VOJVOĐANSKA MUĆKALICA Evo kako brzo spremiti ovo tradicionalno jelo
Pravljenje ovog tradicionalnog jela ne zahteva puno vremena, a krajnji rezultat je izuzetno ukusan
Vojvođanska mućkalica je tradicionalno jelo koje se sprema najviše po Vojvodini i obično se priprema od sastojaka koji se lako pronalaze u domaćinstvima.
Ovo ukusno jelo se sastoji od slanine, luka, mesa, celera, paradajza, rezanaca ili makarona, jaja i kačkavalja.
Pravljenje ovog tradicionalnog jela ne zahteva puno vremena, a krajnji rezultat je izuzetno ukusan.
Kako se pravi vojvođanska mućkalica
- Slaninu isecite na tanke režnjeve pa je propržite na malo ulja.
- Dodajte sitno seckan luk, propržite i njega pa dodajte meso.
- Meso ne morate mnogo pržiti. dovoljno je da pobeli.
- Dodajte očišćen i iseckan celer, a zatim i oljušten, sitno iseckan paradajz.
- Dinstajte sve na umerenoj temperaturi i malo posolite.
- Rezance ili makarone stavite u slanu vodu koja vri i kuvajte dok ne omeknu.
- Ocedite ih, prelijte hladnijom vodom i malo promešajte na ostatku vrelog ulja.
- Dosolite i pobiberite.
- U posebnoj posudi izmutite jaja i pomešajte sa struganim kačkavaljem.
- U pogodnu vatrostalnu posudu, koju ste podmazali, stavite red rezanaca ili makarona, red mešavine sa mesom, prelijte delom umućenih jaja i struganog sira pa revajte istim redosledom dalje dok sve ne utrošite.
- Na kraju bi trebalo da dođu rezanci ili makaroni, a preko svega preliv od jaja i sira.
- Rernu zagrejte na 180c i pecite dok ne porumeni.
- Poslužite toplo.
Hranljivi sastojci u ovom receptu su:
Slanina: bogata proteinima i mastima, sadrži vitamine B kompleksa i minerale poput cinka i selena.
Možda vas zanima:

BOLJI RUČAK OD MUĆKALICE VLAŠKIH ROMA NEĆETE NAĆI: Pripremite ovako mleveno meso i 3 DANA ĆETE BITI SITI
Neobičan recept za mućkalicu sa svinjskim mlevenim mesom, pečurkama i paradajzom.

MUĆKALICA VLAŠKIH ROMA: Ručak koji je tako dobar da ćete ga praviti svaka 3 dana
Malo neobičan, ali preukusan obrok kojem niko neće moći da odoli
Možda vas zanima:

BOLJI RUČAK OD MUĆKALICE VLAŠKIH ROMA NEĆETE NAĆI: Pripremite ovako mleveno meso i 3 DANA ĆETE BITI SITI
Neobičan recept za mućkalicu sa svinjskim mlevenim mesom, pečurkama i paradajzom.

MUĆKALICA VLAŠKIH ROMA: Ručak koji je tako dobar da ćete ga praviti svaka 3 dana
Malo neobičan, ali preukusan obrok kojem niko neće moći da odoli
Možda vas zanima:

BOLJI RUČAK OD MUĆKALICE VLAŠKIH ROMA NEĆETE NAĆI: Pripremite ovako mleveno meso i 3 DANA ĆETE BITI SITI
Neobičan recept za mućkalicu sa svinjskim mlevenim mesom, pečurkama i paradajzom.

MUĆKALICA VLAŠKIH ROMA: Ručak koji je tako dobar da ćete ga praviti svaka 3 dana
Malo neobičan, ali preukusan obrok kojem niko neće moći da odoli
Možda vas zanima:

BOLJI RUČAK OD MUĆKALICE VLAŠKIH ROMA NEĆETE NAĆI: Pripremite ovako mleveno meso i 3 DANA ĆETE BITI SITI
Neobičan recept za mućkalicu sa svinjskim mlevenim mesom, pečurkama i paradajzom.

MUĆKALICA VLAŠKIH ROMA: Ručak koji je tako dobar da ćete ga praviti svaka 3 dana
Malo neobičan, ali preukusan obrok kojem niko neće moći da odoli
Možda vas zanima:

BOLJI RUČAK OD MUĆKALICE VLAŠKIH ROMA NEĆETE NAĆI: Pripremite ovako mleveno meso i 3 DANA ĆETE BITI SITI
Neobičan recept za mućkalicu sa svinjskim mlevenim mesom, pečurkama i paradajzom.

MUĆKALICA VLAŠKIH ROMA: Ručak koji je tako dobar da ćete ga praviti svaka 3 dana
Malo neobičan, ali preukusan obrok kojem niko neće moći da odoli
Možda vas zanima:

BOLJI RUČAK OD MUĆKALICE VLAŠKIH ROMA NEĆETE NAĆI: Pripremite ovako mleveno meso i 3 DANA ĆETE BITI SITI
Neobičan recept za mućkalicu sa svinjskim mlevenim mesom, pečurkama i paradajzom.

MUĆKALICA VLAŠKIH ROMA: Ručak koji je tako dobar da ćete ga praviti svaka 3 dana
Malo neobičan, ali preukusan obrok kojem niko neće moći da odoli
Možda vas zanima:

BOLJI RUČAK OD MUĆKALICE VLAŠKIH ROMA NEĆETE NAĆI: Pripremite ovako mleveno meso i 3 DANA ĆETE BITI SITI
Neobičan recept za mućkalicu sa svinjskim mlevenim mesom, pečurkama i paradajzom.

MUĆKALICA VLAŠKIH ROMA: Ručak koji je tako dobar da ćete ga praviti svaka 3 dana
Malo neobičan, ali preukusan obrok kojem niko neće moći da odoli
Možda vas zanima:

BOLJI RUČAK OD MUĆKALICE VLAŠKIH ROMA NEĆETE NAĆI: Pripremite ovako mleveno meso i 3 DANA ĆETE BITI SITI
Neobičan recept za mućkalicu sa svinjskim mlevenim mesom, pečurkama i paradajzom.

MUĆKALICA VLAŠKIH ROMA: Ručak koji je tako dobar da ćete ga praviti svaka 3 dana
Malo neobičan, ali preukusan obrok kojem niko neće moći da odoli
Možda vas zanima:

BOLJI RUČAK OD MUĆKALICE VLAŠKIH ROMA NEĆETE NAĆI: Pripremite ovako mleveno meso i 3 DANA ĆETE BITI SITI
Neobičan recept za mućkalicu sa svinjskim mlevenim mesom, pečurkama i paradajzom.

MUĆKALICA VLAŠKIH ROMA: Ručak koji je tako dobar da ćete ga praviti svaka 3 dana
Malo neobičan, ali preukusan obrok kojem niko neće moći da odoli
Možda vas zanima:

BOLJI RUČAK OD MUĆKALICE VLAŠKIH ROMA NEĆETE NAĆI: Pripremite ovako mleveno meso i 3 DANA ĆETE BITI SITI
Neobičan recept za mućkalicu sa svinjskim mlevenim mesom, pečurkama i paradajzom.

MUĆKALICA VLAŠKIH ROMA: Ručak koji je tako dobar da ćete ga praviti svaka 3 dana
Malo neobičan, ali preukusan obrok kojem niko neće moći da odoli
Sastojci
500 g svinjskog mlevenog mesa
100 g suve slanine
2 glavice crnog luka
6 paradajza
300 g celera
5 jaja
150 g kačkavalja
400 g rezanaca ili makarona
1 šoljica ulja
so i biber po ukusu

Ovi čupavci nema šanse da budu suvi! Savremeniji recept nigde nećete naći, trik je u jednoj stvari
Trik je u tome što je biskvit mekan kao pamuk i ima iznenađenje iznutra koje ga čini savršenim!

TAJNA SRPSKOG DORUČKA KOJI DIŽE IZ MRTVIH: "Kačamak" je eliksir dugovečnosti, ali ovaj detalj ga čini nemogućim za pripremu kod kuće
Zlatno jelo koje su naši preci jeli vekovima: Otkrivamo zašto moderni kačamak nema isti ukus i kako ga spremiti na autentičan način.

CENA OVOG JELA U DREVNOJ SRBIJI BILA JE KAO DANAŠNJA ZLATNA POLUGA! Retka srpska poslastica "Manastirka" pravila se samo za BOŽIĆ i SKRIVA VELIKU TAJNU
Tajna starog kolača za koji se nekada moralo štedeti godinu dana: Recept preživeo vekove, a njegova vrednost nije u novcu, već u tri najluksuznija sastojka onog doba.

Domaće princes krofne kao iz poslastičarnice: Tradicionalni recept koji uvek uspeva
Princes krofne su pravi klasik među poslasticama koje mame osmehe i kod dece i kod odraslih, njihova lagana, hrskava korica i bogati, kremasti fil od vanile čine ih savršenim izborom za svaku svečanu priliku, ali i za one dane kada jednostavno želite da se počastite

Stari recept za bakinu štrudlu: Da vam kuća zamiriše na dom, spremite ovaj nezaboravni desert
Umesto mlevenih oraha možete da koristite mleveni mak
Komentari(0)