NAJSTARIJI SRPSKI POSNI KOLAČ, NA KOJI SU MNOGI ZABORAVILI: Potrebne su vam samo JABUKE i OVO (RECEPT)
Pita sa jabukama je stari recept za brzu i ukusnu poslasticu

Sastojci:
1 kg jabuka
4 kašike griza
4 kašike šećera
Možda vas zanima:

VOJVOĐANSKA PITA SA JABUKAMA I ORASIMA: Desert koji se jede sa velikom slašću, a pravi se za 15 minuta
Savšena pita za svačiji ukus, učiniće da vaša kuća zamiriše na dom

NEKADA SU IH SVI OBOŽAVALI, A SADA SU ZABORAVLJENI Ova tri slatkiša volela je cela Jugoslavija, nisu skupa i lako se prave
Ako ih i vi volite ovo je prilika da se prisetite kako se prave i ponovo svoje ukućane iznenadite nekim od ovih jugoslovenskih dezerata.
Možda vas zanima:

VOJVOĐANSKA PITA SA JABUKAMA I ORASIMA: Desert koji se jede sa velikom slašću, a pravi se za 15 minuta
Savšena pita za svačiji ukus, učiniće da vaša kuća zamiriše na dom

NEKADA SU IH SVI OBOŽAVALI, A SADA SU ZABORAVLJENI Ova tri slatkiša volela je cela Jugoslavija, nisu skupa i lako se prave
Ako ih i vi volite ovo je prilika da se prisetite kako se prave i ponovo svoje ukućane iznenadite nekim od ovih jugoslovenskih dezerata.
Možda vas zanima:

VOJVOĐANSKA PITA SA JABUKAMA I ORASIMA: Desert koji se jede sa velikom slašću, a pravi se za 15 minuta
Savšena pita za svačiji ukus, učiniće da vaša kuća zamiriše na dom

NEKADA SU IH SVI OBOŽAVALI, A SADA SU ZABORAVLJENI Ova tri slatkiša volela je cela Jugoslavija, nisu skupa i lako se prave
Ako ih i vi volite ovo je prilika da se prisetite kako se prave i ponovo svoje ukućane iznenadite nekim od ovih jugoslovenskih dezerata.
3 kašike brašna
50 gr margarina
Priprema:
Jabuke oprati i izrendati. Uključiti rernu na 180 stepeni. Posudu premazati sa malo margarina.
Posuti griz kašikom, ravnomerno svuda. Preko griza ređati jabuke tako da mesnati deo dođe dole. Preko jabuka posuti šećer, pa brašno, a na kraju iseckati margarin.
Staviti u zagrejanu rernu da se peče 20 – 25 minuta pa izvaditi, kašikom po malo utapkati brašno koje je još uvek na površini.
Ne morate potpuno sve, jer će te male gomilice upiti vlagu i ispeći se u rerni.
Pečenu pitu ostaviti da se hladi, pa je mlaku poslužiti.

NAJSTARIJI SRPSKI POSNI KOLAČ, NA KOJI SU MNOGI ZABORAVILI: Potrebne su vam samo JABUKE i OVO (RECEPT)
Pita sa jabukama je stari recept za brzu i ukusnu poslasticu

Kačamak sa prženim crnim lukom i sirom – zaboravljena varijanta iz Stare planine
Zaboravite na instant palentu – u jugoistočnoj Srbiji, naročito po selima oko Stare planine i Pirota, kačamak se pravio od krupno mlevenog kukuruznog brašna, kuvao dugo, a posluživao sa prženim crnim lukom, ovčijim sirom i mašću.

SLAVA NE MOŽE DA PROĐE BEZ RUM KUGLICA: Starinski kolač - naše bake ih prave po istom receptu vekovima unazad
Rum kuglice su starinski kolač bez kojeg slava ne može da prođe, a naše bake ih prave po istom receptu vekovima unazad

Recept: Prpeć – zaboravljena vojvođanska pogača sa mašću i alevom paprikom
Hrskava korica, bogat ukus i miris detinjstva iz ravnice

SRPSKE DOMAĆICE PRAVE NAJUKUSNIJI STARINSKI KOLAČ: Oblande sa orasima - svaka žena napamet zna recept
Srpske domaćice prave najukusniji starinski kolač, a to su oblande sa orasima i svaka žena napamet zna recept
Komentari(0)