LAKO I UKUSNO Najbrži način da napravite pitu sa jabukama koju će svi obožavati

Miloš Milenović

16:00

Gastronomija 0

Veoma se brzo i jednostavno pravi, jedino što ćete malo duže čekati jeste da se ispeče.

LAKO I UKUSNO Najbrži način da napravite pitu sa jabukama koju će svi obožavati
Printscreen/Youtube

 

Pita sa jabukama spada u one poslastice koje uvek zamirišu na detinjstvo i bakinu kuhinju. Idealna je za jesenje vreme, a za ovu pitu bez kora dovoljno je da umutite sastojke i pomešate sa iseckanim jabukama i listićima badema. Veoma se brzo i jednostavno pravi, jedino što ćete malo duže čekati jeste da se ispeče.

Sastojci:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Najjednostavniji recept za pitu sa jabukama:

U posudi pomešjte jaja i šećer, pa umutite žicom. Dodajte so i vanilu u prahu, dobro umutite, pa dodajte mleko. Uspite ulje i prosejano brašno u smesu za pitu sa jabukama. Umutite pa dodajte prašak za pecivo. Smesu ostavite sa strane. Oljuštite i iseckajte jabuke, pa ih dodajte u smesu zajedno sa listićima badema. Dobro promešajte sve sastojke za pitu sa jabukama pa izlijte smesu u okrugao pleh obložen pek papirom. Pitu bez kora pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 45-50 minuta. Po želji, možete je premazati džemom od kajsija kad se prohladi i posuti šećerom u prahu. 

supa od koprive

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka

Gastronomija

21:00

13 septembar, 2025

Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

supa

Kako se pravi tarana supa : tradicionalni recept sa brašnom, jajima i ljubavlju

Gastronomija

21:00

12 septembar, 2025

Tarana supa, nekada nezaobilazna na srpskim trpezama, danas je gotovo iščezla iz svakodnevne kuhinje. Pravljena od jednostavnih sastojaka – brašna, jaja i malo soli – tarana je bila sinonim za domaću testeninu koja se čuvala u tegli i koristila kada zatreba. Miris ove supe i danas budi nostalgiju i podseća na detinjstvo u kućama naših baka.

Komentari(0)

Loading