Ovako Makedonci prave punjene paprike: Razlikuju se od naših, ali su prste da poližete, obavezno probajte recept
Spremite najmilijima ručak kojem neće odoleti.
Ručak kojem se uvek obraduje cela porodica, a koji možete servirati uz pire krompir.
Potrebno je:
6 velikih rog (ajvarskih) paprika
900 g mlevenog mesa mešanog
225 g pirinča dugog zrna
2 srednje glavice luka
3 šargarepe
1 srednji krumpir
so
biber
ulje
začinska paprika
Za sos:
Možda vas zanima:
Punjene paprike sa slaninom, ovaj specijalitet treba probati: Bakin recept nema konkurenciju, prste da poližete
Lako za pripremu, a neodoljivo ukusno.
Tajni sastojak starih Mađarica za najbolje punjene paprike: Od sada ćete ih spremati samo ovako, recept za desetku
Trik je u sastojcima koji se na našim prostorima gotovo uopšte ne koriste za pripremu ovog jela.
Možda vas zanima:
Punjene paprike sa slaninom, ovaj specijalitet treba probati: Bakin recept nema konkurenciju, prste da poližete
Lako za pripremu, a neodoljivo ukusno.
Tajni sastojak starih Mađarica za najbolje punjene paprike: Od sada ćete ih spremati samo ovako, recept za desetku
Trik je u sastojcima koji se na našim prostorima gotovo uopšte ne koriste za pripremu ovog jela.
Možda vas zanima:
Punjene paprike sa slaninom, ovaj specijalitet treba probati: Bakin recept nema konkurenciju, prste da poližete
Lako za pripremu, a neodoljivo ukusno.
Tajni sastojak starih Mađarica za najbolje punjene paprike: Od sada ćete ih spremati samo ovako, recept za desetku
Trik je u sastojcima koji se na našim prostorima gotovo uopšte ne koriste za pripremu ovog jela.
2 paradajza
maslac
1 kašika brašna
oko 300 do 400 ml vode
začinska paprika
so
Priprema:
Na malo maslinovog ulja propržite sitno seckan luk. Nakon nekoliko minuta dodajte sitno seckanu šargarepu, dodajte so i biber, pa pržite još 5 minuta. Zatim dodajte mleveno meso i pržite oko 10 minuta. Dodajte pirinač, so, biber i papriku pa dinstaje još desetak minuta.
Paprike pripremite tako da isečete krug oko peteljke. Kroz taj otvor izvadite semenke i napunite papriku do vrha. Otvor paprike zatvorite tankom kriškom krompira, dovoljno širokom da ga prekriva, ali tankom kako bi bila savitljiva, i fiksirajte je poput čepa.
Paprike posložite u dublji sud za pečenje, tako da stoje komotno i da ima malo razmaka između njih. Kad na maslacu prepržite paradajz, dodajte mu papriku i brašno i so pa pržite još malo, a zatim dodajte vodu i time prelijte paprike.
Pecite u rerni oko sat vremena na umerenoj temperaturi.
Starinsko jelo iz Vojvodine spremno za pola sata: Potrebna su vam samo 4 sastojka, odlična ideja za ručak
To je jelo koje je nekada bilo izuzetno popularno, a danas smo ga nekako zaboravili.
Kuvana bundeva s medom: Zaboravljena poslastica za sredinu posta
Nekada je miris kuvanog bundeve s medom značio da je jesen stigla do tiših dana. Danas je ovo jednostavno jelo savršeno za one koji poste, ali ne žele da se odreknu toplog ukusa detinjstva
Ovo je najbolji posni ručak na kašiku! Kad ga probate, zaboravite da NEMA MESA, evo u čemu je tajna
Tajna je u dugom dinstanju luka, paprike i šargarepe, što daje slatkoću i dubinu
Ovu najjeftiniju zimnicu od belog luka i šargarepe su naše bake pravile: Recept se prenosi sa kolena na koleno
Recept naših baka za najjeftiniju zimnicu od belog luka i šargarepe svi zapisuju
Recept za posnu taranu sa prazilukom: Hrana koja miriše na ognjište
U danima posta, kad je zima već uzela dan i večeru, domaćice su pravile jednostavna jela koja greju i mirišu na detinjstvo. Tarana sa prazilukom je bila upravo to – topla, tiha i ukusna
Komentari(0)