RUSKI KUVAR OTKRIO TAJNE ZA NAJLEPŠE PUNJENE PAPRIKE Zamenite pirinač jednim sastojkom i biće još ukusnije

Lepote Srbije

17:00

Gastronomija 0

Kako kreće sezona povrća i Srbima omiljenih paprika, osim za ajvar, prženje i salate, možete da ih napunite pa da imate ručak za dva-tri dana. Zato je ruski profesionalni kuvar, Vjačeslav Кrasilnikovje otkrio kako spremiti što bolje punjene paprike, koje će se topiti u ustima.

punjene paprike
Shutterstock

1. U veću posudu sipajte vodu i posolite, pa dodajte paprike i ostavite da se kratko natope. Ovo će vam pomoći da iz paprika lako uklonite semenke i peteljke, ali i poboljšaće im ukus i ukloniti gorčinu (ukoliko postoji).

2. Dobar nadev je ključan

Uglavnom se za punjene paprike koristi mleveno meso, a kada kupujete izaberite ili samo svinjsko ili mešano. Mleveno meso možete da propržite ili da koristite sveže (izbor je na vama). Ako koristite sveže, na puteru prodinstajte seckani crni luk, koji daje poseban šmek jelu, pa ga dodajte u posudu sa mesom i začinite. Zatim dodajte pirinač koji se kuva tako što se stavi u šerpu, a onda se sipa i vrlo malo vode (nekih 4-5 kašika). Kuva se dok ne upije svu vodu, uz ovako pripremljen pirinač,  nadev će biti baš sočan. Ako ipak želite da punite proprženim mesom, u njega dodajte crni luk i propržite (isto na puteru), a zatim dodajte pirinač koji ste spremili na isti način kao i za sirovi nadev, pa sve dobro sjedinite. Naravno začinite po želji.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

3. Pirinač zamenite tikvicama

Umesto pirinča u meso dodajte sredinu tikvica koju ste izdubili. Jelo će biti za nijansku laganije, ali i ukusnije.

4. Zasecite paprike

Na dnu paprika napravite mali rez, jer kada ih poređate u šerpu i prelijte sosom, zahvaljujući rezu, on će dospeti u paprike lakše će se nadav skuvati, a i ravnomernije.

5. Ne punite paprike do vrha

Mnoge domaćice stavljaju previše nadeva u paprike, a zbog toga one pucaju tokom kuvanja, jer pirinač bubri i stvara pritisak, posebno ako su lošijeg kvaliteta, odnosno tanje. Kad kašičicom stavljate nadev u unutrašnjost paprika, nemojte ga sabijati i nikada ih ne punite do vrha.

Pročitajte još:

https://lepotesrbije.alo.rs/gastronomija/vesti/84769/rapsodija-ukusa-socni-jagnjeci-but-prste-da-polizes/vest

 

Komentari(0)

Loading