UZ OVA DVA SASTOJKA ĆE BITI PREUKUSAN Za samo 10 minuta skuvajte kukuruz na poseban način i bićete oduševljeni rezultatom

Miloš Milenović

16:00

Gastronomija 0

Ukoliko volite i vi da jedete kukuruz, možete ga lako pripremiti i kod kuće, samog ili kroz raznovrsne salate, ali važno je da znate kako će vam biti najukusniji, i da će biti kuvan za samo 10 minuta.

kukuruz
Shutterstock

 

Većina ljudi obožavaju kukuruz, bilo kuvan, bilo pečen, a nije ni preterano kaloričan.Ukoliko volite i vi da jedete kukuruz, možete ga lako pripremiti i kod kuće, samog ili kroz raznovrsne salate, ali važno je da znate kako će vam biti najukusniji, i da će biti kuvan za samo 10 minuta.

Ako se odlučite za kuvanje u vodi, važno je dodati dva sastojka, mleko i maslac.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Evo jednog primera kako da spremite najukusniji kukurz jednostavno i brzo:

Sastojci:

  • voda
  • 6 klipova kukuruza
  • šolja mleka
  • 100 grama maslaca
  • četvrt šolje šećera

Napunite vodom do pola šerpu u kojoj kuvate kukuruz, sipajte šoljicu mleka, maslac i šećer, pa dodajte kukuruz. Kad voda proključa, smanjite vatru i kuvajte 8 do 10 minuta.

 

džem od šipka

Džem od drenjina – lek i poslastica iz narodne kuhinje

Gastronomija

21:00

25 avgust, 2025

U selima širom Srbije, naročito u brdskim predelima, drenjine su nekada bile dragocen plod – i za zdravlje i za slast na trpezi. Poznate po svom kiselkasto-trpkom ukusu i lekovitim svojstvima, ove crvene bobice vekovima su se koristile u narodnoj medicini, a posebno su cenjene u vidu džema, koji je bio i hrana i prirodan lek.

Komentari(0)

Loading