Punjene paprike sa slaninom, ovaj specijalitet treba probati: Bakin recept nema konkurenciju, prste da poližete

Teodora Tojagić

16:00

Gastronomija 0

Lako za pripremu, a neodoljivo ukusno.

punjene paprike
Shutterstock

Pripremite se za kulinarsko putovanje koje će probuditi sva vaša čula! Predstavljamo vam recept za punjene paprike sa suvom slaninom, jelo koje spaja tradicionalnu kuhinju sa prefinjenim, bogatim ukusom.

Dodatak hrskave slanine nadevu od mlevenog mesa i pirinča podiže ovo klasično jelo na potpuno novi nivo, čineći ga nezaboravnim delikatesom.

Lako za pripremu, a neodoljivo ukusno – ovo je jelo koje će sigurno postati zvezda vaše trpeze i oduševiti svakog ko ga proba.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Potrebni sastojci:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

150 gr suve slanine na kockice
2 glavice crnog luka seckan
1 rendana šargarepa
500 gr ml mesa /ja sam od plećke svinjsko
2 jaja
ml biber
1 kašičica ml paprike može i malo ljuto
1 kašika suvog začina
50 gr opranog pirinča.
svež paradajz
200 ml kuvanog paradajza
2 pine kašičice gustine

Priprema:

Ispržiti suvu slaninu (ja sam dodala i 1 kašiku seckanog kulena). Dodati seckan luk i rendanu šargarepu pa poklopiti da se izdinsta.
Kad je prženo, dodati sve iz tiganja u mleveno meso koje se ne prži.
Dodati opran pirinač, mlevenu papriku, mleveni biber. Ubaciti suvi začin i jaja (može i seckan peršun).
Sve dobro izjednačiti, najbolje staviti rukavicu pa rukama.
Puniti oprane paprike kojima ste izvadili seme. Zatvarati kriškama paradajza.
Ređati u šerpu i naliti vodom da ogrezne. Kuvati paprike oko 50 minuta-
U manju činiju sipati kuvani paradajz pa dodati gustin i razmutiti. Uliti u papriku.
Dodati malo suvog začina i kašičicu ravnu šećera. Ostaviti da vri na tihom 5 minuta.
Naše paprike su gotove. Isprobajte ovaj prefinjen ukus, sastav je predobar.

Prijatno!

Tagovi:

Komentari(0)

Loading