RECEPT ZA NIKAD BRŽU I UKUSNIJU CARSKU PITU: Olizaćete tanjir
Donosimo vam najbolji recept za carsku pitu koja se sprema očas posla.

Slano testo s dodacima sira, šunke i povrća je naš današnji predlog za doručak ili večeru, Priprema je jednostavna i brza, a u osnovno testo možete umešati sve sastojke koje imate u frižideru.
Sastojci:
- 200 g mekog sira
- 200 g šunke
- 200 g paprike
- 200 g kornišona
- 3 jaja
- 3 šoljice kisele vode
- 2 šolje ulja
- 5 šolja brašna (tip 400, meko)
- 1 prašak za pecivo
- so po potrebi
Možda vas zanima:

TRIK DA VAM PIRE KROMPIR UVEK ISPADNE KAO U LUKSUZNOM RESTORANU: Uz samo jedan sastojak pretvara se u pravu čaroliju
Aligot je jelo iz centralne Francuske koje na najbolji način spaja kremasti pire krompir s aromatičnim rastopljenim sirom, stvarajući prilog kakvom nema ravnog.

Kuvana kaša od kiselog mleka i belog luka: Zaboravljeno jelo koje je pastirima grejalo kosti i gasilo umor
U planinskim krajevima Srbije, naročito u Zlatiborskom i Pešterskom kraju, jela se jednostavna, ali snažna kaša od kiselog mleka, brašna i belog luka. Pravljena pred spavanje, služila je da „izvuče hladnoću iz tela“ i da se lakše zaspi.
Iseckati na kocke sir, šunku, papriku i kornišone. Umutiti jaja, ulje, kiselu vodu i dodati brašno sa praškom za pecivo. Ukoliko je sir slan, ne morate dodavati so, a ukoliko je mlađi, dodajte kašičicu soli. U smesu kašikom umešajte sve iseckane sastojke. U pleh obložen pek papirom sipajte smesu. Rernu zagrejte na 250 stepeni. Kada stavite da se peče smanjite na 200 stepeni i pecite pola sata.

Najsočnija punjena pita koja se topi pod nepcima: Stare domaćice znaju šta valja, ukusan obrok spreman za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za punjenu pitu koja se sprema očas posla.

MAKEDONCI SAMO OVAKO PRAVE PRŽENICE: Hleb potapaju u OVO zato su MEKŠE od NAŠIH, recept kakav NISTE VIDELI
Makedonski recept za prženice napravite deci za doručak

Jedete li i vi krastavac i paradajz zajedno u salati? Evo šta može da se desi vašem organizmu
Ruska nutricionistica Alena Paretsku da objašnjava u čemu je tajna

Napravite savršeni sos za lovačke šnicle: Nema Srbina koji ovo jelo ne voli, a caka je u ovome!
Pečurke su bogat izvor vlakana, antioksidanasa i proteina

Ovih 5 neobičnih vrsta Srpskog hleba morate probati bar 1 u životu: Svaki krije svoju priču, a zajednička im je ljubav prema tradiciji
Vreme je da probajte nešto novo i otkrijete čari ovih neobičnih vrsta testa, a ujedno i da se vratite tradiciji naše zemlje
Komentari(0)