IDEALAN ZA SVETOG JOVANA Napravite slani rolat koji će vaši gosti obožavati

Lepote Srbije

18:00

Gastronomija 0

Ovo je najbolji recept za slani rolat, a sigurni smo da će svi biti oduševljeni ukusom.

IDEALAN ZA SVETOG JOVANA Napravite slani rolat koji će vaši gosti obožavati
Shutterstock

 

Slani rolati su idealni za slavlja, jer ne samo što su ukusni, nego su i dekorativni. Ako slavite Svetog Jovana, onda ovaj rolat obavezno treba da se nađe na vašoj trpezi. Pravi se od kuvanog povrća i ribe, ali nju možete da zamenite i belim mesom. Ovo je najbolji recept za slani rolat, a sigurni smo da će svi biti oduševljeni ukusom.

Sastojci:

Recept za slani rolat sa povrćem i ribom:

Korak 1

Skuvajte namirnice

U jednoj šerpi skuvajte cveklu, u drugoj šargarepu i krompir, a u trećoj jaja. Oljuštite povrće i jaja, pa izrendajte. Ribu ispržite, pa isecite. Crni luk iseckajte, pa prelijte vrelom vodom. Dodajte kašičicu soli, kašiku sirćeta i kašičicu šećera. Promešajte i marinirajte nekih 15 minuta, pa procedite.

Korak 2

Napravite rolat

Na providnu foliju stavite prvo rendanu cveklu koju ste pomešali sa majonezom i oblikujte pravougaonik. Preko ide sloj krompira koji ste pomešali sa majonezom. A onda i šargarepa koju ste pomešali sa majonezom. Na kraju ide sloj kuvanih jaja koja ste pomešali sa majonezom, a onda i proceđeni crni luk. Crni luk stavljate samo na polovinu rolata. Preko ide seckana mirođija, kao i riba.

Korak 3

Ohladite rolat

Urolajte i dobro zatvorite providnom folijom, pa stavite rolat u frižider na nekoliko sati. Kada se stegne, izvadite i secite po želji.

Komentari(0)

Loading