ZAPEČENI KROMPIR SA PEČURKAMA Ukus koji osvaja na prvi zalogaj!
Kad dođe vikend porodice se okupljaju i nekako je upravo ovim danima na srpskoj trpezi krompir neizbežan. U nastavku teksta donosimo jednostavan a veoma ukusan recept za punjeni zapečeni krompir koji može biti i odlično glavno jelo. Uživajte.

6 krompira
10 šampinjona
1 crni luk
100 g slanine
2 čena belog luka
100 ml belog vina
50 g kačkavalja
Priprema:
Iseckanu slaninu kratko propržite u tiganju, pa dodajte iseckan luk, šampinjone, beli luk i malo belog vina. Posle nekoliko minuta dodajte ostatak vina, so i biber. Neoljušteni krompir kuvajte u slanoj vodi oko 15 minuta. Izvadite iz vode da se ohladi pa isecite na pola i malo izdubite da sredinu možete napuniti smesom od pečuraka i slanine. Krompir napunite, poređajte u pleh na pek papir i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni pola sata. Vreo krompir pospite izrendanim kačkavaljem i vratite u rernu još desetak minuta, nakon čega možete dodati još malo rendanog sira po površini.
Prijatno!
Pročitajte još:

Preukusna večera gotova za pola sata: Recept za najbolju carsku pitu koju obožavaju svi od 7 do 77 godina
Ponestalo vam je ideje šta da spremate za večeru? Ovaj "smuti, pa prospi" okupiće čitavu porodicu za stolom.

Najzdravija biljka na svetu: Čisti jetru i štiti srce, od nje se pravi sok posebno lekovit za 1 grupu ljudi
Ova biljka može da leči više bolesti nego što mislite

Omiljeni recept Vesne Čipčić za brzi, starinski ručak: Teletina u kremastom sosu, 1 sastojak joj daje poseban šmek
Otkrivamo recept Vesne Čipčić za teletinu u domaćem sosu.

Da li je sigurno pojesti voće u kojem ste pronašli crva? Mišljenje stručnjaka će vas iznenaditi
Leti vrlo rado posežemo za voćem. Možemo birati između jagoda, malina, šljiva, trešanja, jabuka i breskvi. Međutim, ponekad možemo naići na neprijatno iznenađenje u vidu crva.

Razlika između crvenog i belog krompira je ogromna: Ipak, jedan je zdraviji
Krompir je jedna od najčešće konzumiranih namirnica na svetu i nezaobilazna komponenta brojnih kuhinja. Osim što je ukusan i svestran, krompir je takođe vredan izvor važnih hranljivih materija, kao što su kalijum, vitamin C i složeni ugljeni hidrati. Ali kada se porede crveni i beli krompir, postavlja se pitanje – šta je bolje za zdravlje?
Komentari(0)