FENOMENALAN Punjeni krompir u košuljici, preukusan obrok koji će svi voleti!
Srbi tradicionalno obožavaju jela od krompira, jer nas ova jela podsećaju na detinjstvo i porodična okupljanja, gde je krompir na trpezi bio nezaobilazan u svim oblicima. Međutim, najlakše pripremiti ali i najslađe je bilo jesti krompir u košuljici, jednostavno presečen na pola i ispečen.

Recept koji danas donosimo je za nijansu komplikovaniji ali veoma ukusan. Punjeni krompir u košuljici je obrok u kome će uživati svaka srpska porodica.
Sastojci:
krompir
5 jaja
2 glavice crnog luka
150 g šunke
1 struk peršuna i praziluka
2 prstohvata soli
prstohvat bibera
70 ml maslinovo ulje
Za posipanje:
150 g tvrdog sira
malo bibera
malo soli
Priprema:
Poređajte opran krompir sa sve ljuskom na pleh obložen aluminijumskom folijom i svaki pojedinačno pospite maslinovim uljem. Pleh prekrijte alu folijom, pa pecite na 200°C oko 35 minuta. Potom iseckajte crni luk, pa ga propržite oko 3 minuta na manjoj količini ulja. Ubacite u tiganj i iseckanu šunku, pa pržite još 3-4 minuta. Dodajte so i biber, pa dobro promešajte. Peršun usitnite, pa ga dodajte u tiganj. Na krompiru izdubite deo koju ćete napuniti smesom od šunke i luka. Dodajte po jaje na vrh svakog krompira i pospite malo bibera i soli. Izrendajte tvrdi sir, pa i njega rasporedite po vrhu. Pecite na 180°C oko 30 minuta. Pospite seckanim prazilukom ili peršunom.
Prijatno!
Pročitajte još:

Nema čekanja da nadođe testo! Najmekši uštipci koji ste probali, a bez kvasca: Svi imamo ove sastojke u kući
Šupljikavi, vazdušasti i slasni uštipci uvek su dobra ideja za ukusan doručak posle kojeg niko u kući ne ostaje gladan

U ovoj piti sa višnjama nema ni kap ulja! Ukusnija od baklave, a tek od kakvih kora se pravi
Hrskave korice i sočan, voćni fil čine je ukusnijom čak i od baklave

Bakin recept za pitu sa sirom idealna za doručak, užinu ili večeru: Caka u jednoj stvari - evo kako da bude mekana
Njena korica je savršeno hrskava, dok je unutrašnjost bogata i sočna zahvaljujući nadevu od sira, jaja, pavlake i kačkavalja.

Puckavac pogača sa kačavaljem: Korica hrskava, a unutrašnjost mekana i vazdušasta, probajte ovaj vrhunski recept
Kačkavalj i pavlaka daju joj poseban ukus i sočnost.

6 načina kako da iskoristite nepojedena jaja nakon Uskrsa: Uz ove recepate, imaćete ukusni ručak danima nakon praznika
Priskačemo u pomoć svim domaćicama koje muku muče sa nepojedenim uskršnjim jajima
Komentari(0)