NAPRAVITE CARSKU PITU PO ORIGINALNOM RECEPTU: 1 sastojak PRAVI RAZLIKU, odmah ćete OSETITI
Kada dođe vikend, mnoge domaćice nemaju ideju šta bi spremale za doručak i čime bi najviše obradovale ukućane. E pa mi vam dajemo super ideju - napravite carsku pitu.

I to ne običnu, već onu po originalnom receptu i sa kukuruznim brašnom.
Sastojci:
3 jaja
300 g kukuruznog brašna
Možda vas zanima:

Preukusna večera gotova za pola sata: Recept za najbolju carsku pitu koju obožavaju svi od 7 do 77 godina
Ponestalo vam je ideje šta da spremate za večeru? Ovaj "smuti, pa prospi" okupiće čitavu porodicu za stolom.

Ovu pitu ne zovu za džabe CARSKOM: Kraljica je među običnima, a može se jesti u bilo koje doba dana
Ovim ćete oduševiti sve goste za stolom.
Možda vas zanima:

Preukusna večera gotova za pola sata: Recept za najbolju carsku pitu koju obožavaju svi od 7 do 77 godina
Ponestalo vam je ideje šta da spremate za večeru? Ovaj "smuti, pa prospi" okupiće čitavu porodicu za stolom.

Ovu pitu ne zovu za džabe CARSKOM: Kraljica je među običnima, a može se jesti u bilo koje doba dana
Ovim ćete oduševiti sve goste za stolom.
Možda vas zanima:

Preukusna večera gotova za pola sata: Recept za najbolju carsku pitu koju obožavaju svi od 7 do 77 godina
Ponestalo vam je ideje šta da spremate za večeru? Ovaj "smuti, pa prospi" okupiće čitavu porodicu za stolom.

Ovu pitu ne zovu za džabe CARSKOM: Kraljica je među običnima, a može se jesti u bilo koje doba dana
Ovim ćete oduševiti sve goste za stolom.
200 g pšeničnog belog brašna
200 ml jogurta
200 g tvrdog sira
3 kašike ulja
1/2 kesice praška za pecivo
nekoliko šnita iseckane šunke
dva kornišona
origano
so, biber
Priprema:
Pre svega dobro zagrejte rernu.
U većoj činiji ulupajte jaja pa im dodajte jogurt i ulje, a potom i suve sastojke: brašno, so i prašak za pecivo. Dobro promešajte varjačom.
U međuvremenu iseckajte što sitnije možete kornišone i šunku, a i izmrvite sir. Možete ih sjediniti u jednoj činiji, zajedno sa solju, biberom i origanom.
Obe činije spojite i lepo sjedinite. Pleh u kom ćete peći podmažite uljem i sipajte carsku pitu. Pecite od 30 do 40 minuta na 200 stepeni, ili dok ne porumeni.
Prijatno!

Slani bakin kolač sto puta lepši od slatke varijante: Recept za ukusnu večeru ili doručak koju ćete stalno praviti
Brz recept za bakin kolač od 6 sastojaka.

PITA SA PEČURKAMA KAO IZ SNOVA: Uz ovakvu pripremu je NIKAD UKUSNIJA (VIDEO) (RECEPT)
Pita se najčešće pravi od šampinjona, zato što je njihova cena najpristupačnija, a i zato što se mogu bez problema jesti u tim količinama

Plavi biser planina: Tajne i lekovita moć srpske borovnice i recept za tradicionalnu pitu
Sitna, tamnoplava bobica koja krije izuzetnu lekovitost i vekovima je hranila planince i čuvala njihovo zdravlje.

Zaboravljeni recept iz srpskih planina: Kako se nekada spremala jagnjetina iz vrelog luga
Starinski način pečenja mesa u zagrejanoj zemlji čuvao je sočnost i miris jagnjetine kakav danas retko možemo da probamo.

KORAK PO KORAK DO SAVRŠENOG POSNOG PREBRANCA ZA BADNJI DAN: Samo pratite uputstvo, nema šanse da pogrešite (RECEPT)
Tradicionalni prebranac na najprostiji način - recept koji ćete prepisati u svesku
Komentari(0)