Ovako se pravi najukusnija proja na svetu: Rastresita i mekana kao pamuk, a gotova za 30 minuta
Donosimo vam najbolji recept za najukusniju proju na svetu.

Sastojci:
Mera je šoljica od 200 ml
3 šoljice kukuruznog brašna
3 šoljice pšeničnog brašna
1 prašak za pecivo
2 kašičice soli
2 šoljice ulja
3 šoljice mineralne vode
200 g sira
150 g-200 g parizera
2 krastavčića
300 g spanaća
3 kašike ajvara
Priprema:
Umutiti jaja, pa dodati mineralnu vodu i ulje. Lagano promešati i dodati kukuruzno brašno, a potom i pšenično. Posoliti i dodati prašak za pecivo. Sve dobro sjediniti i dodati sir. Smesu podeliti u 3 jednaka dela.
U jednu smesu sipati parizer, iseckane krastavčiće. U drugu posudu sipati spanać, a u treću ajvar.
Možda vas zanima:

Neodoljiva proja bez jaja: Ukus osvaja i svaki zalogaj je uživanje, nema promašaja sa ovim receptom
Proja je mnogima omiljeno jelo.

Zašto se verovalo da proja „ne sme da se seče naopako“: Mitološko značenje kukuruza u ishrani i narodni recept za proju sa koprivom
U srpskoj narodnoj tradiciji, proja je bila više od hleba. Nije se sekla kako ti padne na pamet, niti jela bez reda. Ako se prvi rez povuče u pogrešnom pravcu – verovalo se da se u kuću unosi nemir, rasprava i “presečena sreća”.
Možda vas zanima:

Neodoljiva proja bez jaja: Ukus osvaja i svaki zalogaj je uživanje, nema promašaja sa ovim receptom
Proja je mnogima omiljeno jelo.

Zašto se verovalo da proja „ne sme da se seče naopako“: Mitološko značenje kukuruza u ishrani i narodni recept za proju sa koprivom
U srpskoj narodnoj tradiciji, proja je bila više od hleba. Nije se sekla kako ti padne na pamet, niti jela bez reda. Ako se prvi rez povuče u pogrešnom pravcu – verovalo se da se u kuću unosi nemir, rasprava i “presečena sreća”.
Možda vas zanima:

Neodoljiva proja bez jaja: Ukus osvaja i svaki zalogaj je uživanje, nema promašaja sa ovim receptom
Proja je mnogima omiljeno jelo.

Zašto se verovalo da proja „ne sme da se seče naopako“: Mitološko značenje kukuruza u ishrani i narodni recept za proju sa koprivom
U srpskoj narodnoj tradiciji, proja je bila više od hleba. Nije se sekla kako ti padne na pamet, niti jela bez reda. Ako se prvi rez povuče u pogrešnom pravcu – verovalo se da se u kuću unosi nemir, rasprava i “presečena sreća”.
Pleh obložiti pek papirom. Sipati masu sa spanaćem i ubaciti u rernu na 5 minuta da uhvati koricu, pa preliti drugim delom smese. Staviti opet na 5 minuta, pa preliti trećom smesom i peći oko 20ak minuta.

Starinske oblande od samo 4 sastojka vraćaju u detinjstvo: Preukusan kolač koji se generacijama obožava
Najlepše oblande se prave od samo 4 sastojka i naše bake su ih pravile gotovo svakog vikenda

TRADICIONALNI RECEPT ZA NAJUKUSNIJI KAČAMAK: Tajne je u jednom sastojku koji mu daje savršen ukus
Nećete moći da mu odolite

DOMAĆI SOK OD ARONIJE: Veruje se da popravlja krvnu sliku odmah (RECEPT)
Napravićete lako, a ni malo ne zaostaje za onim kupovnim.

Ovako se pravi najukusnija proja na svetu: Rastresita i mekana kao pamuk, a gotova za 30 minuta
Donosimo vam najbolji recept za najukusniju proju na svetu.

RECEPT ZA PRAVU SRPSKU PROJU: Ovako su je nekada pripremale naše bake
Prava srpska proja se pravi bez jaja, mleka, jogurta i sira
Komentari(0)