IDEALAN ZA SVE VRSTE SLAVLJA Recept za kolač koji i neiskusniji mogu da naprave bez mnogo problema
Donosimo vam recept za kolač koji na slavama prvi nestane sa tanjira, direktno iz bakine kuhinje.
Kolač sa smokvama i orasima je idealna poslastica za razne vreste slavlja, a priprema je jednsotavna tako da će se i oni neiskusniji dobro snaći.
Možda vas zanima:
ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.
Možda vas zanima:
ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.
Možda vas zanima:
ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.
Donosimo vam recept za kolač koji na slavama prvi nestane sa tanjira, direktno iz bakine kuhinje.
Potrebno je:
- 100 gr ml oraha
- 200 gr ml plazme
- 300 gr smokava
- 100 gr šećera u prahu
- 100 gr maslaca ili margarina
- 50 gr bele ili crne čokolade
- 100 ml soka
- 50 gr jezgra oraha
- 100 gr seckanih oraha
- aroma po želji
Priprema:
Smokve staviti u toplu vodu da odstoje 10-15 minuta, maslac omekšati pa izmešati sa istopljenom čokoladom.
U mleven keks i orahe dodati otopljen maslac i sipati vreo sok i 100 grama šećera u prahu i sve izjednačiti. Smokve izvaditi iz vode pa nožem malo zaseći i ubaciti cela jezgra oraha.
Uzeti 1 kašiku izmešanog keksa pa u sredinu ubaciti smokvu sa jezgrom oraha. Oblikovati lopticu u rukama i uvaljati u seckane ili mlevene orahe.
Ohladiti 2-3 sata u frižideru pa iseći na polovine, može i četvrtine.
DRUGAČIJE Napravite ručak za celu porodicu - punjeni crni luk
Neobično je i sigurno je da niste pravili.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Omiljeno jelo po receptu naših baka: Generacije odrasle na ovom jelu, a vama je ovo odlična ideja za ukusan ručak
Ovaj recept po tradiciji naših baka pruža ne samo nutritivno bogat obrok, već i ukus koji vraća u detinjstvo
Komentari(0)