Recept za PODVARAK: Uz pažljivo ispraćene korake, spremićete ga jednostavno

11:00

Gastronomija 0

Podvarak je jelo koje tokom zimske sezone posebno volimo

podvarak
Shutterstock

Potrebno je:

sitno seckana veća glavica kiselog kupusa

1 veća kašika masti
1 veći praziluk
300-400 g svinjskog ili drugog mesa
300 g dimljenih rebara
lovorov list slatke i tucane paprike
mleveni biber

Priprema:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Luk iseći na krugove i propržiti. Dodati seceno meso i suhomesnato. Naliti malo vode i dinstati nekoliko minuta.

Dodati sitno seckan kiseo kupus, lovorov list, promešati i još dodati vode i kuvati 1,5 sat.

Dodati papriku slatku i tucanu po želji, kao i mleven biber. Staviti u rernu na 220 stepeni C  20 minuta.

Uz podvarak spremiti i jednu projaru.

Recept za PODVARAK: Uz pažljivo ispraćene korake, spremićete ga jednostavno Shutterstock
 

Za projaru  je potrebno:

3 jaja
50 g hlebnog brašna, toliko i griza
150 g kukuruznog brasna
 100 ml kisele vode
200 ml jogurta
200 g sira i malo soli 
prašak za pecivo 
70 ml ulja

Sve izmešati i peći na 220 stepeni 40 minuta.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading