Brza večera od samo 4 sastojka gotova očas posla: Naše bake često su ovo spremale, uštedite novac i vreme

Jadranko Žugić

13:00

Gastronomija 0

Decenijama su uštipci jedno od omiljenih jela ljudi sa Balkana. Naše bake su ih pravile gotovo svakog dana, a veoma su zahvalni, jer se mogu jesti i slatki i slani, a ako pretekne možete u njima uživati i sutra.

uštipci
Shutterstock

Ove uštipke možete da jedete i u slanoj i u slatkoj verziji, tako da će svako od ukućana moći da odabere svoj savršen zalogaj za doručak ili večeru.

Ukoliko i vaši mališani vole uštipke uštedite sebi vreme i novac i napravite ovu veoma jednostavnu varijantu, koja je sa sve mešenjem testa gotova za manje od deset minuta.

Potrebno je:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

2 jajeta
400 ml jogurta
700 g brašna
1 prašak za pecivo
malo soli
ulje za prženje

Priprema:

Od svih sastojaka (osim ulja) umestiti mekano testo. Zatim ga rastanjiti na pobrašnjenoj površini i iseckati na kockice. U šerpu staviti ulje, zagrejati i spuštati jedan po jedan uštipak. Peći po nekoliko minuta s obe strane i stavljati na ubrus da se ocedi od viška ulja.

Služiti toplo uz sir, džem, a toliko su ukusni da se mogu jesti i sami.

(Espreso/Glossy)

pita

GRUŠALJ: Zaboravljena pita sa kiselim testom – zašto je ovaj specijalitet Stare planine savršena zamena za burek

Gastronomija

21:00

22 oktobar, 2025

Grušalj (Gruvanica ili Razlevuša) je autentični specijalitet iz jugoistočne Srbije, često vezan za sela oko Stare planine i Pirota. Iako liči na pitu ili proju, Grušalj je mnogo više – to je hrana za pastire i teške radnike, zasitna, puna sira i mnogo zdravija od klasičnog bureka. Otkrivamo tajnu kiselog testa i pravog, domaćeg belog sira.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading