Recept za prelivenu punjenu papriku: Iz bakine kuhinje stiže specijalitet kojem nećete odoleti, u ovome je caka

Teodora Tojagić

16:00

Gastronomija 0

Prava domaća, tradicionalna kuhinja, idealna za porodični ručak.

mađarske punjene paprike
Shutterstock

Dragi moji pratioci, danas pravimo najsočniju punjenu papriku koju ste ikada probali! Nije to obična punjena paprika, već prelivena punjena paprika sa posebnim, kremastim sosom koji joj daje neverovatnu sočnost i punoću ukusa.

Prava domaća, tradicionalna kuhinja, idealna za porodični ručak. U ovom videu možete vidite i bakinu tehniku za savršeno punjenje, a ceo proces je jednostavan i lak.

Ispratite korak po korak i uživajte u ovom savršenom jelu. Ne zaboravite da lajkujete i da se pretplatite na kanal!

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Potrebno je:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

500 gr. mlevenog mesa
15 srednjih paprika baburica
1 glavica luka
ulje
2 šargarepe
1 jaje
1 kašika belog luka u granulama
malo paradajza
100 gr. pirinča
1 kašika začina ili soli
malo bibera
aleva paprika
200 ml kuvanog paradajza

Priprema:

Papriku oprati i izvaditi drškice sa semenkicama. Luk iseći malo propržiti na ulju dodati rendanu šargarepu, pa kad se malo proprži dodati u mleveno meso i sve rukama dobro izraditia zatim, dodati beli luk, so, biber, alevu papriku i opran pirinač. Sve rukama dobro izmešati.

Puniti nadevom paprike i zatvarati kolutovima paradajza.

Papriku ređati u tepsiju i sipati vodu i malo ulja, poklopiti folijom i staviti u rernu na 220 stepeni C oko 45-50 minuta.

Sipati u rerni preko njih da se paprike zapeku još 15 minuta.

Create your own user feedback survey c.id
sir

Pastirska tajna Stare planine: Kako nastaje pravi kačkavalj

Gastronomija

21:00

26 septembar, 2025

Na prostranim pašnjacima Stare planine, gde vetrovi donose miris trave i planinskih cvetova, vekovima se čuva jedna posebna tajna – kačkavalj. Ovaj sir, danas poznat širom Srbije, nekada je bio isključivo proizvod pastira koji su svoje stado izvodili na letnje ispaše i mleko pretvarali u zlatno bogatstvo koje je moglo da se sačuva tokom cele godine.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading