IDEALAN ZA SVE VRSTE SLAVLJA Recept za kolač koji i neiskusniji mogu da naprave bez mnogo problema
Donosimo vam recept za kolač koji na slavama prvi nestane sa tanjira, direktno iz bakine kuhinje.
Kolač sa smokvama i orasima je idealna poslastica za razne vreste slavlja, a priprema je jednsotavna tako da će se i oni neiskusniji dobro snaći.
Možda vas zanima:
ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.
Možda vas zanima:
ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.
Možda vas zanima:
ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.
Donosimo vam recept za kolač koji na slavama prvi nestane sa tanjira, direktno iz bakine kuhinje.
Potrebno je:
- 100 gr ml oraha
- 200 gr ml plazme
- 300 gr smokava
- 100 gr šećera u prahu
- 100 gr maslaca ili margarina
- 50 gr bele ili crne čokolade
- 100 ml soka
- 50 gr jezgra oraha
- 100 gr seckanih oraha
- aroma po želji
Priprema:
Smokve staviti u toplu vodu da odstoje 10-15 minuta, maslac omekšati pa izmešati sa istopljenom čokoladom.
U mleven keks i orahe dodati otopljen maslac i sipati vreo sok i 100 grama šećera u prahu i sve izjednačiti. Smokve izvaditi iz vode pa nožem malo zaseći i ubaciti cela jezgra oraha.
Uzeti 1 kašiku izmešanog keksa pa u sredinu ubaciti smokvu sa jezgrom oraha. Oblikovati lopticu u rukama i uvaljati u seckane ili mlevene orahe.
Ohladiti 2-3 sata u frižideru pa iseći na polovine, može i četvrtine.
ZRNO PUNO ZDRAVLjA Kako da pravite PŠENIČNE KLICE i za šta su sve dobre
Pšenične klice su izuzetno zdrave i nutritivno bogate namirnice koje se dobijaju klijanjem pšeničnih zrna.
POSNA PASTA SA KOZICAMA Dašak mediterana u iščekivanju Vaskrsa, brzo a preukusno jelo
Ova pasta je prelepo i jednostavno jelo, idealno za dane posta, miriše na leto i more.
POSNI UŠTIPCI OD SAMO 3 SASTOJKA: Ne upijaju ulje, prave se očas posla, a mogu biti i slani i slatki doručak
Ukoliko više ne znate šta da pravite za doručak u toku posta, naš predlog su starinski uštipci od 3 sastojka
POSNA A SAVRŠENA Štrudla sa jabukama koju ćete brzo spremiti i svi će tražiti još, toliko je slasna!
Strasna nedelja posta je u toku, svi vernici su posvećeni molitvama, zajedništvu i opraštanju. Dok post traje deca pa i odrasli požele da se zaslade.
POSNA Štrudla sa makom, mekana kao duša i ukusna kao med
Štrudla makovnjača je stari dezert čiji ukus svi dobro pamtimo još od detinjstva.
Komentari(0)