BOLJE NEGO ONE U PEKARI Recept za domaće kifle koje kada jednom probate pravićete ih svakog dana

Miloš Milenović

18:00

Gastronomija 0

Nećete više morati da ih kupujete.

kifle
Printscreen/Youtube

 

Kada je napolju pravo jesenje vreme, nema ničeg lepšeg nego kroz kuhinju uneti malo topline u dom.

Naime, Dragica Marković je podelila sa nama savršen recept za prave domaće pekarske kifle koje su mekane kao pamuk, a evo kako se prave:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Potrebno je:

  • - voda 500 ml
  • - kvasac 42 g
  • - ulje 100 ml
  • - so 1 kašika
  • - šećer 2 kašike
  • - brašno 750 g
  • Priprema:

    U mlaku vodu dodati kvasac,šećer,ulje,so,i brašno i zamesiti testo. Prekriti i ostaviti da nadođe oko 30 minuta u toplom.

    Premesiti i podeliti u loptice veličine po želji kolike hoćete da vam budu kifle.

    Pouljiti radni sto i svaku lopticu okalagijom rastanjiti i uviti u kiflu i ređati u pleh. Premazati sa vodom i posuti susamom i na svaku kiflu staviti po malo posnog margarina.

    Ostaviti da nadođu oko 20 minuta. Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 20 minuta. Pečene kifle premazati ovlaš sa malo ulja i vode koje ste pomešali zajedno.

    supa od koprive

    Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka

    Gastronomija

    21:00

    13 septembar, 2025

    Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

    supa

    Kako se pravi tarana supa : tradicionalni recept sa brašnom, jajima i ljubavlju

    Gastronomija

    21:00

    12 septembar, 2025

    Tarana supa, nekada nezaobilazna na srpskim trpezama, danas je gotovo iščezla iz svakodnevne kuhinje. Pravljena od jednostavnih sastojaka – brašna, jaja i malo soli – tarana je bila sinonim za domaću testeninu koja se čuvala u tegli i koristila kada zatreba. Miris ove supe i danas budi nostalgiju i podseća na detinjstvo u kućama naših baka.

    Komentari(0)

    Loading