NAPRAVITE NAJBOLJU SRPSKU SARMU: Naše bake su koristile OVE TRIKOVE za najukusnije jelo
Tradicionalna jela su nam omiljena i ništa se ne može porediti sa njima. Kada pomislimo na pripremu kuvanog kiselog kupusa, odmah se setimo da ga naše mame i bake prave na najukusniji način i da njihovu pripremu ne može da zameni nijedna druga.

Ono što svi volimo je sarma koja je kraljica srpske kuhinje. Svako je sprema na svoj način, a sada ćete videti kako se sprema seljačka sarma, kako samo seljaci znaju da je prave.
Ovo su sastojci za recept za pravljenje seljačke sarme:
- Paradajz u boci ili paradajz oko 300 ml
- Veća glava kiselog kupusa
- Lovorov list
- Dimljena slanina
- 6 čena belog luka
- 1 kg mlevenog mešanog mesa (govedina/svinjetina)
- 3 glavice crnog luka
- Meso po želji (vrat, rebra)
- So i biber
- Domaća mast
- Suva paprika
- Šolja pirinča
Priprema:
Propržite luk i beli luk, pa dodajte mleveno meso. Dodajte začine i sol po ukusu. Kada se sve lepo proprži, dodajte oprani pirinač, pa uzmite kupus i uvijte sarmu. Uklonite koren sa svakog lista da biste ga lakše umotali. Kada ih umotate, stavite u duboku tepsiju gde ste na dnu namazali masnoću. Ređati sardine i suvo meso, dodati lovorov list po želji. Sipajte paradajz, pa dolijte vode da se sarme natopi. Kuvati oko 2 sata, obavezno na laganoj vatri. Na kraju na masti možete propržiti po kašiku brašna i aleve paprike, a pred kraj kuvanja, dok se još krčka, prelijte sosom. Dobićete odličan preliv za sarmu.
Možda vas zanima:

Ovaj poseban sastojak stavite u sarmu i ukus će vas raspametiti: U Jugoslaviji su je nekada baš ovako pravili
Obično se prave od mlevenog mesa i kiselog kupusa

ZAPRŠKA ZA SARMU PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Kada ih prelijete ovim sosom, osetićete ozbiljnu razliku
Tradicionalna jela su nam omiljena i ništa se ne može porediti sa njima.
Možda vas zanima:

Ovaj poseban sastojak stavite u sarmu i ukus će vas raspametiti: U Jugoslaviji su je nekada baš ovako pravili
Obično se prave od mlevenog mesa i kiselog kupusa

ZAPRŠKA ZA SARMU PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Kada ih prelijete ovim sosom, osetićete ozbiljnu razliku
Tradicionalna jela su nam omiljena i ništa se ne može porediti sa njima.

Vranjske mantije: Pita koja se jede prstima
Južnosrpski specijalitet koji spaja mekano testo, sočan fil i miris domaće kuhinje

STARE BUGARKE PRAVE NAJUKUSNIJI KOH: Sočan i vazdušast - recept koji sve generacije zapisuju
Stare Bugarke prave najukusniji koh koji je sočan i vazdušast, a recept zapisuju sve generacije

Banatski kačamak sa mlekom: Doručak naših baka koji nestaje sa trpeza
Jednostavno jelo od kukuruznog brašna i mleka koje greje i dušu i stomak

SPREMITE POSNE ČUPAVCE KOJI SE NE PEKU: Nema ko ne voli da ih spremi za SLAVU, a ovo je LAKŠI i BRŽI RECEPT
Recept za posne čupavce koji se ne peku je toliko jednostavan da uspeva i početnicima u kuhinji

Pita sa sirom i kajmakom: Domaći specijalitet koji miriše na detinjstvo
Tradicionalna pita iz srpskih domaćinstava koja se priprema od tankih domaćih kora, punjena bogatom mešavinom sira i kajmaka
Komentari(0)