Ova poslastica idealna je za dane posta: Pravi se baš lako, a nije ni skupa - idealna za celu porodicu
Evo kako da je pripremite očas posla.

Ako ste ljubitelj slatkih pita, koje se prave od gotovih kora, ovaj jednostavan recept sigurno će vam se dopasti.
Ova poslastica idealna je za dane posta. Pita od jabuka jednostavno se pravi, te je pogodna i za one kuvarice koje nisu vešte u kuhinji. Evo kako da je pripremite očas posla.
Sastojci:
1,5 kg jabuka pakovanje gotovih kora za pitu 6 kašika griza 12 kašika šećera cimet po ukusu 1 kesica vanilinog šećera ulje po potrebi šećer u prahu za posipanje.
Priprema:
Izrendajte jabuke. Uzmite tri kore, pa svaku namažite uljem i pospite po njoj malo šećera. Stavite ih jednu na drugu. Poređajte rendanu jabuku po kori, pa dodajte malo cimeta, jednu kašiku griza i dve kašike šećera. Uvijte u rolat, pa stavite u podmazan pleh i ponavljajte dok ne utrošite sav materijal. Kada poređate po tepsiji, premažite uljem i stavite u rernu prethodno zagrejanu na 200 stepeni. Pecite oko pola sata, dok ne porumeni. Kad se ohladi, secite pitu na komade, pa pospite šećerom u prahu.

Starinsko jelo na koje su mnogi zaboravili: Ovako su spremale naše bake, a ukus je osvajao sve, nećete se pokajati
Nije samo jelo, već deo kulture i nasleđa koje s ponosom čuvamo.

Recept za POSNI JOGURT: Napravite ga sami
Jogurt od ovsa je savršeno kremast i zdrav, idealan ako postite na vodi.

Ovo je najstariji recept za mladenčiće! Obavezni su sutra, a ukusnije nećete naći na internetu
Ovi jednostavni, ali mirisni i mekani kolači, savršeni su uz čaj ili kafu, a mogu se pripremati i za druge svečane prilike.

RAZLJEVUŠA JE PITA KOJA JE KOMBINACIJA OMLETA, PROJE I HLEBA: Ovako preukusno testo se pravi za 20 minuta
Savršena kombinacija ukusa idealna za doručak kada nemate svež hleb ili kada vam se jede nešto jednostavno, a tako ukusno.

Staro jelo koje obožavaju mnoge generacije: Ovako su ga naši stari spremali, veoma je hranljivo
Ovo jelo se vezuje za pastire pošto je generalno bilo karakteristično za planinske krajeve.
Komentari(0)