NAPRAVITE CARSKU PITU PO ORIGINALNOM RECEPTU: 1 sastojak PRAVI RAZLIKU, odmah ćete OSETITI
Kada dođe vikend, mnoge domaćice nemaju ideju šta bi spremale za doručak i čime bi najviše obradovale ukućane. E pa mi vam dajemo super ideju - napravite carsku pitu.

I to ne običnu, već onu po originalnom receptu i sa kukuruznim brašnom.
Sastojci:
3 jaja
300 g kukuruznog brašna
Možda vas zanima:

Ovu pitu ne zovu za džabe CARSKOM: Kraljica je među običnima, a može se jesti u bilo koje doba dana
Ovim ćete oduševiti sve goste za stolom.

NAJBOLJI RECEPT ZA CARSKU PITU KOJA SE SPREMA OČAS POSLA: Nema mekše i brže pite od ove
Donosimo vam najbolji recept za carsku pitu koja se sprema očas posla.
Možda vas zanima:

Ovu pitu ne zovu za džabe CARSKOM: Kraljica je među običnima, a može se jesti u bilo koje doba dana
Ovim ćete oduševiti sve goste za stolom.

NAJBOLJI RECEPT ZA CARSKU PITU KOJA SE SPREMA OČAS POSLA: Nema mekše i brže pite od ove
Donosimo vam najbolji recept za carsku pitu koja se sprema očas posla.
Možda vas zanima:

Ovu pitu ne zovu za džabe CARSKOM: Kraljica je među običnima, a može se jesti u bilo koje doba dana
Ovim ćete oduševiti sve goste za stolom.

NAJBOLJI RECEPT ZA CARSKU PITU KOJA SE SPREMA OČAS POSLA: Nema mekše i brže pite od ove
Donosimo vam najbolji recept za carsku pitu koja se sprema očas posla.
200 g pšeničnog belog brašna
200 ml jogurta
200 g tvrdog sira
3 kašike ulja
1/2 kesice praška za pecivo
nekoliko šnita iseckane šunke
dva kornišona
origano
so, biber
Priprema:
Pre svega dobro zagrejte rernu.
U većoj činiji ulupajte jaja pa im dodajte jogurt i ulje, a potom i suve sastojke: brašno, so i prašak za pecivo. Dobro promešajte varjačom.
U međuvremenu iseckajte što sitnije možete kornišone i šunku, a i izmrvite sir. Možete ih sjediniti u jednoj činiji, zajedno sa solju, biberom i origanom.
Obe činije spojite i lepo sjedinite. Pleh u kom ćete peći podmažite uljem i sipajte carsku pitu. Pecite od 30 do 40 minuta na 200 stepeni, ili dok ne porumeni.
Prijatno!

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk

Kako da zamrznete već skuvani pasulj i koliko dugo može da se čuva u zamrzivaču?
Pasulj je jedna od najčešćih namirnica na balkanskim trpezama. Pored ukusa, bogat je izvor esencijalnih hranljivih materija. Međutim, čuvanje pasulja može biti izazov. Srećom, postoje vredni saveti koji će osigurati dugotrajnost pasulja, od zamrzavanja do skladištenja.

Starinski recept s kojim nema promašaja: Jedan sastojak uštipcima daće poseban šmek, nećete znati kad vam je dosta
Uštipci su uvek odličan izbor za doručak ili večeru.

Starinsko jelo sa krompirom koje su zaboravili mnogi: Jeftin obrok koji se lako sprema, a obožavaće ga baš svi
Za sve ljubitelje krompira ovo će biti pravi užitak.

I za vreme posta najveći gurmani mogu da uživaju: Sarma prste da poližete, ona s mesom vam više neće pasti na pamet
Posna trpeza može biti podjednako ukusna kao i mrsna.
Komentari(0)