INTEGRALNI HLEB PO BAKINOM RECEPTU KOJI SAV HRSKA OD LEPOTE: Sprema se LAKO, a donosi ZDRAVLJE u svakom zalogaju
Hrskav i zdrav užitak, domaća lepota zdravlje u svakom zalogaju, integralni hleb

Domaći integralni hleb koji se sprema za tili čas, oduševićete se koliko je lako spremiti ovaj zdravi dodatak jelima.
Potrebno je:
30 gr kvasca
1 kašočica šećera
500 ml vode
700 gr brašna t-500
3 pune kašike pšeničnog integralnog od celog zrna
3 kašike suncokretovog semena
3 kašike lanenog semena
3 kašike ulja
soli
kesa za pečenje
Priprema:
Razmutiti kvasac i šećer u malo mlake vode pa kad zapeni sipati u vanglu i dodati ostatak vode mlake, brašno integralno brašno, semneke ulje soli i varjačom a posle rukom zamesiti glatko testo i formirati loptu.
Odmoriti 30 minuta pokriveno Istresti na sto preraditi napraviti loptu pa je staviti u kesi za pečenje i testo zaseći na sredini i malo sa strane.
Ušuskati pa odmarati 20 minuta
Rernu ugrejati na 200 stepeni C i peći bar 50 minuta do sat. Osećato kako miriše a hrskav.
Mi smo ga sekli vrelog pušio se predobar.
Uživajte u ovoj lepoti, ne kupujte hleb u radnjama.

Uskršnja SLATKA POGAČA lepša je od svakog kolača i torte - Mekano testo punjeno čokoladom je poslastica koju niko ne propušta
Ako pored uskršnjih đakonija želite da napravite i slatku pogaču, ovo je pravi recept za vas

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli

Tamjan pogača – zaboravljeni uskrsni hleb koji se ne jede, već "miriše kuću"
Mirisna pogača sa bosiljkom i cvećem, pečena na Veliki petak i čuvana kao zaštita doma

Najbolja uskršnja torta ''Spartak'': Domaćice je godinama prave za veliki praznik - recept sa kojim nema greške
Jedna od najčešćih gosti na uskršnjoj trpezi je svakako slojevita torta ''Spartak''

Zaboravljeni sirup od borovih iglica: Prirodni lek koji su Srbi koristili protiv kašlja i “teške krvi”
Recept iz Zlatibora i Golije: zeleni napitak mladih devojaka i starinskog imuniteta
Komentari(0)