TRADICIJA SA SEVERA SRBIJA Recept za preukusnu štrudlu sa makom koji odmah morate zapisati
Donosimo vam recept sa kojim neće biti greške.
![štrudla sa makom](/data/images/2023-03-15/48818_shutterstock-677824825_f.jpg?timestamp=1707951600)
Možda vas zanima:
![VRATIĆE VAS U DETINJSTVO Starinski recept za štrudlu sa makom, ostaje sveža i mekana nekoliko dana](/data/images/2022-03-18/23461_shutterstock-121524388_f.jpg)
![pijana crnkinja](/data/images/2024-07-26/95515_1522674-screenshot-20240726-165107-ls_f.jpg)
Srpske domaćice odlepile za kolačom neobičnog imena ''Pijana crnkinja'': Lagan, čokoladni kolač sa višnjevačom
Ako ste ljubitelj kombinacije voća i čokolade, ova poslastica je idealna za vas
Možda vas zanima:
![VRATIĆE VAS U DETINJSTVO Starinski recept za štrudlu sa makom, ostaje sveža i mekana nekoliko dana](/data/images/2022-03-18/23461_shutterstock-121524388_f.jpg)
![pijana crnkinja](/data/images/2024-07-26/95515_1522674-screenshot-20240726-165107-ls_f.jpg)
Srpske domaćice odlepile za kolačom neobičnog imena ''Pijana crnkinja'': Lagan, čokoladni kolač sa višnjevačom
Ako ste ljubitelj kombinacije voća i čokolade, ova poslastica je idealna za vas
Možda vas zanima:
![VRATIĆE VAS U DETINJSTVO Starinski recept za štrudlu sa makom, ostaje sveža i mekana nekoliko dana](/data/images/2022-03-18/23461_shutterstock-121524388_f.jpg)
![pijana crnkinja](/data/images/2024-07-26/95515_1522674-screenshot-20240726-165107-ls_f.jpg)
Srpske domaćice odlepile za kolačom neobičnog imena ''Pijana crnkinja'': Lagan, čokoladni kolač sa višnjevačom
Ako ste ljubitelj kombinacije voća i čokolade, ova poslastica je idealna za vas
Postoji taj perfektan odnos maka i testa i teksture fila, koji ovaj starinski kolač čine posebnim.
Donosimo vam recept sa kojim neće biti greške.
Potrebno vam je:
- kilogram brašna
- 150 gr šećera
- 4 žumanceta
- oko 7 dl mleka
- 2 kesice suvog kvasca ili kocka svežeg
- 150 gr margarina
- šećer u prahu
Za fil:
- 600g maka
- 500ml mleka
- 400g šećera
Priprema:
Prvo razmutite kvasac sa malo šećera i brašna i ostavite na toplom. Brašno obavezno prosejte i dodajte rastopljen margarin, šećer, žumanca i malo soli, dodajte kvasac i umesite testo. Ostavite testo na toplom, prekrijte krpom i sačekajte da naraste. Podelite ga zatim na tri jednaka dela i razvije kore.
Fil:
Skuvajte mak sa mlekom i šećerom.
Filovanje:
Razvijeno testo premažite margarinom , a zatim filom, savijte u štrudlu i ostavite oko 15 minuta. Stavite i podmazan pleh, premažite belancetom i pecite sat vremena na temperaturi od 220°C.
Dok je jos vruća štrudlu pospite šećerom u prahu.
![pijana crnkinja](/data/images/2024-07-26/95515_1522674-screenshot-20240726-165107-ls_f.jpg)
Srpske domaćice odlepile za kolačom neobičnog imena ''Pijana crnkinja'': Lagan, čokoladni kolač sa višnjevačom
Ako ste ljubitelj kombinacije voća i čokolade, ova poslastica je idealna za vas
![mleveno meso](/data/images/2024-02-26/78571_shutterstock-148461935_f.jpg)
TRIK ZA MLEVENO MESO: Dodajte jedan sastojak u smesu i napravite najukusniji ručak
Mleveno meso postaje neodoljivo sočno uz ovaj sastojak
![mleko](/data/images/2024-07-17/94413_shutterstock-2463232251_f.jpg)
Da li je surutka zaista lekovita za jetru? Nije svaka podjednako zdrava, caka je u ovome
Surutka otklanja masti koje su prvi „korak“ ka propasti jetre, ali nije svaka jednako zdrava
![DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)](/data/images/2022-10-03/37812_shutterstock-1892680609_f.jpg)
DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)
Najsigurnije konzervisana zimnica bez kvarenja
![Ovo je najbolji recept za džem od šljiva: Jednostavno i brzo se sprema, a ukus je neverovatan](/data/images/2022-09-14/36611_shutterstock-1197917341_f.jpg)
Ovo je najbolji recept za džem od šljiva: Jednostavno i brzo se sprema, a ukus je neverovatan
Pustite da provri nepoklopljeno, povremeno mešajući
Komentari(0)