Ova poslastica idealna je za dane posta: Pravi se baš lako, a nije ni skupa - idealna za celu porodicu
Evo kako da je pripremite očas posla.

Ako ste ljubitelj slatkih pita, koje se prave od gotovih kora, ovaj jednostavan recept sigurno će vam se dopasti.
Ova poslastica idealna je za dane posta. Pita od jabuka jednostavno se pravi, te je pogodna i za one kuvarice koje nisu vešte u kuhinji. Evo kako da je pripremite očas posla.
Sastojci:
1,5 kg jabuka pakovanje gotovih kora za pitu 6 kašika griza 12 kašika šećera cimet po ukusu 1 kesica vanilinog šećera ulje po potrebi šećer u prahu za posipanje.
Priprema:
Izrendajte jabuke. Uzmite tri kore, pa svaku namažite uljem i pospite po njoj malo šećera. Stavite ih jednu na drugu. Poređajte rendanu jabuku po kori, pa dodajte malo cimeta, jednu kašiku griza i dve kašike šećera. Uvijte u rolat, pa stavite u podmazan pleh i ponavljajte dok ne utrošite sav materijal. Kada poređate po tepsiji, premažite uljem i stavite u rernu prethodno zagrejanu na 200 stepeni. Pecite oko pola sata, dok ne porumeni. Kad se ohladi, secite pitu na komade, pa pospite šećerom u prahu.

Slani bakin kolač sto puta lepši od slatke varijante: Recept za ukusnu večeru ili doručak koju ćete stalno praviti
Brz recept za bakin kolač od 6 sastojaka.

PITA SA PEČURKAMA KAO IZ SNOVA: Uz ovakvu pripremu je NIKAD UKUSNIJA (VIDEO) (RECEPT)
Pita se najčešće pravi od šampinjona, zato što je njihova cena najpristupačnija, a i zato što se mogu bez problema jesti u tim količinama

Plavi biser planina: Tajne i lekovita moć srpske borovnice i recept za tradicionalnu pitu
Sitna, tamnoplava bobica koja krije izuzetnu lekovitost i vekovima je hranila planince i čuvala njihovo zdravlje.

Zaboravljeni recept iz srpskih planina: Kako se nekada spremala jagnjetina iz vrelog luga
Starinski način pečenja mesa u zagrejanoj zemlji čuvao je sočnost i miris jagnjetine kakav danas retko možemo da probamo.

KORAK PO KORAK DO SAVRŠENOG POSNOG PREBRANCA ZA BADNJI DAN: Samo pratite uputstvo, nema šanse da pogrešite (RECEPT)
Tradicionalni prebranac na najprostiji način - recept koji ćete prepisati u svesku
Komentari(0)