NAPRAVITE CARSKU PITU PO ORIGINALNOM RECEPTU: 1 sastojak PRAVI RAZLIKU, odmah ćete OSETITI
Kada dođe vikend, mnoge domaćice nemaju ideju šta bi spremale za doručak i čime bi najviše obradovale ukućane. E pa mi vam dajemo super ideju - napravite carsku pitu.
I to ne običnu, već onu po originalnom receptu i sa kukuruznim brašnom.
Sastojci:
3 jaja
300 g kukuruznog brašna
Možda vas zanima:
RECEPT ZA NIKAD BRŽU I UKUSNIJU CARSKU PITU: Olizaćete tanjir
Donosimo vam najbolji recept za carsku pitu koja se sprema očas posla.
CARSKA PITA: Jedan od klasičnih recepta, koji je varijacija na dobro poznate projice (VIDEO)
Uz nekoliko dodatnih sastojaka, dobićete ukusan i hranljiv doručak.
Možda vas zanima:
RECEPT ZA NIKAD BRŽU I UKUSNIJU CARSKU PITU: Olizaćete tanjir
Donosimo vam najbolji recept za carsku pitu koja se sprema očas posla.
CARSKA PITA: Jedan od klasičnih recepta, koji je varijacija na dobro poznate projice (VIDEO)
Uz nekoliko dodatnih sastojaka, dobićete ukusan i hranljiv doručak.
Možda vas zanima:
RECEPT ZA NIKAD BRŽU I UKUSNIJU CARSKU PITU: Olizaćete tanjir
Donosimo vam najbolji recept za carsku pitu koja se sprema očas posla.
CARSKA PITA: Jedan od klasičnih recepta, koji je varijacija na dobro poznate projice (VIDEO)
Uz nekoliko dodatnih sastojaka, dobićete ukusan i hranljiv doručak.
200 g pšeničnog belog brašna
200 ml jogurta
200 g tvrdog sira
3 kašike ulja
1/2 kesice praška za pecivo
nekoliko šnita iseckane šunke
dva kornišona
origano
so, biber
Priprema:
Pre svega dobro zagrejte rernu.
U većoj činiji ulupajte jaja pa im dodajte jogurt i ulje, a potom i suve sastojke: brašno, so i prašak za pecivo. Dobro promešajte varjačom.
U međuvremenu iseckajte što sitnije možete kornišone i šunku, a i izmrvite sir. Možete ih sjediniti u jednoj činiji, zajedno sa solju, biberom i origanom.
Obe činije spojite i lepo sjedinite. Pleh u kom ćete peći podmažite uljem i sipajte carsku pitu. Pecite od 30 do 40 minuta na 200 stepeni, ili dok ne porumeni.
Prijatno!
POSNA Štrudla sa makom, mekana kao duša i ukusna kao med
Štrudla makovnjača je stari dezert čiji ukus svi dobro pamtimo još od detinjstva.
KIFLICE KAO IDEALAN DORUČAK: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
Kod kiflica je najvažnije da budu ukusne, mekane i da ih ima mnogo, kako bi zadovoljila nepca svih ukućana, ali i kako bi ostao koji komad za narednih dan ili dva.
POSNE Toblerone brza i ukusna poslastica za celu porodicu
Post odmiče a naša potreba da se zasladimo je konstantna. Danas donosimo recept za brze i ukusne posne toblerone u kojima ćete uživati.
RECEPT ZA STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Pogledajte kako se sprema ričet
Ričet je jelo koje je znala da spremi svaka domaćića u Jugoslaviji
BRZA I UKUSNA Posna oblanda, gotova za tren a ukus prste da poližeš!
Veliki post je već pri kraju i domaćicama polako ponestaju ideje za posna jela i dezerte. Svi smo u škripcu sa vremenom, pa vam donosimo recept za jednostavnu posnu oblandu koja se brzo pravi a savršenog je ukusa.
Komentari(0)