Tajni sastojak starih Mađarica za najbolje punjene paprike: Od sada ćete ih spremati samo ovako, recept za desetku
Trik je u sastojcima koji se na našim prostorima gotovo uopšte ne koriste za pripremu ovog jela.

Punjene paprike su, uz tikvice na stotinu načina, jelo koje domaćice najčešće spremaju tokom leta. Iako svaka ima svoj recept za punjene paprike, one koje stižu iz kuhinja mađarskih domaćica su najukusnije. Trik je u sastojcima koji se na našim prostorima gotovo uopšte ne koriste za pripremu ovog jela.
Punjene paprike podrazumevaju osnovne sastojke – crni i beli luk, paprike (najčešće babure), mleveno meso, pirinač, jaje, so i paradajz. Ipak, mađarska kuhinja ne bi bila mađarska kuhinja kad ne bi bila pikantnija od naše – njihove domaćice koriste posebne kulinarske trikove i svi im traže recept za punjene paprike.
Za početak, Mađarice nikad ne prelivaju paprike pre kuvanja samo običnom vodom. One koriste zalihe ili višak bistre supe od mesa i povrća.
Možda vas zanima:

Najukusnije punjene paprike na starinski način: Domaćice, ovaj recept morate da zapišete - bolji ne postoji
Ovo tradicionalno jelo se najčešće pravi od osnovnih sastojaka

Za ove punjene paprike ne treba mleveno meso: Za 15 minuta imaćete ručak o kojem će se pričati, nemaju konkurenciju
Omiljeno domaće jelo dobilo je novo ruho – i u ovoj varijanti ga jednostavno morate isprobati!
Možda vas zanima:

Najukusnije punjene paprike na starinski način: Domaćice, ovaj recept morate da zapišete - bolji ne postoji
Ovo tradicionalno jelo se najčešće pravi od osnovnih sastojaka

Za ove punjene paprike ne treba mleveno meso: Za 15 minuta imaćete ručak o kojem će se pričati, nemaju konkurenciju
Omiljeno domaće jelo dobilo je novo ruho – i u ovoj varijanti ga jednostavno morate isprobati!
Možda vas zanima:

Najukusnije punjene paprike na starinski način: Domaćice, ovaj recept morate da zapišete - bolji ne postoji
Ovo tradicionalno jelo se najčešće pravi od osnovnih sastojaka

Za ove punjene paprike ne treba mleveno meso: Za 15 minuta imaćete ručak o kojem će se pričati, nemaju konkurenciju
Omiljeno domaće jelo dobilo je novo ruho – i u ovoj varijanti ga jednostavno morate isprobati!
Drugi trik zbog kog su njihove punjene paprike ukusnije je što u fil od mesa obavezno dodaju malo seckane slaninice. Kad se slaninica isprži zajedno sa mesom, daje nadevu poseban gurmanski ukus.
Takođe, mađarske domaćice u pekač sa punjenim paprikama obavezno dodaju malo ljute papričice – tako ovo jelo dobija pikantan ukus.
Za dodatni gastronomski ugođaj prelivaju paprike uljem od belog luka koje im daje posebnu aromu.
Recept za punjene paprike na mađarski način
Sastojci:
paprike babure
400 g mlevenog mesa
150 g slaninice
1 glavica crnog luka
5 čenova belog luka
1 veći paradajz
50 g pirinča
crvena mlevena paprika
1 rendana šargarepa
biber
so, ulje
200 ml kuvanog paradajza
400 ml bujona
Priprema:
Na ulju propržite seckani crni luk i rendanu šargarepu, pa dodajte iseckanu slaninicu i još malo pržite. Potom dodjate beli luk, pirinač, mlevenu papriku, mleveno meso, so i biber.
Pripremljenim filom napunite paprike i svaku od zatvorite kriškama paradajza. Ređajte paprike u pleh, zalijte ih bujonom, dodajte iseckanu ljutu papričicu, sok od paradajza, još malo seckane slaninice i sve prelijte uljem u kom je stajao beli luk.
Pecite sat vremena na 200 stepeni.

Tradicionalni Ivanjdanski kolač koji morate umesiti za veliki praznik: Starinski recept naših baka koji se pamti
Danas je Ivanjdan, praznik za koji se veruje da je toliko velik da tri puta zaustavlja sunce na nebu

Zaboravite na žilavo meso: Samo jedan sastojak učiniće da se meso iz gulaša topi u ustima, trik zlata vredan
Postoji jedan jednostavan trik koji će vaš tradicionalni recept podići na potpuno novi nivo.

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk

Kako da zamrznete već skuvani pasulj i koliko dugo može da se čuva u zamrzivaču?
Pasulj je jedna od najčešćih namirnica na balkanskim trpezama. Pored ukusa, bogat je izvor esencijalnih hranljivih materija. Međutim, čuvanje pasulja može biti izazov. Srećom, postoje vredni saveti koji će osigurati dugotrajnost pasulja, od zamrzavanja do skladištenja.
Komentari(0)