RECEPT ZA NIKAD BRŽU I UKUSNIJU CARSKU PITU: Olizaćete tanjir
Donosimo vam najbolji recept za carsku pitu koja se sprema očas posla.
![RECEPT ZA NIKAD BRŽU I UKUSNIJU CARSKU PITU: Olizaćete tanjir](/data/images/2022-05-13/27613_527801-208907436-601791231210350-6951845470819333903-n-orig_f.jpg?timestamp=1711321200)
Slano testo s dodacima sira, šunke i povrća je naš današnji predlog za doručak ili večeru, Priprema je jednostavna i brza, a u osnovno testo možete umešati sve sastojke koje imate u frižideru.
Sastojci:
- 200 g mekog sira
- 200 g šunke
- 200 g paprike
- 200 g kornišona
- 3 jaja
- 3 šoljice kisele vode
- 2 šolje ulja
- 5 šolja brašna (tip 400, meko)
- 1 prašak za pecivo
- so po potrebi
Iseckati na kocke sir, šunku, papriku i kornišone. Umutiti jaja, ulje, kiselu vodu i dodati brašno sa praškom za pecivo. Ukoliko je sir slan, ne morate dodavati so, a ukoliko je mlađi, dodajte kašičicu soli. U smesu kašikom umešajte sve iseckane sastojke. U pleh obložen pek papirom sipajte smesu. Rernu zagrejte na 250 stepeni. Kada stavite da se peče smanjite na 200 stepeni i pecite pola sata.
Možda vas zanima:
![Domaći likeri i rakije – od travarice do orahovače](/data/images/2023-03-16/48978_shutterstock-1576424737_f.jpg)
Domaći likeri i rakije – od travarice do orahovače
Kako su se pravili i kako su nekada korišćeni u narodnoj medicini
![Shutterstock/OsherR](/data/images/2025-01-08/110640_shutterstock-2501148577_f.jpg)
Šumadijski doručak – šta su naši preci jeli ujutru?
Od propećka i kačamaka do domaćih prženica i mlečnih proizvoda
Možda vas zanima:
![Domaći likeri i rakije – od travarice do orahovače](/data/images/2023-03-16/48978_shutterstock-1576424737_f.jpg)
Domaći likeri i rakije – od travarice do orahovače
Kako su se pravili i kako su nekada korišćeni u narodnoj medicini
![Shutterstock/OsherR](/data/images/2025-01-08/110640_shutterstock-2501148577_f.jpg)
Šumadijski doručak – šta su naši preci jeli ujutru?
Od propećka i kačamaka do domaćih prženica i mlečnih proizvoda
![čupavci](/data/images/2024-12-24/109714_shutterstock-2097577366-1_f.jpg)
Starinski čupavci: Ovaj kolač mora da bude mekan, ukusan i bogato umočen u čokoladu i kokos
Mislimo da ne postoji osoba koja ne voli ovaj desert
![rakija](/data/images/2025-02-12/113811_shutterstock-1282722316_f.jpg)
Zaboravljena pića Srbije – Drevni nektari, lekoviti napici i tradicionalni ukusi koji nestaju
Pića koja su nekada bila deo svakodnevice, a danas su retkost
![gibanica](/data/images/2024-08-26/98583_shutterstock-2294614527_f.jpg)
Prava DOMAĆA GIBANICA sprema se samo na OVAJ način, a gotova za 5 minuta - Posebnu HRSKAVOST daje joj 1 sastojak, sirnica kao iz PEKARE
Recept za pravu srpsku gibanicu morate zapisati!
![Čupava Kata](/data/images/2023-02-24/47291_190695-cupava-kata-ls_f.jpg)
Čupava Kata - omiljeni recept iz stare Juge: Potrebna su 4 sastojka i 10 minuta
Pravi se jednostavno, a ukus je fantastičan
![Tajna za najbolje testo za pitu koje pekari kriju kao zmija noge: Idealno je uz kremasti fil sa sirom i spanaćem](/data/images/2023-03-31/50110_shutterstock-123380389_f.jpg)
Tajna za najbolje testo za pitu koje pekari kriju kao zmija noge: Idealno je uz kremasti fil sa sirom i spanaćem
Otkrivamo vam trik uz koji će vam pita biti ukusna kao iz najbolje pekare
Komentari(0)