Ovako Makedonci prave punjene paprike: Razlikuju se od naših, ali su prste da poližete, obavezno probajte recept
Spremite najmilijima ručak kojem neće odoleti.

Ručak kojem se uvek obraduje cela porodica, a koji možete servirati uz pire krompir.
Potrebno je:
6 velikih rog (ajvarskih) paprika
900 g mlevenog mesa mešanog
225 g pirinča dugog zrna
2 srednje glavice luka
3 šargarepe
1 srednji krumpir
so
biber
ulje
začinska paprika
Za sos:
Možda vas zanima:

Punjene paprike sa slaninom, ovaj specijalitet treba probati: Bakin recept nema konkurenciju, prste da poližete
Lako za pripremu, a neodoljivo ukusno.

Tajni sastojak starih Mađarica za najbolje punjene paprike: Od sada ćete ih spremati samo ovako, recept za desetku
Trik je u sastojcima koji se na našim prostorima gotovo uopšte ne koriste za pripremu ovog jela.
Možda vas zanima:

Punjene paprike sa slaninom, ovaj specijalitet treba probati: Bakin recept nema konkurenciju, prste da poližete
Lako za pripremu, a neodoljivo ukusno.

Tajni sastojak starih Mađarica za najbolje punjene paprike: Od sada ćete ih spremati samo ovako, recept za desetku
Trik je u sastojcima koji se na našim prostorima gotovo uopšte ne koriste za pripremu ovog jela.
Možda vas zanima:

Punjene paprike sa slaninom, ovaj specijalitet treba probati: Bakin recept nema konkurenciju, prste da poližete
Lako za pripremu, a neodoljivo ukusno.

Tajni sastojak starih Mađarica za najbolje punjene paprike: Od sada ćete ih spremati samo ovako, recept za desetku
Trik je u sastojcima koji se na našim prostorima gotovo uopšte ne koriste za pripremu ovog jela.
2 paradajza
maslac
1 kašika brašna
oko 300 do 400 ml vode
začinska paprika
so
Priprema:
Na malo maslinovog ulja propržite sitno seckan luk. Nakon nekoliko minuta dodajte sitno seckanu šargarepu, dodajte so i biber, pa pržite još 5 minuta. Zatim dodajte mleveno meso i pržite oko 10 minuta. Dodajte pirinač, so, biber i papriku pa dinstaje još desetak minuta.
Paprike pripremite tako da isečete krug oko peteljke. Kroz taj otvor izvadite semenke i napunite papriku do vrha. Otvor paprike zatvorite tankom kriškom krompira, dovoljno širokom da ga prekriva, ali tankom kako bi bila savitljiva, i fiksirajte je poput čepa.
Paprike posložite u dublji sud za pečenje, tako da stoje komotno i da ima malo razmaka između njih. Kad na maslacu prepržite paradajz, dodajte mu papriku i brašno i so pa pržite još malo, a zatim dodajte vodu i time prelijte paprike.
Pecite u rerni oko sat vremena na umerenoj temperaturi.

Recept za prelivenu punjenu papriku: Iz bakine kuhinje stiže specijalitet kojem nećete odoleti, u ovome je caka
Prava domaća, tradicionalna kuhinja, idealna za porodični ručak.

Kako napraviti savršene pihtije koje se same stegnu
Pihtije su jedno od najpoznatijih zimskih jela u Srbiji. Najčešće se pripremaju posle svinjokolja, a smatraju se pravim specijalitetom koji se služi kao predjelo ili užina.

Baklava sa makom čiji ukus obara s nogu: Ko je jednom proba zaboraviće na običnu, svaki zalogaj je uživanje
Neodoljiva poslastica za koju će vam svi tražiti recept.

Recept za domaće kiflice koje danima ostaju sveže: Em brze, em jeftine, a savršene za poneti za užinu ili na posao
Mirisne, meke i jednostavne za pravljenje, ove kiflice su idealne kada vam treba praktičan zalogaj koji se lako nosi i dugo ostaje svež.

Ne treba vam smederevac, nema dima, ni dosadnog ljuštenja: Recept za najlepši ajvar iz rerne od barene paprike
Sada više nema izgovora, jer ovaj ajvar može da napravi svaka žena
Komentari(0)