš iz vremena naših baka, slastan obrok koji nas vraća u detinjstvo

Lepote Srbije

17:00

Gastronomija 0

Pastirski gulaš podsetiće vas na prošlost, tradiciju i vreme kad se hrana spremala dugo i sa puno ljubavi.

pastirski gulaš
Shutterstock

Sastav:

500 g govedine

1 crni luk
4 čena belog luka
2 paprike i šargarepe
200 ml mlevenog paradajza
600 ml supe u kojoj se kuvalo meso
200 ml crnog vina
2 lovorova lista
1 šolja sočiva
peršun
ulje
so, biber

Priprema:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Sočivo ostavite preko noći u vodi, pa procedite. Na masti malo dinstajte sitno seckani crni luk, dodajte sitno seckani beli luk i kockice mesa. Kad junetina promeni boju, dodajte šargarepu i dolijte vino. Kad tečnost ispari, dospite paradajz i supu. Začinite lovorovim listom, solju i biberom. Kad smesa bude skoro kuvana, dodajte sočivo i kuvajte dok sve lepo ne omekša.
Ako je meso i dalje tvrdo kad dodate sočivo, dodajte i prstohvat sode bikarbone.

Prilog uz ovaj obrok, može da bude krompir ili testenina, po želji.

Prijatno!

Komentari(0)

Loading