Tajni sastojak starih Mađarica za najbolje punjene paprike: Od sada ćete ih spremati samo ovako, recept za desetku
Trik je u sastojcima koji se na našim prostorima gotovo uopšte ne koriste za pripremu ovog jela.
Punjene paprike su, uz tikvice na stotinu načina, jelo koje domaćice najčešće spremaju tokom leta. Iako svaka ima svoj recept za punjene paprike, one koje stižu iz kuhinja mađarskih domaćica su najukusnije. Trik je u sastojcima koji se na našim prostorima gotovo uopšte ne koriste za pripremu ovog jela.
Punjene paprike podrazumevaju osnovne sastojke – crni i beli luk, paprike (najčešće babure), mleveno meso, pirinač, jaje, so i paradajz. Ipak, mađarska kuhinja ne bi bila mađarska kuhinja kad ne bi bila pikantnija od naše – njihove domaćice koriste posebne kulinarske trikove i svi im traže recept za punjene paprike.
Za početak, Mađarice nikad ne prelivaju paprike pre kuvanja samo običnom vodom. One koriste zalihe ili višak bistre supe od mesa i povrća.
Možda vas zanima:
Punjene paprike sa slaninom, ovaj specijalitet treba probati: Bakin recept nema konkurenciju, prste da poližete
Lako za pripremu, a neodoljivo ukusno.
Ovako Makedonci prave punjene paprike: Razlikuju se od naših, ali su prste da poližete, obavezno probajte recept
Spremite najmilijima ručak kojem neće odoleti.
Možda vas zanima:
Punjene paprike sa slaninom, ovaj specijalitet treba probati: Bakin recept nema konkurenciju, prste da poližete
Lako za pripremu, a neodoljivo ukusno.
Ovako Makedonci prave punjene paprike: Razlikuju se od naših, ali su prste da poližete, obavezno probajte recept
Spremite najmilijima ručak kojem neće odoleti.
Možda vas zanima:
Punjene paprike sa slaninom, ovaj specijalitet treba probati: Bakin recept nema konkurenciju, prste da poližete
Lako za pripremu, a neodoljivo ukusno.
Ovako Makedonci prave punjene paprike: Razlikuju se od naših, ali su prste da poližete, obavezno probajte recept
Spremite najmilijima ručak kojem neće odoleti.
Drugi trik zbog kog su njihove punjene paprike ukusnije je što u fil od mesa obavezno dodaju malo seckane slaninice. Kad se slaninica isprži zajedno sa mesom, daje nadevu poseban gurmanski ukus.
Takođe, mađarske domaćice u pekač sa punjenim paprikama obavezno dodaju malo ljute papričice – tako ovo jelo dobija pikantan ukus.
Za dodatni gastronomski ugođaj prelivaju paprike uljem od belog luka koje im daje posebnu aromu.
Recept za punjene paprike na mađarski način
Sastojci:
paprike babure
400 g mlevenog mesa
150 g slaninice
1 glavica crnog luka
5 čenova belog luka
1 veći paradajz
50 g pirinča
crvena mlevena paprika
1 rendana šargarepa
biber
so, ulje
200 ml kuvanog paradajza
400 ml bujona
Priprema:
Na ulju propržite seckani crni luk i rendanu šargarepu, pa dodajte iseckanu slaninicu i još malo pržite. Potom dodjate beli luk, pirinač, mlevenu papriku, mleveno meso, so i biber.
Pripremljenim filom napunite paprike i svaku od zatvorite kriškama paradajza. Ređajte paprike u pleh, zalijte ih bujonom, dodajte iseckanu ljutu papričicu, sok od paradajza, još malo seckane slaninice i sve prelijte uljem u kom je stajao beli luk.
Pecite sat vremena na 200 stepeni.
Zaboravljeni recept koji su naše bake znale napamet: Specijalitet s juga Srbije prste da poližete
Ovu pitu sa juga Srbije morate da napravite.
OVO JE ZAPRAVO RECEPT ZA PRAVU RUSKU SALATU: Jedan sastojak je drastično razlikuje od one koju mi pravimo
Po čemu se razlikuje ruska salta koju prave Rusi, od one koju smo mi navikli da pravimo
Ovo je najzdraviji doručak za creva na svetu! Probava se odmah pokreće, lako se vari, sve se iščisti za par sati
Palenta se pravi od kukuruznog griza i, osim što je jednostavna za pripremu, bogata je brojnim hranljivim materijama
Stari recept za mađarske palačinke opet osvaja srca srpskih domaćica! Uopšte ih ne prave kao mi, evo u čemu je caka
Recept mađarskih domaćica za ređane palačinke odmah zabeležite u sveske
Popara s lukom na vodi: Skromno jelo iz naroda koje vraća miris ognjišta
Nije bilo mleka, nema sira, ali ima hleb, crni luk i malo ulja – i to je bilo dovoljno za večeru koja greje, miriše i okuplja celu kuću
Komentari(0)