OVU SUPU NE ZOVU ZA DŽABE PENICILINOM! Pobeđuje grip i prehladu, a IMUNITET posle nje je kao NOV

Teodora Tojagić

11:00

Gastronomija 0

Topla, mirisna, zlatna, ova supa je pravi spas za imunitet, posebno u sezoni prehlada.

Penicilin supa
Printscreen/TikTok

Penicilin supa je idealna za hladne dane, ali i za sve koji žele lagan, zdrav obrok koji se priprema jednostavno.

Šargarepa, praziluk i celer obezbeđuju snažnu vitaminsku bazu, đumbir i beli luk deluju kao prirodni antibiotici, a pileće meso vraća snagu i jača telo.

Kurkuma je tu za dodatni antiinflamatorni efekat i prelepu zlatnu boju.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Potrebno je:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

@receptizasrecu PENICILIN SUPA Okrepljujuća supica za naš organizam u borbi protiv virusa! POTREBNO: Pileći file 5 srednjih šargarepa 1 praziluk 4 štapa celera 1,2 l vode 4 srednja krompira parče đumbira 4 čena belog luka Kurkuma, biber, suvi začin(po ukusu) Peršun lišće PRIPREMA: Naseckati povrće kao u videu. Na malo ulja propržiti šargarepu, praziluk i celer. Kada se malo opuste dodati kurkumu, biber i suvi začin po ukusu. Malo propržiti pa naliti vodom(malo više od litra). Ubaciti pileći file. Kuvati 10 minuta pa dodati krompir, đumbir i beli luk. Kada meso i povrće budu skuvani izvaditi meso, iscepkati i vratiti u supu. Na kraju dodati naseckani peršun. PRIJATNO! #recepti #brzirecepti #supa #soup #povrce ♬ Funk It Up - John Etkin-Bell

pileći file

5 srednjih šargarepa

1 praziluk

4 štapa celera

1,2 l vode

4 srednja krompira

parče đumbira

4 čena belog luka

kurkuma, biber, suvi začin (po ukusu)

peršun (lišće)

Priprema:

Naseckajte sve povrće kao na videu. Na malo ulja propržite šargarepu, praziluk i celer dok ne omekšaju. Dodajte kurkumu, biber i suvi začin po ukusu, kratko propržite. Nalijte vodom (oko 1,2 l) i ubacite pileći file.

Kuvajte 10 minuta, pa dodajte krompir, đumbir i beli luk. Kada se meso i povrće skuvaju, izvadite pileći file, iscepkajte ga i vratite u supu. Na kraju dodajte svež naseckan peršun.

Komentari(0)

Loading