Tajni sastojak starih Mađarica za najbolje punjene paprike: Od sada ćete ih spremati samo ovako, recept za desetku
Trik je u sastojcima koji se na našim prostorima gotovo uopšte ne koriste za pripremu ovog jela.

Punjene paprike su, uz tikvice na stotinu načina, jelo koje domaćice najčešće spremaju tokom leta. Iako svaka ima svoj recept za punjene paprike, one koje stižu iz kuhinja mađarskih domaćica su najukusnije. Trik je u sastojcima koji se na našim prostorima gotovo uopšte ne koriste za pripremu ovog jela.
Punjene paprike podrazumevaju osnovne sastojke – crni i beli luk, paprike (najčešće babure), mleveno meso, pirinač, jaje, so i paradajz. Ipak, mađarska kuhinja ne bi bila mađarska kuhinja kad ne bi bila pikantnija od naše – njihove domaćice koriste posebne kulinarske trikove i svi im traže recept za punjene paprike.
Za početak, Mađarice nikad ne prelivaju paprike pre kuvanja samo običnom vodom. One koriste zalihe ili višak bistre supe od mesa i povrća.
Možda vas zanima:

Ovako Makedonci prave punjene paprike: Razlikuju se od naših, ali su prste da poližete, obavezno probajte recept
Spremite najmilijima ručak kojem neće odoleti.

Najukusnije punjene paprike na starinski način: Domaćice, ovaj recept morate da zapišete - bolji ne postoji
Ovo tradicionalno jelo se najčešće pravi od osnovnih sastojaka
Možda vas zanima:

Ovako Makedonci prave punjene paprike: Razlikuju se od naših, ali su prste da poližete, obavezno probajte recept
Spremite najmilijima ručak kojem neće odoleti.

Najukusnije punjene paprike na starinski način: Domaćice, ovaj recept morate da zapišete - bolji ne postoji
Ovo tradicionalno jelo se najčešće pravi od osnovnih sastojaka
Možda vas zanima:

Ovako Makedonci prave punjene paprike: Razlikuju se od naših, ali su prste da poližete, obavezno probajte recept
Spremite najmilijima ručak kojem neće odoleti.

Najukusnije punjene paprike na starinski način: Domaćice, ovaj recept morate da zapišete - bolji ne postoji
Ovo tradicionalno jelo se najčešće pravi od osnovnih sastojaka
Drugi trik zbog kog su njihove punjene paprike ukusnije je što u fil od mesa obavezno dodaju malo seckane slaninice. Kad se slaninica isprži zajedno sa mesom, daje nadevu poseban gurmanski ukus.
Takođe, mađarske domaćice u pekač sa punjenim paprikama obavezno dodaju malo ljute papričice – tako ovo jelo dobija pikantan ukus.
Za dodatni gastronomski ugođaj prelivaju paprike uljem od belog luka koje im daje posebnu aromu.
Recept za punjene paprike na mađarski način
Sastojci:
paprike babure
400 g mlevenog mesa
150 g slaninice
1 glavica crnog luka
5 čenova belog luka
1 veći paradajz
50 g pirinča
crvena mlevena paprika
1 rendana šargarepa
biber
so, ulje
200 ml kuvanog paradajza
400 ml bujona
Priprema:
Na ulju propržite seckani crni luk i rendanu šargarepu, pa dodajte iseckanu slaninicu i još malo pržite. Potom dodjate beli luk, pirinač, mlevenu papriku, mleveno meso, so i biber.
Pripremljenim filom napunite paprike i svaku od zatvorite kriškama paradajza. Ređajte paprike u pleh, zalijte ih bujonom, dodajte iseckanu ljutu papričicu, sok od paradajza, još malo seckane slaninice i sve prelijte uljem u kom je stajao beli luk.
Pecite sat vremena na 200 stepeni.

SRPSKE DOMAĆICE PRAVE NAJUKUSNIJI STARINSKI KOLAČ: Oblande sa orasima - svaka žena napamet zna recept
Srpske domaćice prave najukusniji starinski kolač, a to su oblande sa orasima i svaka žena napamet zna recept

Sir u masti – zaboravljena zimnica iz srca Srbije
U vreme kada u seoskim domaćinstvima nije bilo frižidera ni zamrzivača, a mlečni proizvodi su se pravili u većim količinama, domaćice su morale da pronađu način kako da sir ostane jestiv tokom cele godine. Jedan od najstarijih i najpouzdanijih metoda u Srbiji bio je čuvanje sira u svinjskoj masti.

STARE BUGARKE PRAVE POPARU NA NAJBOLJI NAČIN: Dodaju 2 sastojka - kremasta i sočna
Stare Bugarke prave poparu na najstariji način uz dva sastojka zbog kojih je kremasta i sočna

Slani bakin kolač sto puta lepši od slatke varijante: Recept za ukusnu večeru ili doručak koju ćete stalno praviti
Brz recept za bakin kolač od 6 sastojaka.

PITA SA PEČURKAMA KAO IZ SNOVA: Uz ovakvu pripremu je NIKAD UKUSNIJA (VIDEO) (RECEPT)
Pita se najčešće pravi od šampinjona, zato što je njihova cena najpristupačnija, a i zato što se mogu bez problema jesti u tim količinama
Komentari(0)