NEMA BOLJEG JELA TOKOM ZIME Napravite tradicionalan srpski obrok i ugrejte dušu i telo

Lepote Srbije

18:00

Gastronomija 0

Uz ovaj recept nema greške.

NEMA BOLJEG JELA TOKOM ZIME Napravite tradicionalan srpski obrok i ugrejte dušu i telo
Printscreen/ YouTube

 

Podvarak je kao i prebranac idealan u kombinaciji sa mesom.

Sastojci:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Priprema:

Najpre ispržite meso po želji, šta volite, povadite ga u činiju i na tom ulju pržite podvarak. Iseckajte sitno crni luk, proprzite na ulju gde se pržilo meso, dodajte kupus (količina po želji) iseckan na tanke trakice i prorpžite oko pola sata. Stalno mešajte da se ne zalepi za dno.

Zatim dodati oko pola kašike aleve paprike, biber u zrnu, nekoliko lovorovih listova, posoliti po ukusu, preručiti u posudu koja može u rernu i peći oko 2 sata dok kupus ne omekša. Posudu prekriti folijom i za vreme pečenja ne mešati.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading