RECEPT ZA NIKAD BRŽU I UKUSNIJU CARSKU PITU: Olizaćete tanjir
Donosimo vam najbolji recept za carsku pitu koja se sprema očas posla.
Slano testo s dodacima sira, šunke i povrća je naš današnji predlog za doručak ili večeru, Priprema je jednostavna i brza, a u osnovno testo možete umešati sve sastojke koje imate u frižideru.
Sastojci:
- 200 g mekog sira
- 200 g šunke
- 200 g paprike
- 200 g kornišona
- 3 jaja
- 3 šoljice kisele vode
- 2 šolje ulja
- 5 šolja brašna (tip 400, meko)
- 1 prašak za pecivo
- so po potrebi
Iseckati na kocke sir, šunku, papriku i kornišone. Umutiti jaja, ulje, kiselu vodu i dodati brašno sa praškom za pecivo. Ukoliko je sir slan, ne morate dodavati so, a ukoliko je mlađi, dodajte kašičicu soli. U smesu kašikom umešajte sve iseckane sastojke. U pleh obložen pek papirom sipajte smesu. Rernu zagrejte na 250 stepeni. Kada stavite da se peče smanjite na 200 stepeni i pecite pola sata.
Možda vas zanima:
RECEPT ZA STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Pogledajte kako se sprema ričet
Ričet je jelo koje je znala da spremi svaka domaćića u Jugoslaviji
TRIK ISKUSNIH DOMAĆICA: Zašto se maslac prekriva čašom?
Tajni kulinarski trik koje mnoge domaćice koriste
Možda vas zanima:
RECEPT ZA STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Pogledajte kako se sprema ričet
Ričet je jelo koje je znala da spremi svaka domaćića u Jugoslaviji
TRIK ISKUSNIH DOMAĆICA: Zašto se maslac prekriva čašom?
Tajni kulinarski trik koje mnoge domaćice koriste
RECEPT ZA STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Pogledajte kako se sprema ričet
Ričet je jelo koje je znala da spremi svaka domaćića u Jugoslaviji
BRZA I UKUSNA Posna oblanda, gotova za tren a ukus prste da poližeš!
Veliki post je već pri kraju i domaćicama polako ponestaju ideje za posna jela i dezerte. Svi smo u škripcu sa vremenom, pa vam donosimo recept za jednostavnu posnu oblandu koja se brzo pravi a savršenog je ukusa.
KOLAČ SA VIŠNJAMA NA ČAŠE SE SPREMA SAMO 10 MINUTA: Najlepša poslastica - jeftini sastojci i svima uspeva
Kolač sa višnjama na čaše je najlepša poslastica koja se sprema za 10 minuta
TRIK ISKUSNIH DOMAĆICA: Zašto se maslac prekriva čašom?
Tajni kulinarski trik koje mnoge domaćice koriste
RECEPT ZA TRADICIONALNU CICVARU: Uz kačamak, poparu i proju još jedno jelo koje vraća u detinjstvo
Recept za starinsko jelo spremljeno na tradicionalan način
Komentari(0)