Ova poslastica idealna je za dane posta: Pravi se baš lako, a nije ni skupa - idealna za celu porodicu
Evo kako da je pripremite očas posla.

Ako ste ljubitelj slatkih pita, koje se prave od gotovih kora, ovaj jednostavan recept sigurno će vam se dopasti.
Ova poslastica idealna je za dane posta. Pita od jabuka jednostavno se pravi, te je pogodna i za one kuvarice koje nisu vešte u kuhinji. Evo kako da je pripremite očas posla.
Sastojci:
1,5 kg jabuka pakovanje gotovih kora za pitu 6 kašika griza 12 kašika šećera cimet po ukusu 1 kesica vanilinog šećera ulje po potrebi šećer u prahu za posipanje.
Priprema:
Izrendajte jabuke. Uzmite tri kore, pa svaku namažite uljem i pospite po njoj malo šećera. Stavite ih jednu na drugu. Poređajte rendanu jabuku po kori, pa dodajte malo cimeta, jednu kašiku griza i dve kašike šećera. Uvijte u rolat, pa stavite u podmazan pleh i ponavljajte dok ne utrošite sav materijal. Kada poređate po tepsiji, premažite uljem i stavite u rernu prethodno zagrejanu na 200 stepeni. Pecite oko pola sata, dok ne porumeni. Kad se ohladi, secite pitu na komade, pa pospite šećerom u prahu.

TRIK ZA PRAVLJENJE PALAČINKI: Znaju ga samo iskusne domaćice, a potreban vam je jedan sastojak
Retko ko može odoleti mekanim i sočnim palačinkama, koje uz omiljeni namaz postaju pravi desert iz snova

Posna proja bolja od one na koju smo navikli: Smazaćete je za tren oka, ovo morate da probate
Uživaćete u omiljenom obroku i za vreme posta.

Vojvođanski specijalitet prste da poližete: Bogovski ručak za koji vam treba samo 4 sastojka, odmah zapišite recept
Za pripremu ovog jela potrebno je samo pola sata.

NAJSTARIJI VOJVOĐANSKI SLATKIŠ Omiljena poslastica nekada najmoćnije žene dinastije Habzburg
Osim čuvenih strudli, šnenokli i knedli sa šljivama, izdvaja se i nastariji, skoro zaboravljeni slatkiš - kitnikez, koji se naziva i „sir od dunja“.

Ova musaka je stvorena za letnje dane! Otimaće vam se za recept, i sama priprema je fantazija
Mnogima omiljeni recept okupiće celu porodicu za stolom.
Komentari(0)