PRAVI LEK ZA OPORAVAK I JAČANJE TELA Ova biljka u Srbiji raste kao korov, a najlekovitija je na svetu
Ova biljka široko se koristi za održavanje zdravlja krvnog sistema, kod visokog pritiska, slabljenja srčanog mišića i srčane aritmije. Preporučuje se nakon srčanog udara, budući da povećava prokrvljenost koronarnih krvnih sudova.
Vekovima je glog korišten za lečenje ljudi i životinja, a koliko je moćan govori i činjenica da je uključen i u magijske rituale. Naime, postoji verovanje da je Hristov venac, tj. kruna od trnja bila napravljena upravo od gloga, te da se samo sa glogovim kocem vampirima može stati na put.
Bilo kako bilo, istina je da plod sadži niz zdravstvenih prednosti te da sa pravom nosi epitet "najlekovitije biljke na svetu".
Glog je "spas" za srce
U homeopatskim knjgama stoji da je glog vredan kao lek za srce, te da je tinktura od njega izuzetno dobra u sprečavanju infarkta.
Ova biljka široko se koristi za održavanje zdravlja krvnog sistema, kod visokog pritiska, slabljenja srčanog mišića i srčane aritmije. Preporučuje se nakon srčanog udara, budući da povećava prokrvljenost koronarnih krvnih sudova.
Pospešuje aktivnost i bolju ishranu ćelija srčanog mišića. Uopšteno bi svako iznad 50 godina trebao povremeno uzimati tinkturu gloga.
Osim srčanih tegoba, glog pomaže i kod ostalih zdravstvenih smetnji kao što su:
1. Umor, manjak energije, loš san, teško disanje, vrtoglavica, lupanje srca, nervoza, šum u ušima.
2. Glog je biljka koja ima najjače smirujuće dejstvo
3. Pomaže u menopauzi
4. Pomaže pri mršavljenju, jer izbacuje višak vode iz organizma.
5. Jača vezivno tkivo na zglobovima
6. Smiruje probavne tegobe
Plodovi gloga se beru u jesen kada su jarkocrveni. Plodovi se potom suše, ali možete ih i samleti, a potom osušiti i koristiti za čaj.
Kako se sprema čaj od gloga?
Jednu kafenu kašičicu usitnjenog ploda gloga preliti sa 150 ml ključale vode, sud poklopiti, ostaviti da odstoji 15-30 minuta. Procediti i piti tri puta dnevno.
Ovaj čaj treba da piju osobe koje osećaju pritisak i gušenja u predelu srca, u prevenciji povišenog krvnog pritiska kao i kod blažih oblika oslabljenog srca posle preležanih infektivnih bolesti.
Čaj nikako ne smeju da piju deca mlađa od 12 godina, trudnice i doilje.
EVO KAKO DA NAPRAVITE UKUSAN PREBRANAC, A DA SIGURNO USPE: I domaćicama POČETNICAMA ovo će biti lako!
Evo kako da napravite najslađi prebranac
POSNE KAKAO KUGLICE KOJE ĆE VAS ODUŠEVITI Savršenstvo ukusa koje je spremno za 15 minuta
Veliki petak je i dan veoma stogog posta, mnogi vernici poste samo na hlebu i vodi.
Tajna najboljih ćevapa i pljeskavica: Ovo je savršena razmera mesa i začina
Bez obzira na godine ili gurmansko iskustvo, ćevapi i pljeskavice su omiljeni mesni delikates. Koliko god često posluženi na tanjirima trpeze, priprema ćevapa često je predmet rasprave.
ŠNICLE OD TIKVICA: Unesite potrebne vitamine i minerali i uživajte u preukusnom obroku (RECEPT/VIDEO)
Tikvice su izvanredan izvor vitamina C, magnezijuma, vitamina A, kalijuma, vlakana, fosfora, bakra i vitamina B2
POSNA PROJA OD SAMO 4 SASTOJKA: Domaća, a najlepša - starinski recept koji se prenosi sa kolena na koleno
Domaća posna proja od četiri sastojka je najlepša, a recept se prenosi sa kolena na koleno
Komentari(0)