NAJSTARIJI SRPSKI POSNI KOLAČ, NA KOJI SU MNOGI ZABORAVILI: Potrebne su vam samo JABUKE i OVO (RECEPT)
Pita sa jabukama je stari recept za brzu i ukusnu poslasticu

Sastojci:
1 kg jabuka
4 kašike griza
4 kašike šećera
Možda vas zanima:

VOJVOĐANSKA PITA SA JABUKAMA I ORASIMA: Desert koji se jede sa velikom slašću, a pravi se za 15 minuta
Savšena pita za svačiji ukus, učiniće da vaša kuća zamiriše na dom

NEKADA SU IH SVI OBOŽAVALI, A SADA SU ZABORAVLJENI Ova tri slatkiša volela je cela Jugoslavija, nisu skupa i lako se prave
Ako ih i vi volite ovo je prilika da se prisetite kako se prave i ponovo svoje ukućane iznenadite nekim od ovih jugoslovenskih dezerata.
Možda vas zanima:

VOJVOĐANSKA PITA SA JABUKAMA I ORASIMA: Desert koji se jede sa velikom slašću, a pravi se za 15 minuta
Savšena pita za svačiji ukus, učiniće da vaša kuća zamiriše na dom

NEKADA SU IH SVI OBOŽAVALI, A SADA SU ZABORAVLJENI Ova tri slatkiša volela je cela Jugoslavija, nisu skupa i lako se prave
Ako ih i vi volite ovo je prilika da se prisetite kako se prave i ponovo svoje ukućane iznenadite nekim od ovih jugoslovenskih dezerata.
Možda vas zanima:

VOJVOĐANSKA PITA SA JABUKAMA I ORASIMA: Desert koji se jede sa velikom slašću, a pravi se za 15 minuta
Savšena pita za svačiji ukus, učiniće da vaša kuća zamiriše na dom

NEKADA SU IH SVI OBOŽAVALI, A SADA SU ZABORAVLJENI Ova tri slatkiša volela je cela Jugoslavija, nisu skupa i lako se prave
Ako ih i vi volite ovo je prilika da se prisetite kako se prave i ponovo svoje ukućane iznenadite nekim od ovih jugoslovenskih dezerata.
3 kašike brašna
50 gr margarina
Priprema:
Jabuke oprati i izrendati. Uključiti rernu na 180 stepeni. Posudu premazati sa malo margarina.
Posuti griz kašikom, ravnomerno svuda. Preko griza ređati jabuke tako da mesnati deo dođe dole. Preko jabuka posuti šećer, pa brašno, a na kraju iseckati margarin.
Staviti u zagrejanu rernu da se peče 20 – 25 minuta pa izvaditi, kašikom po malo utapkati brašno koje je još uvek na površini.
Ne morate potpuno sve, jer će te male gomilice upiti vlagu i ispeći se u rerni.
Pečenu pitu ostaviti da se hladi, pa je mlaku poslužiti.

Baklava sa makom čiji ukus obara s nogu: Ko je jednom proba zaboraviće na običnu, svaki zalogaj je uživanje
Neodoljiva poslastica za koju će vam svi tražiti recept.

Recept za domaće kiflice koje danima ostaju sveže: Em brze, em jeftine, a savršene za poneti za užinu ili na posao
Mirisne, meke i jednostavne za pravljenje, ove kiflice su idealne kada vam treba praktičan zalogaj koji se lako nosi i dugo ostaje svež.

Ne treba vam smederevac, nema dima, ni dosadnog ljuštenja: Recept za najlepši ajvar iz rerne od barene paprike
Sada više nema izgovora, jer ovaj ajvar može da napravi svaka žena

Pastirska tajna Stare planine: Kako nastaje pravi kačkavalj
Na prostranim pašnjacima Stare planine, gde vetrovi donose miris trave i planinskih cvetova, vekovima se čuva jedna posebna tajna – kačkavalj. Ovaj sir, danas poznat širom Srbije, nekada je bio isključivo proizvod pastira koji su svoje stado izvodili na letnje ispaše i mleko pretvarali u zlatno bogatstvo koje je moglo da se sačuva tokom cele godine.

Neki je zovu carska, neki ŠPANSKA PITA, a svi se slažu – preukusna je: Najbolji recept za omiljeni doručak ili večeru
Jednostavan recept za špansku pitu osvojiće srca i stomake vaših ukućana
Komentari(0)