RECEPT ZA NIKAD BRŽU I UKUSNIJU CARSKU PITU: Olizaćete tanjir

13:00

Gastronomija 0

Donosimo vam najbolji recept za carsku pitu koja se sprema očas posla.

RECEPT ZA NIKAD BRŽU I UKUSNIJU CARSKU PITU: Olizaćete tanjir
Printscreen/ YouTube

Slano testo s dodacima sira, šunke i povrća je naš današnji predlog za doručak ili večeru, Priprema je jednostavna i brza, a u osnovno testo možete umešati sve sastojke koje imate u frižideru.

Sastojci:

  • 200 g mekog sira
  • 200 g šunke
  • 200 g paprike
  • 200 g kornišona
  • 3 jaja
  • 3 šoljice kisele vode
  • 2 šolje ulja
  • 5 šolja brašna (tip 400, meko)
  • 1 prašak za pecivo
  • so po potrebi

Iseckati na kocke sir, šunku, papriku i kornišone. Umutiti jaja, ulje, kiselu vodu i dodati brašno sa praškom za pecivo. Ukoliko je sir slan, ne morate dodavati so, a ukoliko je mlađi, dodajte kašičicu soli. U smesu kašikom umešajte sve iseckane sastojke. U pleh obložen pek papirom sipajte smesu. Rernu zagrejte na 250 stepeni. Kada stavite da se peče smanjite na 200 stepeni i pecite pola sata.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Komentari(0)

Loading