Recept za PODVARAK: Uz pažljivo ispraćene korake, spremićete ga jednostavno
Podvarak je jelo koje tokom zimske sezone posebno volimo

Potrebno je:
sitno seckana veća glavica kiselog kupusa
1 veća kašika masti
1 veći praziluk
300-400 g svinjskog ili drugog mesa
300 g dimljenih rebara
lovorov list slatke i tucane paprike
mleveni biber
Priprema:
Možda vas zanima:

NEMA BOLJEG JELA TOKOM ZIME Napravite tradicionalan srpski obrok i ugrejte dušu i telo
Uz ovaj recept nema greške.

LETNJI PODVARAK OD SLATKOG KUPUSA: Najbolja ideja za ručak - jeftino i preukusno, JUŽNJAČKI PODVARAK
I nutricionisti predlažu da jedemo mnogo povrća i malo mesa, a jedan upravo takav ukusni ručak vam predlažemo za danas
Možda vas zanima:

NEMA BOLJEG JELA TOKOM ZIME Napravite tradicionalan srpski obrok i ugrejte dušu i telo
Uz ovaj recept nema greške.

LETNJI PODVARAK OD SLATKOG KUPUSA: Najbolja ideja za ručak - jeftino i preukusno, JUŽNJAČKI PODVARAK
I nutricionisti predlažu da jedemo mnogo povrća i malo mesa, a jedan upravo takav ukusni ručak vam predlažemo za danas
Možda vas zanima:

NEMA BOLJEG JELA TOKOM ZIME Napravite tradicionalan srpski obrok i ugrejte dušu i telo
Uz ovaj recept nema greške.

LETNJI PODVARAK OD SLATKOG KUPUSA: Najbolja ideja za ručak - jeftino i preukusno, JUŽNJAČKI PODVARAK
I nutricionisti predlažu da jedemo mnogo povrća i malo mesa, a jedan upravo takav ukusni ručak vam predlažemo za danas
Luk iseći na krugove i propržiti. Dodati seceno meso i suhomesnato. Naliti malo vode i dinstati nekoliko minuta.
Dodati sitno seckan kiseo kupus, lovorov list, promešati i još dodati vode i kuvati 1,5 sat.
Dodati papriku slatku i tucanu po želji, kao i mleven biber. Staviti u rernu na 220 stepeni C 20 minuta.
Uz podvarak spremiti i jednu projaru.
Shutterstock
Za projaru je potrebno:
3 jaja
50 g hlebnog brašna, toliko i griza
150 g kukuruznog brasna
100 ml kisele vode
200 ml jogurta
200 g sira i malo soli
prašak za pecivo
70 ml ulja
Sve izmešati i peći na 220 stepeni 40 minuta.

Starinski recept s kojim nema promašaja: Jedan sastojak uštipcima daće poseban šmek, nećete znati kad vam je dosta
Uštipci su uvek odličan izbor za doručak ili večeru.

Starinsko jelo sa krompirom koje su zaboravili mnogi: Jeftin obrok koji se lako sprema, a obožavaće ga baš svi
Za sve ljubitelje krompira ovo će biti pravi užitak.

I za vreme posta najveći gurmani mogu da uživaju: Sarma prste da poližete, ona s mesom vam više neće pasti na pamet
Posna trpeza može biti podjednako ukusna kao i mrsna.

OVAKO NASTAJU "BOMBONE OD SVINJE" Srpski čvarci po ukusu i kvalitetu jedinstveni u celom svetu!
Sa prvim hladnim danima srpski domaćini već razmišljaju kako da zagreju stomak.

KRALJICA SRPSKE TRPEZE Najbolji recept za lisnatu pogaču
Lisnata pogača je kraljica domaćih trpeza – mekana, slojevita i prepuna ukusa, topi se u ustima i mami mirisom iz rerne.
Komentari(0)