STARI TRIK ZA UŠTIPKE: Uz pomoć ovih sastojaka neće pokupiti ni kap ulja i biće vazdušasti i meki
Stari trik koji su još naše bake koristile
Prženo testo, kao što su uštipci ili mekike, čest su izbor domaćica za jutarnji ili večernji obrok. Ipak, ono s čim se često suočavaju i što ne znaju kako jednostavno da reše jeste višak masti ili ulja koje upiju ova peciva.
Međutim, postoje dva jednostavna trika koja će vam pomoći da vaše prženo testo ne upije ni kap masti ili ulja.
Prašak za pecivo ili soda bikarbona
Možda vas zanima:
Brza večera od samo 4 sastojka gotova očas posla: Naše bake često su ovo spremale, uštedite novac i vreme
Decenijama su uštipci jedno od omiljenih jela ljudi sa Balkana. Naše bake su ih pravile gotovo svakog dana, a veoma su zahvalni, jer se mogu jesti i slatki i slani, a ako pretekne možete u njima uživati i sutra.
STARINSKI RECEPT ZA UŠTIPKE: Ovako su naše bake pravile najukusniji doručak, bez jaja, mleka i praška za pecivo
Samo tri sastojka su dovoljna da biste napravili uštipke po najstarijem receptu
Možda vas zanima:
Brza večera od samo 4 sastojka gotova očas posla: Naše bake često su ovo spremale, uštedite novac i vreme
Decenijama su uštipci jedno od omiljenih jela ljudi sa Balkana. Naše bake su ih pravile gotovo svakog dana, a veoma su zahvalni, jer se mogu jesti i slatki i slani, a ako pretekne možete u njima uživati i sutra.
STARINSKI RECEPT ZA UŠTIPKE: Ovako su naše bake pravile najukusniji doručak, bez jaja, mleka i praška za pecivo
Samo tri sastojka su dovoljna da biste napravili uštipke po najstarijem receptu
Možda vas zanima:
Brza večera od samo 4 sastojka gotova očas posla: Naše bake često su ovo spremale, uštedite novac i vreme
Decenijama su uštipci jedno od omiljenih jela ljudi sa Balkana. Naše bake su ih pravile gotovo svakog dana, a veoma su zahvalni, jer se mogu jesti i slatki i slani, a ako pretekne možete u njima uživati i sutra.
STARINSKI RECEPT ZA UŠTIPKE: Ovako su naše bake pravile najukusniji doručak, bez jaja, mleka i praška za pecivo
Samo tri sastojka su dovoljna da biste napravili uštipke po najstarijem receptu
Jedan od načina za pripremanje idealnih uštipaka i mekika je upotreba sode bikarbone ili praška za pecivo, koje ćete prosejati zajedno sa brašnom. Na taj način testo neće upijati višak masnoće kod prženja u dubokom ulju.
Da uštipci i mekike ne bi bili masni, ulje u kome ćete ih pržiti trebalo bi da bude dobro zagrejano. Kada je ulje dovoljno zagrejano, ono u trenutku zatvara testo i ne dozvoljava mu da upije višak masnoće.
Rakija
Proveren način da testo koje pržite ne upije mnogo ulja ili masti jeste da dok mesite testo u njega dodate čašicu rakije. Kada umutite brašno, jaja, mleko i ostale sastojke koje koristite za pripremu, u sve to dodajte čašicu rakije.
Uštipci neće pokupiti ni kap masnoće. Ovo je stari trik koje su još naše bake koristile, ali danas je pomalo zaboravljen. Ne morate da brinete jer se ukus rakije uopšte neće osetiti, a poslužiće da testo ne bude previše masno. Ukoliko ipak želite da dodate aromu testu, a u isto vreme iskoristite trik sa alkoholom, možete dodati istu meru ruma.
Posne krofne iz Banata – vazdušaste i bez kapi ulja! Trik koji domaćice znaju decenijama
Jednostavan trik sa alkoholom pravi čaroliju.
Pronašli smo recept za najlepše posne čvarke: Hrskavi su, slasni & podjednako ukusni kao i mrsni, a spremni za 15 minuta
U vreme Božićnog posta, mnogi traže načine da uživaju u omiljenim ukusima, ali u posnoj verziji.
TRIKOM DO KISELOG KUPUSA ZA DVA DANA: Zaboravite dug proces
Zima bez sarme? Teško da to iko od nas može da zamisli. I dok se svako hvali "najboljim receptom", istina je da sve počinje od savršeno kiselog kupusa.
Posne punjene paprike toliko su ukusne da će ih tamaniti i najveći gurmani: Tradicionalno jelo prste da poližete
Mirisno, domaće, posno i veoma jednostavno jelo.
PRAVE SE ZA ČAS, A NEMA UKUSNIJIH: 3 najbolja fila za oblande! (RECEPT)
Oblanda sa tri bogata fila: šarena, izdašna i neodoljiva poslastica koja spaja tri ukusa u jednom savršenom zalogaju.
Komentari(0)