Recept za PODVARAK: Uz pažljivo ispraćene korake, spremićete ga jednostavno
Podvarak je jelo koje tokom zimske sezone posebno volimo
Potrebno je:
sitno seckana veća glavica kiselog kupusa
1 veća kašika masti
1 veći praziluk
300-400 g svinjskog ili drugog mesa
300 g dimljenih rebara
lovorov list slatke i tucane paprike
mleveni biber
Priprema:
Možda vas zanima:
NEMA BOLJEG JELA TOKOM ZIME Napravite tradicionalan srpski obrok i ugrejte dušu i telo
Uz ovaj recept nema greške.
LETNJI PODVARAK OD SLATKOG KUPUSA: Najbolja ideja za ručak - jeftino i preukusno, JUŽNJAČKI PODVARAK
I nutricionisti predlažu da jedemo mnogo povrća i malo mesa, a jedan upravo takav ukusni ručak vam predlažemo za danas
Možda vas zanima:
NEMA BOLJEG JELA TOKOM ZIME Napravite tradicionalan srpski obrok i ugrejte dušu i telo
Uz ovaj recept nema greške.
LETNJI PODVARAK OD SLATKOG KUPUSA: Najbolja ideja za ručak - jeftino i preukusno, JUŽNJAČKI PODVARAK
I nutricionisti predlažu da jedemo mnogo povrća i malo mesa, a jedan upravo takav ukusni ručak vam predlažemo za danas
Možda vas zanima:
NEMA BOLJEG JELA TOKOM ZIME Napravite tradicionalan srpski obrok i ugrejte dušu i telo
Uz ovaj recept nema greške.
LETNJI PODVARAK OD SLATKOG KUPUSA: Najbolja ideja za ručak - jeftino i preukusno, JUŽNJAČKI PODVARAK
I nutricionisti predlažu da jedemo mnogo povrća i malo mesa, a jedan upravo takav ukusni ručak vam predlažemo za danas
Luk iseći na krugove i propržiti. Dodati seceno meso i suhomesnato. Naliti malo vode i dinstati nekoliko minuta.
Dodati sitno seckan kiseo kupus, lovorov list, promešati i još dodati vode i kuvati 1,5 sat.
Dodati papriku slatku i tucanu po želji, kao i mleven biber. Staviti u rernu na 220 stepeni C 20 minuta.
Uz podvarak spremiti i jednu projaru.
Shutterstock
Za projaru je potrebno:
3 jaja
50 g hlebnog brašna, toliko i griza
150 g kukuruznog brasna
100 ml kisele vode
200 ml jogurta
200 g sira i malo soli
prašak za pecivo
70 ml ulja
Sve izmešati i peći na 220 stepeni 40 minuta.
Posni podvarak iz bakine kuhinje: Specijalitet sa pečenim krompirom i projom, majstorski recept za prave gurmane
Ukusan i izdašan ručak u kojem će cela porodica uživati.
Najmekše domaće kiflice sa džemom — bez kvasca, savršene za doručak ili večeru
Ako tražite brzi doručak/večeru ili prijatni desert za goste — isprobajte ovaj recept!
Posne krofne iz Banata – vazdušaste i bez kapi ulja! Trik koji domaćice znaju decenijama
Jednostavan trik sa alkoholom pravi čaroliju.
Pronašli smo recept za najlepše posne čvarke: Hrskavi su, slasni & podjednako ukusni kao i mrsni, a spremni za 15 minuta
U vreme Božićnog posta, mnogi traže načine da uživaju u omiljenim ukusima, ali u posnoj verziji.
TRIKOM DO KISELOG KUPUSA ZA DVA DANA: Zaboravite dug proces
Zima bez sarme? Teško da to iko od nas može da zamisli. I dok se svako hvali "najboljim receptom", istina je da sve počinje od savršeno kiselog kupusa.
Komentari(0)