KAČAMAK NA NAČIN STARIH SRPSKIH MAJKI: Isplivao je recept koji do sada nije viđen, DODA SE OVAJ SASTOJAK
Isprobajte savet iskusnih domaćica
Kačamak je tradicionalno jelo sa naših prostora, a nekada je važio sa „sirotinjsku hranu“. Vremena su se promenila i kačamak je danas rado viđen gost na trpezi, jer se brzo sprema, veoma je zdrav i ukusan.
Recept za ovo jelo je vrlo jednostavan i pre svega ekonomičan, a tradicionalni način pripreme je promenjen samo sa jednom namirnicom – maslacem.
Maslac kačamaku daje posebnu notu i verujemo da će vam se kombinacija ukusa veoma dopasti.
Možda vas zanima:
Ovako se pravi najukusniji sprski kačamak: Domaćice otkrile u čemu je tajna, kao prilog se obavezno dodaje 1 stvar
Nekada smatran sirotinskom hranom, kačamak je danas pravi egzotični obrok
Tajni recept iz Homolja: Kačamak sa sirom i „prženom surutkom“
Zaboravljena poslastica iz vremena naših baka
Možda vas zanima:
Ovako se pravi najukusniji sprski kačamak: Domaćice otkrile u čemu je tajna, kao prilog se obavezno dodaje 1 stvar
Nekada smatran sirotinskom hranom, kačamak je danas pravi egzotični obrok
Tajni recept iz Homolja: Kačamak sa sirom i „prženom surutkom“
Zaboravljena poslastica iz vremena naših baka
Možda vas zanima:
Ovako se pravi najukusniji sprski kačamak: Domaćice otkrile u čemu je tajna, kao prilog se obavezno dodaje 1 stvar
Nekada smatran sirotinskom hranom, kačamak je danas pravi egzotični obrok
Tajni recept iz Homolja: Kačamak sa sirom i „prženom surutkom“
Zaboravljena poslastica iz vremena naših baka
Kačamak - sastojci:
Možda vas zanima:
Ovako se pravi najukusniji sprski kačamak: Domaćice otkrile u čemu je tajna, kao prilog se obavezno dodaje 1 stvar
Nekada smatran sirotinskom hranom, kačamak je danas pravi egzotični obrok
Tajni recept iz Homolja: Kačamak sa sirom i „prženom surutkom“
Zaboravljena poslastica iz vremena naših baka
Možda vas zanima:
Ovako se pravi najukusniji sprski kačamak: Domaćice otkrile u čemu je tajna, kao prilog se obavezno dodaje 1 stvar
Nekada smatran sirotinskom hranom, kačamak je danas pravi egzotični obrok
Tajni recept iz Homolja: Kačamak sa sirom i „prženom surutkom“
Zaboravljena poslastica iz vremena naših baka
4 šolje vode
1 kašičica soli
1 šolja žutog kukuruznog brašna
3 kašike maslaca
Kačamak - priprema:
U šerpu stavite vodu i dodajte so, pa ostavite vodu da proključa.
Kada voda proključa, polako, sve vreme mešajući, sipajte kukuruzno brašno.
Smanjite temperaturu i sve vreme mešajte dok voda ne ispari, a brašno se dovoljno ne zgusne.
Šerpu sklonite s vruće ringle, pa dodajte maslac i sve dobro promešajte.
Kačamak služite topao sa mladim sirom ili kiselim mlekom.
Ko voli obične uštipke, ove će tamaniti: Potrebno vam je samo 5 sastojaka, a testo je sveže čak 7 dana
Mogu da se kombinuju sa brojnim slanim namirnicama.
Smederevska tarana: Domaća testenina koja se sušila na ćebetu i mirisala na bakinu kuću
Nekada nije bilo fabrika testenine – samo ruke, brašno, jaja i veliko ćebe rašireno po sobi. Tarana je bila doručak, ručak i lek za dušu.
Ovo je najtraženija proja u zemlji! Tajna je u dodatku koji joj daje neponovljiv UKUS - recept bez greške
Malo sastojaka, ali tajna je u jednom dodatku koji joj daje neponovljiv ukus i čini je neodoljivom.
APETITKA je ponos Lebana, a pravi se lakše nego ajvar i pinđur: Najlepša južnjačka zimnica je prava riznica vitamina
Među brojnim receptima za zimnicu, kao jedan od simbola juga Srbije posebno se izdvaja čuvena apetitka, salata fenomenalnog ukusa i puna hranljivih materija neophodnih u sezoni virusa.
Popara sa belim lukom i sirom: Zaboravljeni planinski doručak sa Stare planine
Jednostavno, jeftino i snažno jelo koje su jeli pastiri, rudari i ratari, a danas ga znaju samo bake iz zabačenih sela
Komentari(0)