VOJVOĐANSKA PITA SA JABUKAMA I ORASIMA: Desert koji se jede sa velikom slašću, a pravi se za 15 minuta
Savšena pita za svačiji ukus, učiniće da vaša kuća zamiriše na dom
Sastojci:
- Kore za pitu 500gr
- 3kg jabuka
- 200gr oraha
- 2 jaja
- 1 šoljica ulja
- 1 šoljica jogurta
- 1 šoljica prah šećera
- 1 šoljica kristal šećera
Priprema: Orahe grubo iseckajte, a jabuke izrendajte i prodinstajte ih sa šećerom i cimetom.
Umutite jaja, pavlaku i šećer. Potom ređajte pitu, tako što ćete staviti prvu koru, pa preko nje fil od jaja i pavlake, pa drugu, treću, četvrtu, petu, šestu i sedmu koru. Na sedmu koru stavite ceo fil od jabuka i cimeta, pa onda opet slažite sedam kora koje premazujete sa filom do jaja i pavlake.
Možda vas zanima:
RECEPT ZA NAJBOLJU PITU SA JABUKAMA IZ 1894. GODINE: Napravljena po najstarijem receptu NEODOLJIVO SOČNA
Pita sa jabukama po receptu naših predaka je jedan od najlepših slatkiša koji ćete ikada probati.
KIFLICE KAO IDEALAN DORUČAK: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
Kod kiflica je najvažnije da budu ukusne, mekane i da ih ima mnogo, kako bi zadovoljila nepca svih ukućana, ali i kako bi ostao koji komad za narednih dan ili dva.
Možda vas zanima:
RECEPT ZA NAJBOLJU PITU SA JABUKAMA IZ 1894. GODINE: Napravljena po najstarijem receptu NEODOLJIVO SOČNA
Pita sa jabukama po receptu naših predaka je jedan od najlepših slatkiša koji ćete ikada probati.
KIFLICE KAO IDEALAN DORUČAK: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
Kod kiflica je najvažnije da budu ukusne, mekane i da ih ima mnogo, kako bi zadovoljila nepca svih ukućana, ali i kako bi ostao koji komad za narednih dan ili dva.
Možda vas zanima:
RECEPT ZA NAJBOLJU PITU SA JABUKAMA IZ 1894. GODINE: Napravljena po najstarijem receptu NEODOLJIVO SOČNA
Pita sa jabukama po receptu naših predaka je jedan od najlepših slatkiša koji ćete ikada probati.
KIFLICE KAO IDEALAN DORUČAK: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
Kod kiflica je najvažnije da budu ukusne, mekane i da ih ima mnogo, kako bi zadovoljila nepca svih ukućana, ali i kako bi ostao koji komad za narednih dan ili dva.
Pecite pitu oko 45 minuta na 200 stepeni Celzijusa.
POSNA Štrudla sa makom, mekana kao duša i ukusna kao med
Štrudla makovnjača je stari dezert čiji ukus svi dobro pamtimo još od detinjstva.
KIFLICE KAO IDEALAN DORUČAK: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
Kod kiflica je najvažnije da budu ukusne, mekane i da ih ima mnogo, kako bi zadovoljila nepca svih ukućana, ali i kako bi ostao koji komad za narednih dan ili dva.
POSNE Toblerone brza i ukusna poslastica za celu porodicu
Post odmiče a naša potreba da se zasladimo je konstantna. Danas donosimo recept za brze i ukusne posne toblerone u kojima ćete uživati.
RECEPT ZA STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Pogledajte kako se sprema ričet
Ričet je jelo koje je znala da spremi svaka domaćića u Jugoslaviji
BRZA I UKUSNA Posna oblanda, gotova za tren a ukus prste da poližeš!
Veliki post je već pri kraju i domaćicama polako ponestaju ideje za posna jela i dezerte. Svi smo u škripcu sa vremenom, pa vam donosimo recept za jednostavnu posnu oblandu koja se brzo pravi a savršenog je ukusa.
Komentari(0)