TRADICIJA SA SEVERA SRBIJA Recept za preukusnu štrudlu sa makom koji odmah morate zapisati

Lepote Srbije

21:00

Gastronomija 0

Donosimo vam recept sa kojim neće biti greške.

štrudla sa makom
Shutterstock

 

 

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Postoji taj perfektan odnos maka i testa i teksture fila, koji ovaj starinski kolač čine posebnim.

Donosimo vam recept sa kojim neće biti greške.

Potrebno vam je:

  • kilogram brašna
  • 150 gr šećera
  • 4 žumanceta
  • oko 7 dl mleka
  • 2 kesice suvog kvasca ili kocka svežeg
  • 150 gr margarina
  • šećer u prahu

Za fil:

  • 600g maka
  • 500ml mleka
  • 400g šećera

Priprema:

Prvo razmutite kvasac sa malo šećera i brašna i ostavite na toplom. Brašno obavezno prosejte i dodajte rastopljen margarin, šećer, žumanca i malo soli, dodajte kvasac i umesite testo. Ostavite testo na toplom, prekrijte krpom i sačekajte da naraste. Podelite ga zatim na tri jednaka dela i razvije kore.

Fil:

Skuvajte mak sa mlekom i šećerom.

Filovanje:

Razvijeno testo premažite margarinom , a zatim filom, savijte u štrudlu i ostavite oko 15 minuta. Stavite i podmazan pleh, premažite belancetom i pecite sat vremena na temperaturi od 220°C.

Dok je jos vruća štrudlu pospite šećerom u prahu.

kupus

Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba

Gastronomija

20:00

19 novembar, 2024

Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog

Komentari(0)

Loading