PREUKUSAN Pastirski gulaš iz vremena naših baka, slastan obrok koji nas vraća u detinjstvo
Pastirski gulaš podsetiće vas na prošlost, tradiciju i vreme kad se hrana spremala dugo i sa puno ljubavi.

Sastav:
500 g govedine
1 crni luk
4 čena belog luka
2 paprike i šargarepe
200 ml mlevenog paradajza
600 ml supe u kojoj se kuvalo meso
200 ml crnog vina
2 lovorova lista
1 šolja sočiva
peršun
ulje
so, biber
Priprema:
Možda vas zanima:

ČOBANSKI GULAŠ SA BARENIM KROMPIROM Potiče od mađarske reči gujaš što znači „stočar”, dok se samo jelo nekada zvalo „stočno meso” (RECEPT)
Gulaš je odličan i kada se podgreje na umerenoj temperaturi. Možete umesto krompira dodati testetninu ili njoke...

VALJUŠCI SA KROMPIROM Starinski recept poreklom iz Srema vratiće vas u detinjstvo (VIDEO)
Vojvođanska kuhinja je najbolji primer ukrštanja kultura i suživota naroda na jednom prostoru.
Možda vas zanima:

ČOBANSKI GULAŠ SA BARENIM KROMPIROM Potiče od mađarske reči gujaš što znači „stočar”, dok se samo jelo nekada zvalo „stočno meso” (RECEPT)
Gulaš je odličan i kada se podgreje na umerenoj temperaturi. Možete umesto krompira dodati testetninu ili njoke...

VALJUŠCI SA KROMPIROM Starinski recept poreklom iz Srema vratiće vas u detinjstvo (VIDEO)
Vojvođanska kuhinja je najbolji primer ukrštanja kultura i suživota naroda na jednom prostoru.
Možda vas zanima:

ČOBANSKI GULAŠ SA BARENIM KROMPIROM Potiče od mađarske reči gujaš što znači „stočar”, dok se samo jelo nekada zvalo „stočno meso” (RECEPT)
Gulaš je odličan i kada se podgreje na umerenoj temperaturi. Možete umesto krompira dodati testetninu ili njoke...

VALJUŠCI SA KROMPIROM Starinski recept poreklom iz Srema vratiće vas u detinjstvo (VIDEO)
Vojvođanska kuhinja je najbolji primer ukrštanja kultura i suživota naroda na jednom prostoru.
Sočivo ostavite preko noći u vodi, pa procedite. Na masti malo dinstajte sitno seckani crni luk, dodajte sitno seckani beli luk i kockice mesa. Kad junetina promeni boju, dodajte šargarepu i dolijte vino. Kad tečnost ispari, dospite paradajz i supu. Začinite lovorovim listom, solju i biberom. Kad smesa bude skoro kuvana, dodajte sočivo i kuvajte dok sve lepo ne omekša.
Ako je meso i dalje tvrdo kad dodate sočivo, dodajte i prstohvat sode bikarbone.
Prilog uz ovaj obrok, može da bude krompir ili testenina, po želji.
Prijatno!

Zaboravite na žilavo meso: Samo jedan sastojak učiniće da se meso iz gulaša topi u ustima, trik zlata vredan
Postoji jedan jednostavan trik koji će vaš tradicionalni recept podići na potpuno novi nivo.

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk

Kako da zamrznete već skuvani pasulj i koliko dugo može da se čuva u zamrzivaču?
Pasulj je jedna od najčešćih namirnica na balkanskim trpezama. Pored ukusa, bogat je izvor esencijalnih hranljivih materija. Međutim, čuvanje pasulja može biti izazov. Srećom, postoje vredni saveti koji će osigurati dugotrajnost pasulja, od zamrzavanja do skladištenja.

Ovaj riblji paprikaš je čista revolucija ukusa: Vrhunski specijalitet koji ćete tamaniti, odmah zapišite recept
Otkrijte tajne savršenog spoja svežeg povrća, sočne ribe i začina.
Komentari(0)