INTEGRALNI HLEB PO BAKINOM RECEPTU KOJI SAV HRSKA OD LEPOTE: Sprema se LAKO, a donosi ZDRAVLJE u svakom zalogaju
Hrskav i zdrav užitak, domaća lepota zdravlje u svakom zalogaju, integralni hleb

Domaći integralni hleb koji se sprema za tili čas, oduševićete se koliko je lako spremiti ovaj zdravi dodatak jelima.
Potrebno je:
30 gr kvasca
1 kašočica šećera
500 ml vode
700 gr brašna t-500
3 pune kašike pšeničnog integralnog od celog zrna
3 kašike suncokretovog semena
3 kašike lanenog semena
3 kašike ulja
soli
kesa za pečenje
Priprema:
Razmutiti kvasac i šećer u malo mlake vode pa kad zapeni sipati u vanglu i dodati ostatak vode mlake, brašno integralno brašno, semneke ulje soli i varjačom a posle rukom zamesiti glatko testo i formirati loptu.
Odmoriti 30 minuta pokriveno Istresti na sto preraditi napraviti loptu pa je staviti u kesi za pečenje i testo zaseći na sredini i malo sa strane.
Ušuskati pa odmarati 20 minuta
Rernu ugrejati na 200 stepeni C i peći bar 50 minuta do sat. Osećato kako miriše a hrskav.
Mi smo ga sekli vrelog pušio se predobar.
Uživajte u ovoj lepoti, ne kupujte hleb u radnjama.

NAJBOLJI RECEPT ZA SEOSKO POSNO MESO, OMILJENO JELO U TOKU POSTA: Ovako su znale da ga prave samo stare domaćice
Posno seosko meso će vas ostaviti bez teksta

OVA POSNA MOSKVA TORTA JE TEŠKA 5 KILOGRAMA, A TEK DA VIDITE KOLIKO JE BOGATA: Vraća čak i izgubljeno ČULO UKUSA
Torta je bogata i teška oko 5 kg

Čorba od jagnjetine – planinski specijalitet Peštera koji greje dušu
Na prostranstvima Pešterske visoravni, gde su zime oštre, a proleća kratka, kuhinja je oduvek bila oslonjena na ono što priroda i stočarstvo pružaju. Među jelima koja su opstala vekovima posebno mesto zauzima čorba od jagnjetine – gusta, mirisna i snažna, spremana da greje i okrepi.

NAJJEDNOSTAVIJI POSNI KOLAČ IZ JUGOSLAVIJE: Džem, cimet i kakao - jeftin, a ukusan (RECEPT)
Najjednostaviji posni kolač sa džemom, cimetom i kakaom iz Jugoslavije koji su sve žene pravile jer je jeftin i ukusan

Vranjanska samsa – kako se pravi kraljica pita juga Srbije
U srcu juga Srbije, u Vranju, rađa se jedno od najmirisnijih jela tradicionalne kuhinje – vranjanska samsa. Hrskava pita punjena sitno seckanim mesom i začinima nije samo ukusno jelo, već i deo identiteta ovog kraja.
Komentari(0)