Punjene paprike sa slaninom, ovaj specijalitet treba probati: Bakin recept nema konkurenciju, prste da poližete
Lako za pripremu, a neodoljivo ukusno.

Pripremite se za kulinarsko putovanje koje će probuditi sva vaša čula! Predstavljamo vam recept za punjene paprike sa suvom slaninom, jelo koje spaja tradicionalnu kuhinju sa prefinjenim, bogatim ukusom.
Dodatak hrskave slanine nadevu od mlevenog mesa i pirinča podiže ovo klasično jelo na potpuno novi nivo, čineći ga nezaboravnim delikatesom.
Lako za pripremu, a neodoljivo ukusno – ovo je jelo koje će sigurno postati zvezda vaše trpeze i oduševiti svakog ko ga proba.
Možda vas zanima:

Ovako Makedonci prave punjene paprike: Razlikuju se od naših, ali su prste da poližete, obavezno probajte recept
Spremite najmilijima ručak kojem neće odoleti.

Najukusnije punjene paprike na starinski način: Domaćice, ovaj recept morate da zapišete - bolji ne postoji
Ovo tradicionalno jelo se najčešće pravi od osnovnih sastojaka
Možda vas zanima:

Ovako Makedonci prave punjene paprike: Razlikuju se od naših, ali su prste da poližete, obavezno probajte recept
Spremite najmilijima ručak kojem neće odoleti.

Najukusnije punjene paprike na starinski način: Domaćice, ovaj recept morate da zapišete - bolji ne postoji
Ovo tradicionalno jelo se najčešće pravi od osnovnih sastojaka
Možda vas zanima:

Ovako Makedonci prave punjene paprike: Razlikuju se od naših, ali su prste da poližete, obavezno probajte recept
Spremite najmilijima ručak kojem neće odoleti.

Najukusnije punjene paprike na starinski način: Domaćice, ovaj recept morate da zapišete - bolji ne postoji
Ovo tradicionalno jelo se najčešće pravi od osnovnih sastojaka
Potrebni sastojci:
Možda vas zanima:

Ovako Makedonci prave punjene paprike: Razlikuju se od naših, ali su prste da poližete, obavezno probajte recept
Spremite najmilijima ručak kojem neće odoleti.

Najukusnije punjene paprike na starinski način: Domaćice, ovaj recept morate da zapišete - bolji ne postoji
Ovo tradicionalno jelo se najčešće pravi od osnovnih sastojaka
Možda vas zanima:

Ovako Makedonci prave punjene paprike: Razlikuju se od naših, ali su prste da poližete, obavezno probajte recept
Spremite najmilijima ručak kojem neće odoleti.

Najukusnije punjene paprike na starinski način: Domaćice, ovaj recept morate da zapišete - bolji ne postoji
Ovo tradicionalno jelo se najčešće pravi od osnovnih sastojaka
150 gr suve slanine na kockice
2 glavice crnog luka seckan
1 rendana šargarepa
500 gr ml mesa /ja sam od plećke svinjsko
2 jaja
ml biber
1 kašičica ml paprike može i malo ljuto
1 kašika suvog začina
50 gr opranog pirinča.
svež paradajz
200 ml kuvanog paradajza
2 pine kašičice gustine
Priprema:
Ispržiti suvu slaninu (ja sam dodala i 1 kašiku seckanog kulena). Dodati seckan luk i rendanu šargarepu pa poklopiti da se izdinsta.
Kad je prženo, dodati sve iz tiganja u mleveno meso koje se ne prži.
Dodati opran pirinač, mlevenu papriku, mleveni biber. Ubaciti suvi začin i jaja (može i seckan peršun).
Sve dobro izjednačiti, najbolje staviti rukavicu pa rukama.
Puniti oprane paprike kojima ste izvadili seme. Zatvarati kriškama paradajza.
Ređati u šerpu i naliti vodom da ogrezne. Kuvati paprike oko 50 minuta-
U manju činiju sipati kuvani paradajz pa dodati gustin i razmutiti. Uliti u papriku.
Dodati malo suvog začina i kašičicu ravnu šećera. Ostaviti da vri na tihom 5 minuta.
Naše paprike su gotove. Isprobajte ovaj prefinjen ukus, sastav je predobar.
Prijatno!

Punjene paprike sa slaninom, ovaj specijalitet treba probati: Bakin recept nema konkurenciju, prste da poližete
Lako za pripremu, a neodoljivo ukusno.

Sočna baklava sa orasima puna nadeva: Bakin recept kojem apsolutno niko ne može odoleti, odmah zapišite recept
Baklava je odličan izbor kada nam se prijede nešto slatko.

Fantazija ukusa: Pržena paprika sa belim lukom, recept iz bakine kuhinje zlata je vredan, prste da poližete
Ovako spremljena paprika svideće se celoj vašoj porodici.

Od palente na kašiku nema boljeg doručka! Verzija koju znaju samo najvirtuoznije Srpkinje, zlata vredna
Omiljeni je recept iz detinjstva, a one verzije iz restorana joj ne mogu ni prići.

Srbi ga zovu "sirotinjski sos", majke deci pravile za doručak i ručak! Umače se hleb dok je vruće, polizaćete prste
Potrebno je samo nekoliko sastojaka koje gotovo svi već imaju kod kuće
Komentari(0)