STARI TRIK ZA UŠTIPKE: Uz pomoć ovih sastojaka neće pokupiti ni kap ulja i biće vazdušasti i meki
Stari trik koji su još naše bake koristile
Prženo testo, kao što su uštipci ili mekike, čest su izbor domaćica za jutarnji ili večernji obrok. Ipak, ono s čim se često suočavaju i što ne znaju kako jednostavno da reše jeste višak masti ili ulja koje upiju ova peciva.
Međutim, postoje dva jednostavna trika koja će vam pomoći da vaše prženo testo ne upije ni kap masti ili ulja.
Prašak za pecivo ili soda bikarbona
Možda vas zanima:
RECEPT ZA UŠTIPKE S JOGURTOM: Prave se za tili čas, a savršeno su mekani i vazdušasti
Napravite brze i ukusne uštipke sa jogurtom koji će biti savršeno mekani i vadušasti
NAJUKUSNIJI DORUČAK OD SAMO NEKOLIKO SASTOJAKA Napravite jelo koje Srbija obožava, brzo je gotovo, a svi će se oduševiti
Osvojiće vas na prvi zalogaj.
Možda vas zanima:
RECEPT ZA UŠTIPKE S JOGURTOM: Prave se za tili čas, a savršeno su mekani i vazdušasti
Napravite brze i ukusne uštipke sa jogurtom koji će biti savršeno mekani i vadušasti
NAJUKUSNIJI DORUČAK OD SAMO NEKOLIKO SASTOJAKA Napravite jelo koje Srbija obožava, brzo je gotovo, a svi će se oduševiti
Osvojiće vas na prvi zalogaj.
Možda vas zanima:
RECEPT ZA UŠTIPKE S JOGURTOM: Prave se za tili čas, a savršeno su mekani i vazdušasti
Napravite brze i ukusne uštipke sa jogurtom koji će biti savršeno mekani i vadušasti
NAJUKUSNIJI DORUČAK OD SAMO NEKOLIKO SASTOJAKA Napravite jelo koje Srbija obožava, brzo je gotovo, a svi će se oduševiti
Osvojiće vas na prvi zalogaj.
Jedan od načina za pripremanje idealnih uštipaka i mekika je upotreba sode bikarbone ili praška za pecivo, koje ćete prosejati zajedno sa brašnom. Na taj način testo neće upijati višak masnoće kod prženja u dubokom ulju.
Da uštipci i mekike ne bi bili masni, ulje u kome ćete ih pržiti trebalo bi da bude dobro zagrejano. Kada je ulje dovoljno zagrejano, ono u trenutku zatvara testo i ne dozvoljava mu da upije višak masnoće.
Rakija
Proveren način da testo koje pržite ne upije mnogo ulja ili masti jeste da dok mesite testo u njega dodate čašicu rakije. Kada umutite brašno, jaja, mleko i ostale sastojke koje koristite za pripremu, u sve to dodajte čašicu rakije.
Uštipci neće pokupiti ni kap masnoće. Ovo je stari trik koje su još naše bake koristile, ali danas je pomalo zaboravljen. Ne morate da brinete jer se ukus rakije uopšte neće osetiti, a poslužiće da testo ne bude previše masno. Ukoliko ipak želite da dodate aromu testu, a u isto vreme iskoristite trik sa alkoholom, možete dodati istu meru ruma.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Omiljeno jelo po receptu naših baka: Generacije odrasle na ovom jelu, a vama je ovo odlična ideja za ukusan ručak
Ovaj recept po tradiciji naših baka pruža ne samo nutritivno bogat obrok, već i ukus koji vraća u detinjstvo
Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba
Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog
Komentari(0)