ZAPEČENI KROMPIR SA PEČURKAMA Ukus koji osvaja na prvi zalogaj!

Jelica Jovanović

18:00

Gastronomija 0

Kad dođe vikend porodice se okupljaju i nekako je upravo ovim danima na srpskoj trpezi krompir neizbežan. U nastavku teksta donosimo jednostavan a veoma ukusan recept za punjeni zapečeni krompir koji može biti i odlično glavno jelo. Uživajte.

punjeni krompir
Shutterstock

6 krompira

10 šampinjona

1 crni luk

100 g slanine

2 čena belog luka

100 ml belog vina

50 g kačkavalja

Priprema:

Iseckanu slaninu kratko propržite u tiganju, pa dodajte iseckan luk, šampinjone, beli luk i malo belog vina. Posle nekoliko minuta dodajte ostatak vina, so i biber. Neoljušteni krompir kuvajte u slanoj vodi oko 15 minuta. Izvadite iz vode da se ohladi pa isecite na pola i malo izdubite da sredinu možete napuniti smesom od pečuraka i slanine. Krompir napunite, poređajte u pleh na pek papir i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni pola sata. Vreo krompir pospite izrendanim kačkavaljem i vratite u rernu još desetak minuta, nakon čega možete dodati još malo rendanog sira po površini.

Prijatno!

Pročitajte još:

https://lepotesrbije.alo.rs/gastronomija/vesti/87579/svadbarski-kupus-jelo-kome-necete-odoleti-toliko-je-ukusan-da-mu-je-posvecena-i-manifestacija-u-mrcajevcima/vest

krompir

Razlika između crvenog i belog krompira je ogromna: Ipak, jedan je zdraviji

Gastronomija

12:00

11 jun, 2025

Krompir je jedna od najčešće konzumiranih namirnica na svetu i nezaobilazna komponenta brojnih kuhinja. Osim što je ukusan i svestran, krompir je takođe vredan izvor važnih hranljivih materija, kao što su kalijum, vitamin C i složeni ugljeni hidrati. Ali kada se porede crveni i beli krompir, postavlja se pitanje – šta je bolje za zdravlje?

Komentari(0)

Loading