INTEGRALNI HLEB PO BAKINOM RECEPTU KOJI SAV HRSKA OD LEPOTE: Sprema se LAKO, a donosi ZDRAVLJE u svakom zalogaju
Hrskav i zdrav užitak, domaća lepota zdravlje u svakom zalogaju, integralni hleb
Domaći integralni hleb koji se sprema za tili čas, oduševićete se koliko je lako spremiti ovaj zdravi dodatak jelima.
Potrebno je:
30 gr kvasca
1 kašočica šećera
500 ml vode
700 gr brašna t-500
3 pune kašike pšeničnog integralnog od celog zrna
3 kašike suncokretovog semena
3 kašike lanenog semena
3 kašike ulja
soli
kesa za pečenje
Priprema:
Razmutiti kvasac i šećer u malo mlake vode pa kad zapeni sipati u vanglu i dodati ostatak vode mlake, brašno integralno brašno, semneke ulje soli i varjačom a posle rukom zamesiti glatko testo i formirati loptu.
Odmoriti 30 minuta pokriveno Istresti na sto preraditi napraviti loptu pa je staviti u kesi za pečenje i testo zaseći na sredini i malo sa strane.
Ušuskati pa odmarati 20 minuta
Rernu ugrejati na 200 stepeni C i peći bar 50 minuta do sat. Osećato kako miriše a hrskav.
Mi smo ga sekli vrelog pušio se predobar.
Uživajte u ovoj lepoti, ne kupujte hleb u radnjama.
3 najlepša recepta za starinske (jeftine) oblande: Savršene za slavsku trpezu, a pun pleh košta samo 500 dinara
Jedan od najomiljenijih kolača među starijima svakako je oblanda, a ako je ovako napravite sigurno će vas vratiti nekoliko decenija u prošlost
Srpkinje će biti oduševljene ovim starinskim receptom: Orasnice kakve smo jeli samo kod bake, pravo savršenstvo
Bilo da ih pravite za praznike, porodične okupljanja ili jednostavno za uživanje uz kafu orašnice su pravi izbor koji će osvojiti sve.
Ko proba pitu s makom po receptu Suzane Mančić neće se pokajati: Bolja je od svake štrudle, osvaja ukusom i mirisom
Recept za ovu ukusnu poslasticu kojoj malo ko može odoleti.
GRUŠALJ: Zaboravljena pita sa kiselim testom – zašto je ovaj specijalitet Stare planine savršena zamena za burek
Grušalj (Gruvanica ili Razlevuša) je autentični specijalitet iz jugoistočne Srbije, često vezan za sela oko Stare planine i Pirota. Iako liči na pitu ili proju, Grušalj je mnogo više – to je hrana za pastire i teške radnike, zasitna, puna sira i mnogo zdravija od klasičnog bureka. Otkrivamo tajnu kiselog testa i pravog, domaćeg belog sira.
Recept za domaću supu zlata vredan: Jedan sastojak je ključan, spremaćete je svaki drugi dan
Samo jedna namirnica koja može potpuno da podigne njen ukus.
Komentari(0)