Ova poslastica idealna je za dane posta: Pravi se baš lako, a nije ni skupa - idealna za celu porodicu
Evo kako da je pripremite očas posla.

Ako ste ljubitelj slatkih pita, koje se prave od gotovih kora, ovaj jednostavan recept sigurno će vam se dopasti.
Ova poslastica idealna je za dane posta. Pita od jabuka jednostavno se pravi, te je pogodna i za one kuvarice koje nisu vešte u kuhinji. Evo kako da je pripremite očas posla.
Sastojci:
1,5 kg jabuka pakovanje gotovih kora za pitu 6 kašika griza 12 kašika šećera cimet po ukusu 1 kesica vanilinog šećera ulje po potrebi šećer u prahu za posipanje.
Priprema:
Izrendajte jabuke. Uzmite tri kore, pa svaku namažite uljem i pospite po njoj malo šećera. Stavite ih jednu na drugu. Poređajte rendanu jabuku po kori, pa dodajte malo cimeta, jednu kašiku griza i dve kašike šećera. Uvijte u rolat, pa stavite u podmazan pleh i ponavljajte dok ne utrošite sav materijal. Kada poređate po tepsiji, premažite uljem i stavite u rernu prethodno zagrejanu na 200 stepeni. Pecite oko pola sata, dok ne porumeni. Kad se ohladi, secite pitu na komade, pa pospite šećerom u prahu.

Tajni recept iz Homolja: Kačamak sa sirom i „prženom surutkom“
Zaboravljena poslastica iz vremena naših baka

Starinski recept za knedle koje će biti spremne za tren oka: Prave se od samo 2 sastojka i uspevaju baš svima
Bez domaće supe ne može da prođe nedeljni ručak, a ako su u njoj mekane knedle, e tada je užitak zagarantovan.

Recept: JANIJA SA ŠLJIVAMA – zaboravljeno jelo juga Srbije
Spoj mesa, voća i tradicije u jednom tanjiru

Slavica otkrila starinski recept za najbolji pinđur: Njena porodica ga tamani, a obožavaćete ga i vi
Porodica Rokvić i ove godine spremno dočekuje zimu.

TRIKOVI NAJBOLJIH DOMAĆICA: Proverite koliko je jaje staro
Ova brza i jednostavna metoda može vam uštedeti novac, ali i sačuvati zdravlje.
Komentari(0)