Ovako Makedonci prave punjene paprike: Razlikuju se od naših, ali su prste da poližete, obavezno probajte recept

Teodora Tojagić

11:00

Gastronomija 0

Spremite najmilijima ručak kojem neće odoleti.

punjene paprike
Shutterstock

Ručak kojem se uvek obraduje cela porodica, a koji možete servirati uz pire krompir.

Potrebno je:

6 velikih rog (ajvarskih) paprika
900 g mlevenog mesa mešanog
225 g pirinča dugog zrna
2 srednje glavice luka
3 šargarepe
1 srednji krumpir
so
biber
ulje
začinska paprika

Za sos:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

2 paradajza
maslac
1 kašika brašna
oko 300 do 400 ml vode
začinska paprika
so

Priprema: 

Na malo maslinovog ulja propržite sitno seckan luk. Nakon nekoliko minuta dodajte sitno seckanu šargarepu, dodajte so i biber, pa pržite još 5 minuta. Zatim dodajte mleveno meso i pržite oko 10 minuta. Dodajte pirinač, so, biber i papriku pa dinstaje još desetak minuta.

Paprike pripremite tako da isečete krug oko peteljke. Kroz taj otvor izvadite semenke i napunite papriku do vrha. Otvor paprike zatvorite tankom kriškom krompira, dovoljno širokom da ga prekriva, ali tankom kako bi bila savitljiva, i fiksirajte je poput čepa.

Paprike posložite u dublji sud za pečenje, tako da stoje komotno i da ima malo razmaka između njih. Kad na maslacu prepržite paradajz, dodajte mu papriku i brašno i so pa pržite još malo, a zatim dodajte vodu i time prelijte paprike.

Pecite u rerni oko sat vremena na umerenoj temperaturi.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading