Brza večera od samo 4 sastojka gotova očas posla: Naše bake često su ovo spremale, uštedite novac i vreme
Decenijama su uštipci jedno od omiljenih jela ljudi sa Balkana. Naše bake su ih pravile gotovo svakog dana, a veoma su zahvalni, jer se mogu jesti i slatki i slani, a ako pretekne možete u njima uživati i sutra.
Ove uštipke možete da jedete i u slanoj i u slatkoj verziji, tako da će svako od ukućana moći da odabere svoj savršen zalogaj za doručak ili večeru.
Ukoliko i vaši mališani vole uštipke uštedite sebi vreme i novac i napravite ovu veoma jednostavnu varijantu, koja je sa sve mešenjem testa gotova za manje od deset minuta.
Potrebno je:
Možda vas zanima:
STARI TRIK ZA UŠTIPKE: Uz pomoć ovih sastojaka neće pokupiti ni kap ulja i biće vazdušasti i meki
Stari trik koji su još naše bake koristile
STARINSKI RECEPT ZA UŠTIPKE: Ovako su naše bake pravile najukusniji doručak, bez jaja, mleka i praška za pecivo
Samo tri sastojka su dovoljna da biste napravili uštipke po najstarijem receptu
Možda vas zanima:
STARI TRIK ZA UŠTIPKE: Uz pomoć ovih sastojaka neće pokupiti ni kap ulja i biće vazdušasti i meki
Stari trik koji su još naše bake koristile
STARINSKI RECEPT ZA UŠTIPKE: Ovako su naše bake pravile najukusniji doručak, bez jaja, mleka i praška za pecivo
Samo tri sastojka su dovoljna da biste napravili uštipke po najstarijem receptu
Možda vas zanima:
STARI TRIK ZA UŠTIPKE: Uz pomoć ovih sastojaka neće pokupiti ni kap ulja i biće vazdušasti i meki
Stari trik koji su još naše bake koristile
STARINSKI RECEPT ZA UŠTIPKE: Ovako su naše bake pravile najukusniji doručak, bez jaja, mleka i praška za pecivo
Samo tri sastojka su dovoljna da biste napravili uštipke po najstarijem receptu
2 jajeta
400 ml jogurta
700 g brašna
1 prašak za pecivo
malo soli
ulje za prženje
Priprema:
Od svih sastojaka (osim ulja) umestiti mekano testo. Zatim ga rastanjiti na pobrašnjenoj površini i iseckati na kockice. U šerpu staviti ulje, zagrejati i spuštati jedan po jedan uštipak. Peći po nekoliko minuta s obe strane i stavljati na ubrus da se ocedi od viška ulja.
Služiti toplo uz sir, džem, a toliko su ukusni da se mogu jesti i sami.
(Espreso/Glossy)
KOLAČ KOJI SE ČUVA DVE NEDELJE: Zaboravljeni posni recept sa orasima naših baka, tajna mirisa i mekoće
U vremenima dugih postova, srpska trpeza je bila puna domišljatih recepata. Otkrivamo tajnu "Bakine torte" – izuzetno bogatog, ali potpuno posnog kolača koji se pravi bez jaja i mleka. Ovaj kolač, premazan medom i orasima, ostaje mekan i svež danima, zbog čega je bio idealna zimska poslastica za slavlja.
Srpkinje će biti oduševljene ovim starinskim receptom: Orasnice kakve smo jeli samo kod bake, pravo savršenstvo
Bilo da ih pravite za praznike, porodične okupljanja ili jednostavno za uživanje uz kafu orašnice su pravi izbor koji će osvojiti sve.
Ko proba pitu s makom po receptu Suzane Mančić neće se pokajati: Bolja je od svake štrudle, osvaja ukusom i mirisom
Recept za ovu ukusnu poslasticu kojoj malo ko može odoleti.
GRUŠALJ: Zaboravljena pita sa kiselim testom – zašto je ovaj specijalitet Stare planine savršena zamena za burek
Grušalj (Gruvanica ili Razlevuša) je autentični specijalitet iz jugoistočne Srbije, često vezan za sela oko Stare planine i Pirota. Iako liči na pitu ili proju, Grušalj je mnogo više – to je hrana za pastire i teške radnike, zasitna, puna sira i mnogo zdravija od klasičnog bureka. Otkrivamo tajnu kiselog testa i pravog, domaćeg belog sira.
Recept za domaću supu zlata vredan: Jedan sastojak je ključan, spremaćete je svaki drugi dan
Samo jedna namirnica koja može potpuno da podigne njen ukus.
Komentari(0)