EVO ZAŠTO JE KAČAMAK NAJZDRAVIJI OBROK NA SVETU: Spremite ga na OVAJ način i obezbedite sebi dobar početak dana
Palenta se sprema lako i brzo, a sa sobom nosi niz benefita za zdrav početak dana
Palenta se sprema lako i brzo, a sa sobom nosi niz benefita za zdrav početak dana
Recept koji će vas vratiti u detinjstvo
Domaćica Dušica svako jutro ga sprema za doručak
Mnogi se pitaju zašto je kačamak toliko dobar, a benefiti su brojni.
Isprobajte savet iskusnih domaćica
Naši preci nekada nisu imali toliko izbora, domaćice su se snalazile sa onim što su imale kod kuće i naučile kako da od ničega naprave ukusno jelo za celu porodicu, tako su i nastala "sirotinjska jela" koja se i danas spremaju.
Ovaj recept će vas vratiti u detinjstvo.
Homoljski kačamak se priprema od posebne vrste kukuruza, tačnije belog kukuruznog brašna, koga su još naši stari nazivali starim seljačkim tvrduncem
Donosimo vam najbolji recept za kačamak, kojem nećete moći da odolite.
Kačamak je tradicionalno jelo spremljeno obično od kukuruznog brašna.
Običan kačamak skuvan sa vodom, bez sira ili kajmaka, ima vrlo malo kalorija
Zdrav doručak je pola zdravlja!
Naši preci nekada nisu imali toliko izbora, domaćice su se snalazile sa onim što su imale kod kuće i naučile kako da od ničega naprave ukusno jelo za celu porodicu, tako su i nastala "sirotinjska jela" koja se i danas spremaju.
Zapitali smo se ima li zapravo razlike između palente, i kačamaka, za koje smo mislili da su samo različita imena jednog istog imena.
Dok mi uglavnom doručkujemo u pekarama, a neki posežu i za brzom hranom i ovsenim pahuljicama, naši preci od pre 6-7 vekova (znači negde u doba Kosovske bitke) jeli su mnogo siromašniji, ali i zdaviji doručak. Evo nekih recepata za jela koja i danas možete uvrstiti u ishranu.
Kukuruzno brašno ili griz imaju veoma pozitivan uticaj na celokupno zdravlje čoveka. Palenta ne sadrži gluten i preporučuje se svim uzrastima.