VOJVOĐANSKA PITA SA JABUKAMA I ORASIMA: Desert koji se jede sa velikom slašću, a pravi se za 15 minuta

15:00

Gastronomija 0

Savšena pita za svačiji ukus, učiniće da vaša kuća zamiriše na dom

pita s jabukama
Printscreen/Youtube Deda Miletova Kuhinja

Sastojci:

  • Kore za pitu 500gr
  • 3kg jabuka
  • 200gr oraha
  • 2 jaja
  • 1 šoljica ulja
  • 1 šoljica jogurta
  • 1 šoljica prah šećera
  • 1 šoljica kristal šećera

Priprema: Orahe grubo iseckajte, a jabuke izrendajte i prodinstajte ih sa šećerom i cimetom.

Umutite jaja, pavlaku i šećer. Potom ređajte pitu, tako što ćete staviti prvu koru, pa preko nje fil od jaja i pavlake, pa drugu, treću, četvrtu, petu, šestu i sedmu koru. Na sedmu koru stavite ceo fil od jabuka i cimeta, pa onda opet slažite sedam kora koje premazujete sa filom do jaja i pavlake.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Pecite pitu oko 45 minuta na 200 stepeni Celzijusa.

Komentari(0)

Loading