STARINSKI RECEPT ZA UŠTIPKE: Ovako su naše bake pravile najukusniji doručak, bez jaja, mleka i praška za pecivo

16:00

Gastronomija 0

Samo tri sastojka su dovoljna da biste napravili uštipke po najstarijem receptu

beogradski ustipci
Shutterstock

Uštipci su omiljeni doručak većini ljudi, a one koje su spremale naše bake ostale su duboko urezane u naše sećanje - meki i šupljikavi.

Štednja je bila važna, pa su uštipke pravile od testa koje su zamesile za obični beli, kiseli hleb. Dok bi testo kvasilo za hleb, one bi odvojile malu količinu i pržile je na vreloj masti. Testo nikad ne bi upijalo veliku količinu masti pa uštipci nikad nisu bili masni.

Evo šta je potrebno:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Priprema: U dublju činiju stavite brašno i so i kvasac. Izmešajte, pa vrućom vodom i varjačom umesite testo koje je lako za mešanje. Ne mora biti tvrdo, ali nikako ne sme da bude retko.

Ostavite da nakvasi, pa kada se uhvate mehurići, testo opet premesite, a jedan deo dovojite za uštipke.

kupus

Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba

Gastronomija

20:00

19 novembar, 2024

Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog

Tagovi:

Komentari(0)

Loading