Recept za PODVARAK: Uz pažljivo ispraćene korake, spremićete ga jednostavno
Podvarak je jelo koje tokom zimske sezone posebno volimo

Potrebno je:
sitno seckana veća glavica kiselog kupusa
1 veća kašika masti
1 veći praziluk
300-400 g svinjskog ili drugog mesa
300 g dimljenih rebara
lovorov list slatke i tucane paprike
mleveni biber
Priprema:
Možda vas zanima:

NEMA BOLJEG JELA TOKOM ZIME Napravite tradicionalan srpski obrok i ugrejte dušu i telo
Uz ovaj recept nema greške.

LETNJI PODVARAK OD SLATKOG KUPUSA: Najbolja ideja za ručak - jeftino i preukusno, JUŽNJAČKI PODVARAK
I nutricionisti predlažu da jedemo mnogo povrća i malo mesa, a jedan upravo takav ukusni ručak vam predlažemo za danas
Možda vas zanima:

NEMA BOLJEG JELA TOKOM ZIME Napravite tradicionalan srpski obrok i ugrejte dušu i telo
Uz ovaj recept nema greške.

LETNJI PODVARAK OD SLATKOG KUPUSA: Najbolja ideja za ručak - jeftino i preukusno, JUŽNJAČKI PODVARAK
I nutricionisti predlažu da jedemo mnogo povrća i malo mesa, a jedan upravo takav ukusni ručak vam predlažemo za danas
Možda vas zanima:

NEMA BOLJEG JELA TOKOM ZIME Napravite tradicionalan srpski obrok i ugrejte dušu i telo
Uz ovaj recept nema greške.

LETNJI PODVARAK OD SLATKOG KUPUSA: Najbolja ideja za ručak - jeftino i preukusno, JUŽNJAČKI PODVARAK
I nutricionisti predlažu da jedemo mnogo povrća i malo mesa, a jedan upravo takav ukusni ručak vam predlažemo za danas
Luk iseći na krugove i propržiti. Dodati seceno meso i suhomesnato. Naliti malo vode i dinstati nekoliko minuta.
Dodati sitno seckan kiseo kupus, lovorov list, promešati i još dodati vode i kuvati 1,5 sat.
Dodati papriku slatku i tucanu po želji, kao i mleven biber. Staviti u rernu na 220 stepeni C 20 minuta.
Uz podvarak spremiti i jednu projaru.
Shutterstock
Za projaru je potrebno:
3 jaja
50 g hlebnog brašna, toliko i griza
150 g kukuruznog brasna
100 ml kisele vode
200 ml jogurta
200 g sira i malo soli
prašak za pecivo
70 ml ulja
Sve izmešati i peći na 220 stepeni 40 minuta.

POSNE PALAČINKE: Recept za post na vodi
Posne palačinke se mogu filovati džemom, voćem ili posnim kremom po želji.

Ko proba posnu rusku salatu neće se pokajati: Jedan sastojak daje joj poseban šmek, svaki zalogaj je uživanje
Brzo se pravi, a ukus osvaja.

Sremuš salata – prolećni eliksir zdravlja koji čisti organizam
Sremuš, poznat i kao divlji beli luk, jedan je od najmoćnijih prolećnih darova prirode. Ova osvežavajuća salata ne samo da je ukusna, već i pomaže u detoksikaciji organizma.

Kako da krofne budu supermekane, ali ne i masne? 5 saveta zahvaljujući kojima ćete postati majstor za slatko pecivo
Ukoliko vam se dešava da vam krofne budu previše masne i "teške" ili da budu suve i zagore, verovatno pravite neku sitnu grešku koje niste ni svesni.

Recept za originalnu vojvođansku štrudlu s makom
Najmekša i najukusnija štrudla koja miriše na detinjstvo
Komentari(0)