BOLJI RUČAK OD MUĆKALICE VLAŠKIH ROMA NEĆETE NAĆI: Pripremite ovako mleveno meso i 3 DANA ĆETE BITI SITI

Teodora Tojagić

10:00

Gastronomija 0

Neobičan recept za mućkalicu sa svinjskim mlevenim mesom, pečurkama i paradajzom.

mućkalica
Printscreen/Youtube

Zanimljiv i neobičan način za pripremu mlevenog mesa, koji obavezno morate da probate.

Potrebno je:

3 glavice crnog luka

Možda vas zanima:

400gr. šampinjona

Možda vas zanima:

4-5 paprike

Možda vas zanima:

3 paradajza

Možda vas zanima:

500ml. junećeg bujona

Možda vas zanima:

800gr. svinjskog mesa

Možda vas zanima:

začini: so, biber, suvi začin, ljuta začinska paprika, list lovora.

Možda vas zanima:

1 kašika brašna

Možda vas zanima:

350 grama slanine

Možda vas zanima:

Sir

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Priprema: Predinstajte crni luk i šampinjone. Dodajte paradajz i papriku, a potom i meso i dinstajte sve dok ne omekša. Dodajte slaninu i kašiku brašna. Zatim prebacite u vatrostalne činije, pospite sirom i zapecite u rerni.

supa od koprive

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka

Gastronomija

21:00

13 septembar, 2025

Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

supa

Kako se pravi tarana supa : tradicionalni recept sa brašnom, jajima i ljubavlju

Gastronomija

21:00

12 septembar, 2025

Tarana supa, nekada nezaobilazna na srpskim trpezama, danas je gotovo iščezla iz svakodnevne kuhinje. Pravljena od jednostavnih sastojaka – brašna, jaja i malo soli – tarana je bila sinonim za domaću testeninu koja se čuvala u tegli i koristila kada zatreba. Miris ove supe i danas budi nostalgiju i podseća na detinjstvo u kućama naših baka.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading