VOJVOĐANSKA MUĆKALICA Evo kako brzo spremiti ovo tradicionalno jelo
Pravljenje ovog tradicionalnog jela ne zahteva puno vremena, a krajnji rezultat je izuzetno ukusan
Vojvođanska mućkalica je tradicionalno jelo koje se sprema najviše po Vojvodini i obično se priprema od sastojaka koji se lako pronalaze u domaćinstvima.
Pravljenje ovog tradicionalnog jela ne zahteva puno vremena, a krajnji rezultat je izuzetno ukusan.
Kako se pravi vojvođanska mućkalica
- Slaninu isecite na tanke režnjeve pa je propržite na malo ulja.
- Dodajte sitno seckan luk, propržite i njega pa dodajte meso.
- Meso ne morate mnogo pržiti. dovoljno je da pobeli.
- Dodajte očišćen i iseckan celer, a zatim i oljušten, sitno iseckan paradajz.
- Dinstajte sve na umerenoj temperaturi i malo posolite.
- Rezance ili makarone stavite u slanu vodu koja vri i kuvajte dok ne omeknu.
- Ocedite ih, prelijte hladnijom vodom i malo promešajte na ostatku vrelog ulja.
- Dosolite i pobiberite.
- U posebnoj posudi izmutite jaja i pomešajte sa struganim kačkavaljem.
- U pogodnu vatrostalnu posudu, koju ste podmazali, stavite red rezanaca ili makarona, red mešavine sa mesom, prelijte delom umućenih jaja i struganog sira pa revajte istim redosledom dalje dok sve ne utrošite.
- Na kraju bi trebalo da dođu rezanci ili makaroni, a preko svega preliv od jaja i sira.
- Rernu zagrejte na 180c i pecite dok ne porumeni.
- Poslužite toplo.
Hranljivi sastojci u ovom receptu su:
Slanina: bogata proteinima i mastima, sadrži vitamine B kompleksa i minerale poput cinka i selena.
Možda vas zanima:

BOLJI RUČAK OD MUĆKALICE VLAŠKIH ROMA NEĆETE NAĆI: Pripremite ovako mleveno meso i 3 DANA ĆETE BITI SITI
Neobičan recept za mućkalicu sa svinjskim mlevenim mesom, pečurkama i paradajzom.

MUĆKALICA VLAŠKIH ROMA: Ručak koji je tako dobar da ćete ga praviti svaka 3 dana
Malo neobičan, ali preukusan obrok kojem niko neće moći da odoli
Možda vas zanima:

BOLJI RUČAK OD MUĆKALICE VLAŠKIH ROMA NEĆETE NAĆI: Pripremite ovako mleveno meso i 3 DANA ĆETE BITI SITI
Neobičan recept za mućkalicu sa svinjskim mlevenim mesom, pečurkama i paradajzom.

MUĆKALICA VLAŠKIH ROMA: Ručak koji je tako dobar da ćete ga praviti svaka 3 dana
Malo neobičan, ali preukusan obrok kojem niko neće moći da odoli
Možda vas zanima:

BOLJI RUČAK OD MUĆKALICE VLAŠKIH ROMA NEĆETE NAĆI: Pripremite ovako mleveno meso i 3 DANA ĆETE BITI SITI
Neobičan recept za mućkalicu sa svinjskim mlevenim mesom, pečurkama i paradajzom.

MUĆKALICA VLAŠKIH ROMA: Ručak koji je tako dobar da ćete ga praviti svaka 3 dana
Malo neobičan, ali preukusan obrok kojem niko neće moći da odoli
Možda vas zanima:

BOLJI RUČAK OD MUĆKALICE VLAŠKIH ROMA NEĆETE NAĆI: Pripremite ovako mleveno meso i 3 DANA ĆETE BITI SITI
Neobičan recept za mućkalicu sa svinjskim mlevenim mesom, pečurkama i paradajzom.

MUĆKALICA VLAŠKIH ROMA: Ručak koji je tako dobar da ćete ga praviti svaka 3 dana
Malo neobičan, ali preukusan obrok kojem niko neće moći da odoli
Možda vas zanima:

BOLJI RUČAK OD MUĆKALICE VLAŠKIH ROMA NEĆETE NAĆI: Pripremite ovako mleveno meso i 3 DANA ĆETE BITI SITI
Neobičan recept za mućkalicu sa svinjskim mlevenim mesom, pečurkama i paradajzom.

MUĆKALICA VLAŠKIH ROMA: Ručak koji je tako dobar da ćete ga praviti svaka 3 dana
Malo neobičan, ali preukusan obrok kojem niko neće moći da odoli
Možda vas zanima:

BOLJI RUČAK OD MUĆKALICE VLAŠKIH ROMA NEĆETE NAĆI: Pripremite ovako mleveno meso i 3 DANA ĆETE BITI SITI
Neobičan recept za mućkalicu sa svinjskim mlevenim mesom, pečurkama i paradajzom.

MUĆKALICA VLAŠKIH ROMA: Ručak koji je tako dobar da ćete ga praviti svaka 3 dana
Malo neobičan, ali preukusan obrok kojem niko neće moći da odoli
Možda vas zanima:

BOLJI RUČAK OD MUĆKALICE VLAŠKIH ROMA NEĆETE NAĆI: Pripremite ovako mleveno meso i 3 DANA ĆETE BITI SITI
Neobičan recept za mućkalicu sa svinjskim mlevenim mesom, pečurkama i paradajzom.

MUĆKALICA VLAŠKIH ROMA: Ručak koji je tako dobar da ćete ga praviti svaka 3 dana
Malo neobičan, ali preukusan obrok kojem niko neće moći da odoli
Možda vas zanima:

BOLJI RUČAK OD MUĆKALICE VLAŠKIH ROMA NEĆETE NAĆI: Pripremite ovako mleveno meso i 3 DANA ĆETE BITI SITI
Neobičan recept za mućkalicu sa svinjskim mlevenim mesom, pečurkama i paradajzom.

MUĆKALICA VLAŠKIH ROMA: Ručak koji je tako dobar da ćete ga praviti svaka 3 dana
Malo neobičan, ali preukusan obrok kojem niko neće moći da odoli
Možda vas zanima:

BOLJI RUČAK OD MUĆKALICE VLAŠKIH ROMA NEĆETE NAĆI: Pripremite ovako mleveno meso i 3 DANA ĆETE BITI SITI
Neobičan recept za mućkalicu sa svinjskim mlevenim mesom, pečurkama i paradajzom.

MUĆKALICA VLAŠKIH ROMA: Ručak koji je tako dobar da ćete ga praviti svaka 3 dana
Malo neobičan, ali preukusan obrok kojem niko neće moći da odoli
Možda vas zanima:

BOLJI RUČAK OD MUĆKALICE VLAŠKIH ROMA NEĆETE NAĆI: Pripremite ovako mleveno meso i 3 DANA ĆETE BITI SITI
Neobičan recept za mućkalicu sa svinjskim mlevenim mesom, pečurkama i paradajzom.

MUĆKALICA VLAŠKIH ROMA: Ručak koji je tako dobar da ćete ga praviti svaka 3 dana
Malo neobičan, ali preukusan obrok kojem niko neće moći da odoli
Sastojci
500 g svinjskog mlevenog mesa
100 g suve slanine
2 glavice crnog luka
6 paradajza
300 g celera
5 jaja
150 g kačkavalja
400 g rezanaca ili makarona
1 šoljica ulja
so i biber po ukusu

CARSKA PITA SA AJVAROM: Najbolja za slavsku trpezu - predjelo od kojeg kreće voda na usta
Carska pita sa ajvarom je najbolja za slavsku trpezu, a od takvog predjela kreće voda na usta

Uštipci sa livadskim medom: Doručak gorštaka sa planine Tare
Spoj jednostavnosti i prirode: tradicionalni uštipci i med sa livada Tare i danas su obrok koji krijepi telo i dušu.

NA OVOM ZABORAVLJENOM JELU SU GENERACIJE ODRASLE: Danas ga samo prave naše bake - jedno je od najukusnijih
Danas samo naše bake prave červiš, najukusnije zaboravljeno jelo na kojem su generacije odrasle

Lepinja sa sve: Zašto se ova leskovačka poslastica jede isključivo u sitne noćne sate?
Saznajte zanimljive detalje o omiljenom specijalitetu Leskovca, čija popularnost raste u kasnim noćnim satima

NAJLEPŠA POSLASTICA KOJA OSTAVLJA BEZ DAHA: Turska torta "Šeherezada" - kremasta i sočna, recept iskusnih domaćica
Turska torta "Šeherezada" je najlepša poslastica koja ostavlja bez dana, kremasta je, sočna, a recept je iskusnih domaćica
Komentari(0)