IDEALAN ZA SVE VRSTE SLAVLJA Recept za kolač koji i neiskusniji mogu da naprave bez mnogo problema
Donosimo vam recept za kolač koji na slavama prvi nestane sa tanjira, direktno iz bakine kuhinje.

Kolač sa smokvama i orasima je idealna poslastica za razne vreste slavlja, a priprema je jednsotavna tako da će se i oni neiskusniji dobro snaći.
Možda vas zanima:

ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.

STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.
Donosimo vam recept za kolač koji na slavama prvi nestane sa tanjira, direktno iz bakine kuhinje.
Potrebno je:
- 100 gr ml oraha
- 200 gr ml plazme
- 300 gr smokava
- 100 gr šećera u prahu
- 100 gr maslaca ili margarina
- 50 gr bele ili crne čokolade
- 100 ml soka
- 50 gr jezgra oraha
- 100 gr seckanih oraha
- aroma po želji
Priprema:
Smokve staviti u toplu vodu da odstoje 10-15 minuta, maslac omekšati pa izmešati sa istopljenom čokoladom.
U mleven keks i orahe dodati otopljen maslac i sipati vreo sok i 100 grama šećera u prahu i sve izjednačiti. Smokve izvaditi iz vode pa nožem malo zaseći i ubaciti cela jezgra oraha.
Uzeti 1 kašiku izmešanog keksa pa u sredinu ubaciti smokvu sa jezgrom oraha. Oblikovati lopticu u rukama i uvaljati u seckane ili mlevene orahe.
Ohladiti 2-3 sata u frižideru pa iseći na polovine, može i četvrtine.

Od palente na kašiku nema boljeg doručka! Verzija koju znaju samo najvirtuoznije Srpkinje, zlata vredna
Omiljeni je recept iz detinjstva, a one verzije iz restorana joj ne mogu ni prići.

Srbi ga zovu "sirotinjski sos", majke deci pravile za doručak i ručak! Umače se hleb dok je vruće, polizaćete prste
Potrebno je samo nekoliko sastojaka koje gotovo svi već imaju kod kuće

Tajni sastojak starih Mađarica za najbolje punjene paprike: Od sada ćete ih spremati samo ovako, recept za desetku
Trik je u sastojcima koji se na našim prostorima gotovo uopšte ne koriste za pripremu ovog jela.

Tradicionalni Ivanjdanski kolač koji morate umesiti za veliki praznik: Starinski recept naših baka koji se pamti
Danas je Ivanjdan, praznik za koji se veruje da je toliko velik da tri puta zaustavlja sunce na nebu

Zaboravite na žilavo meso: Samo jedan sastojak učiniće da se meso iz gulaša topi u ustima, trik zlata vredan
Postoji jedan jednostavan trik koji će vaš tradicionalni recept podići na potpuno novi nivo.
Komentari(0)