Ovako Makedonci prave punjene paprike: Razlikuju se od naših, ali su prste da poližete, obavezno probajte recept
Spremite najmilijima ručak kojem neće odoleti.

Ručak kojem se uvek obraduje cela porodica, a koji možete servirati uz pire krompir.
Potrebno je:
6 velikih rog (ajvarskih) paprika
900 g mlevenog mesa mešanog
225 g pirinča dugog zrna
2 srednje glavice luka
3 šargarepe
1 srednji krumpir
so
biber
ulje
začinska paprika
Za sos:
Možda vas zanima:

Za ove punjene paprike ne treba mleveno meso: Za 15 minuta imaćete ručak o kojem će se pričati, nemaju konkurenciju
Omiljeno domaće jelo dobilo je novo ruho – i u ovoj varijanti ga jednostavno morate isprobati!

Ukusniji ručak dugo niste spremili: Punjene paprike oduševiće celu porodicu, svaki zalogaj je uživanje
Ovo jelo svideće se mnogima.
Možda vas zanima:

Za ove punjene paprike ne treba mleveno meso: Za 15 minuta imaćete ručak o kojem će se pričati, nemaju konkurenciju
Omiljeno domaće jelo dobilo je novo ruho – i u ovoj varijanti ga jednostavno morate isprobati!

Ukusniji ručak dugo niste spremili: Punjene paprike oduševiće celu porodicu, svaki zalogaj je uživanje
Ovo jelo svideće se mnogima.
Možda vas zanima:

Za ove punjene paprike ne treba mleveno meso: Za 15 minuta imaćete ručak o kojem će se pričati, nemaju konkurenciju
Omiljeno domaće jelo dobilo je novo ruho – i u ovoj varijanti ga jednostavno morate isprobati!

Ukusniji ručak dugo niste spremili: Punjene paprike oduševiće celu porodicu, svaki zalogaj je uživanje
Ovo jelo svideće se mnogima.
2 paradajza
maslac
1 kašika brašna
oko 300 do 400 ml vode
začinska paprika
so
Priprema:
Na malo maslinovog ulja propržite sitno seckan luk. Nakon nekoliko minuta dodajte sitno seckanu šargarepu, dodajte so i biber, pa pržite još 5 minuta. Zatim dodajte mleveno meso i pržite oko 10 minuta. Dodajte pirinač, so, biber i papriku pa dinstaje još desetak minuta.
Paprike pripremite tako da isečete krug oko peteljke. Kroz taj otvor izvadite semenke i napunite papriku do vrha. Otvor paprike zatvorite tankom kriškom krompira, dovoljno širokom da ga prekriva, ali tankom kako bi bila savitljiva, i fiksirajte je poput čepa.
Paprike posložite u dublji sud za pečenje, tako da stoje komotno i da ima malo razmaka između njih. Kad na maslacu prepržite paradajz, dodajte mu papriku i brašno i so pa pržite još malo, a zatim dodajte vodu i time prelijte paprike.
Pecite u rerni oko sat vremena na umerenoj temperaturi.

PRAVO OSVEŽENJE ZA LETNJE DANE: Isprobajte recept za supu od paradajza i lubenice
Ovaj recept će vas naprosto oboriti s nogu!


Banatske savijačice ili gibančice po receptu naših baka
Testo je zaštitni znak banatske kuhinje, a savijačice su sigurno pri vrhu te liste, odmah posle krofni, štrudli i pogačica sa čvarcima.

Krmenadle u neodoljivom saftu: Bakin recept zlata vredan, nećete znati kad vam je dosta
Ovaj recept će pretvoriti obične krmenadle u pravu gozbu za celu porodicu sa iznenađujuće malo truda.

TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso
Komentari(0)