Recept za domaće ćevape: Uz male trikove će biti kao iz restorana

Kiza R

14:00

Gastronomija 0

Ideja za nedeljni ručak

ćevapi
Shutterstock

Sastojci

  •  300 g junećeg mesa od vrata ili plećke
  • pola kašičice soli
  •  malo sode bikarbone,
  •  bibera po ukusu
  •  manji čen belog luka. 
  • prema želji, možete dodati i par kapi mineralne vode umesto bujona.

Priprema:

Meso samleti, a zatim dodati so, biber i sitno seckan beli luk. Sve dobro zamesiti rukama dok smesa ne postane lepljiva. 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Po želji, dodati malo mineralne vode da smesa postane sočnija. Smesu staviti u zamrzivač na 20 do 30 minuta da se malo stegne. Kesu blago nauljiti da se meso ne lepi. 

Oblikovati ćevape direktno u kesi, pa ih ređati na tanjir. Peći ih na dobro zagrejanom tiganju, roštilju ili u rerni dok ne dobiju lepu zlatnu boju. Poslužiti odmah uz luk i somun.

Komentari(0)

Loading